Permainan

Cara Menggunakan Quips di Apex Legends

Apex Legends adalah salah satu permainan paling popular yang membolehkan pemain memperibadikan watak mereka. Selain bersaing dalam mod Battle Royale, menyesuaikan avatar dalam permainan anda adalah perkara terbaik seterusnya.

Cara Menggunakan Quips di Apex Legends

Di Apex Legends, anda boleh menyesuaikan watak anda dengan kulit Legend yang berbeza, kulit senjata, Quips, sepanduk, dan barang-barang kosmetik lain.

Artikel ini akan memberi anda lebih banyak maklumat mengenai item kosmetik Apex Legends secara umum, dan menunjukkan kepada anda cara menggunakan Quips.

Jenis Item Kosmetik di Apex Legends

Terdapat 8 jenis barang kosmetik di Apex Legends yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan watak anda. Senarai di bawah menunjukkan setiap jenis:

a) Penyudah Legenda

b) Kulit Legend

c) Kulit Senjata

d) Rangka Sepanduk

e) Penjejak Stat Perangkaan

f) Panji Sepanduk

g) Bunuh Petikan

h) Petikan Pengenalan

Berdasarkan kelangkaan, rampasan dalam permainan ini boleh menjadi Common, Rare, Epic, atau Legendary. Malangnya, tidak semua peringkat tersedia untuk setiap jenis barang kosmetik. Inilah yang anda boleh jangkakan:

BiasaJarangEpikLagenda
Finish Finishers+
Kulit Legenda++++
Bingkai Sepanduk+++
Penjejak Stat Banner++
Panji Sepanduk++
Bunuh Petikan+
Petikan Pengenalan++

Permainan Battle Royale lain, seperti Fortnite dan PUBG, juga mempunyai jenis barang kosmetik ini, kecuali Banner.

Banner Frames, Banner Poses, dan Banner Stat Trackers adalah tiga kumpulan item kosmetik yang unik untuk Apex Legends. Mereka dapat dilihat di sekitar Arena dan dengan berinteraksi dengan mereka, pemain bahkan dapat menghidupkan semula rakan sepasukan mereka yang jatuh.

Selain Banner, Respawn (syarikat di belakang Apex Legends) telah melakukan pekerjaan yang luar biasa untuk membuat Emosi Suara mereka agak berbeza dari yang ada di permainan lain. Setiap watak mempunyai set petikan tersendiri yang tidak hanya cerdas tetapi sangat menyeronokkan untuk digunakan. Tetapi bagaimana anda boleh menggunakannya?

Cara Menggunakan Petikan Apex Legends

Terdapat 8 Legends yang boleh anda mainkan dalam permainan ini. Seperti yang disebutkan di atas, masing-masing mempunyai satu set Quips masing-masing yang sesuai dengan watak mereka. Tidak seperti permainan Battle Royale yang lain, Respawn telah mengupah 8 pelakon yang berbeza untuk melakukan pertukaran suara.

Menggunakan quips agak mudah tetapi anda tidak akan mempunyai banyak pilihan untuk dipilih sekiranya anda baru dalam permainan. Anda hanya mendapat beberapa Petunjuk pada awalnya, dan selebihnya anda mesti ambil sepanjang perjalanan.

Untuk memeriksa yang anda ada sekarang:

  1. Buka Apex Legends.
  2. Pilih tab Legends dari menu utama.
  3. Pilih Legenda yang ingin anda sesuaikan. Ini akan menghantar anda ke skrin Penyesuaian.
  4. Klik pada tab Quips.

    pilih

Setelah memilih tab Petikan, anda akan diminta dengan senarai penuh Emosi Suara yang boleh digunakan oleh Legenda anda. Terdapat dua jenis Quips. Petikan Pengenalan dimainkan semasa Pengenalan atau ketika seseorang memeriksa watak anda, dan Petikan Bunuh dimainkan setelah anda melakukan pembunuhan dalam permainan. Anda dapat melihat semua Petikan dari senarai, tetapi hanya menggunakan yang anda miliki sekarang.

jenis gurauan

Untuk menetapkan Quip baru untuk Legend tertentu, cukup klik pada Emote Suara yang anda mahukan. Anda akan tahu bahawa Quip telah ditetapkan ketika ikon Checkmark muncul di sebelah namanya.

petua darah

sindiran mirage

oktana menyindir

Yang tidak anda miliki mempunyai ikon Kunci dan bukannya tanda semak. Terdapat beberapa cara untuk membukanya, yang akan kami jelaskan di bahagian berikut.

Membuka Petikan di Apex Legends

Anda boleh membuka kunci Quips di Apex Legends dengan cara yang sama seperti membuka barang jenis kosmetik yang lain. Ini bermakna anda mempunyai tiga pilihan:

a) Membuka Pek Apex.

b) Menyelesaikan Cabaran dalam Pertempuran.

c) Membelanjakan Syiling Apex di Rotation Shop.

Pek Apex sangat mirip dengan peti PUBG. Anda mendapat pek percuma semasa menaikkan Legend, atau anda boleh menghabiskan Apex Coins dan membeli pek tersebut. Walau apa pun, kandungannya adalah rawak dan anda tidak akan tahu apa yang mungkin anda dapat.

Pilihan kedua adalah membeli tiket Battle Pass dengan Apex Coins dan mengambil bahagian dalam cabaran. Sekiranya anda berjaya menyelesaikan sesuatu cabaran, anda akan diberi hadiah dengan barang-barang kosmetik yang menarik. Siapa tahu, mungkin Quip yang menarik akan menjadi salah satunya.

Akhirnya, anda boleh menghabiskan Apex Coins anda di Rotation Shop. Anda bahkan boleh menggunakan Token Legend untuk mendapatkan barang baru. Sama seperti namanya, item yang berbeza akan tersedia pada masa yang berlainan kerana sistem Putaran.

Jadilah Kreatif dengan Petikan Anda

Anda boleh menggunakan Quips dengan pelbagai cara. Bayangkan Legenda anda mengatakan "Baik, itu mudah!" setiap kali mereka membunuh. Itu akan membuatkan pemain musuh ingin berhenti dari Apex Legends untuk hari ini.

Setelah anda mengetahui cara menetapkan Quips dan memperoleh yang baru, kreatif dan gunakannya dengan cara yang menyeronokkan.

Berapa banyak Petikan yang anda ada sekarang? Apa barisan kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.