Permainan

Cara Menggunakan Night Vision di GTA 5

Gogal penglihatan malam bukanlah aksesori paling popular di GTA 5. Walaupun ia dapat membantu meningkatkan permainan anda di kawasan gelap, sebahagian besarnya, GTA 5 mempunyai cahaya yang cukup walaupun pada waktu malam. Namun, anda boleh membeli dan menggunakan kacamata penglihatan malam dalam permainan.

Cara Menggunakan Night Vision di GTA 5

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan peralatan tersebut dan menggunakannya semasa permainan.

Cara Menggunakan Night Vision di GTA 5

Secara semula jadi, kacamata penglihatan malam bukanlah peralatan yang tersedia sejak awal permainan. Sebenarnya, hanya ada satu contoh paparan penglihatan malam dalam versi pemain tunggal permainan ketika Jimmy De Santa (anak Michael) menggunakannya selama misi Meltdown.

Walau bagaimanapun, kesan penglihatan malam hanya dipaparkan sebentar semasa cutscene. Anda tidak boleh menggunakan peralatan penglihatan malam dalam pemain tunggal, walaupun tanpa mod / cheat.

Satu-satunya cara rasmi menggunakan penglihatan malam di GTA 5 adalah dalam mod dalam talian permainan. Anda boleh membeli dan mengaktifkan kesan penglihatan malam, sama ada anda bermain dengan orang ketiga atau orang pertama.

Cara Mengakses Night Vision di GTA 5

Di GTA Online, kacamata penglihatan malam ditambahkan sebagai sebahagian daripada Heists Update. Peralatan ini digunakan di Humane Labs Raid, kerana kuasa dimatikan oleh EMP (denyutan elektromagnetik) semasa serbuan. Pemain boleh mendapatkan cermin mata ini di kedai Ammu-Nation di seluruh peta permainan. Kacamata penglihatan malam dilengkapi dengan balaclava. Anda memerlukan $ 17,500 untuk membeli peralatan ini.

Terdapat satu lagi peralatan yang membolehkan penggunaan mod paparan penglihatan malam. Helmet Tempur Dual Lens, yang terdapat di Masker Filem Vespucci, menawarkan fungsi yang sama. Topeng ini akan memberi anda $ 47,090- $ 77,880. Semasa berada di kedai Vespucci Movie Masks, anda akan menemui (Taktikal) Night Vision mask ($ 41,880- $ 52,980) dan Leather with NVG mask ($ 16,060- $ 33,860), yang membolehkan fungsi yang sama.

Cara Mengaktifkan Googles Night Vision di GTA 5

Melengkapkan kacamata penglihatan malam (atau peralatan yang disebutkan yang mempunyai fungsi ini) tidak akan mengaktifkan penglihatan malam secara automatik. Anda harus mengakses pilihan melalui menu interaksi. Untuk membuka menu interaksi, tekan lama butang '' Pilih '' di PS3, butang '' Kembali '' di Xbox 360, Pad Sentuh di PS4, butang '' Lihat '' di Xbox One, atau '' Kekunci papan kekunci M '' pada PC.

 1. Buka Menu Interaksi

 2. Navigasi ke dan pilih "Gaya."

 3. Pergi ke "Aksesori."

 4. Serlahkan "Gear."

 5. Cari pilihan "Night Vision".

 6. Pilih "Aktifkan" dari bahagian kanan bawah layar.

Cara Menghapus Googles Night Vision di GTA 5

Memandangkan kacamata penglihatan malam (NVG) dilengkapi dengan balaclava, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda boleh membiarkan balaclava menyala dan menanggalkan kacamata. Ternyata, anda boleh, tetapi hanya semasa misi. Sekiranya anda melengkapkan NVG dan memulakan misi, anda akan dilahirkan dengan balaclava tetapi tanpa kacamata itu sendiri. Malangnya, selepas misi itu, watak anda akan dilahirkan dengan NVG, sekali lagi.

Untuk membuang NVG sepenuhnya (dengan balaclava), hanya melengkapkannya seperti pakaian pakaian lain dalam permainan.

Cara Melumpuhkan Penglihatan Malam di GTA 5

Menonaktifkan paparan penglihatan malam semudah menyahaktifkannya dari menu Aksesori yang disebutkan di atas.

 1. Jalankan Menu Interaksi (seperti yang dijelaskan sebelumnya).

 2. Pergi ke "Gaya".

 3. Pilih "Aksesori."

 4. Navigasi ke "Gear."

 5. Cari pilihan "Night Vision".

 6. Nyahaktifkannya dengan memilih menonaktifkannya dari menu di sudut kanan bawah skrin.

Cara Menggunakan Night Vision di GTA 5 di PC

Sama ada anda bermain GTA Online di PC anda atau mana-mana konsol yang sesuai (PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One), menggunakan mod penglihatan malam berfungsi sama. Lengkapkan kacamata dengan menemukannya di salah satu kedai yang disebutkan dan aktifkan / nyahaktifkannya menggunakan Menu Interaksi.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana anda menggunakan Rebreather di GTA 5?

Rebreather adalah item yang sangat berguna di GTA yang membolehkan avatar anda kekal di bawah air lebih lama. Apabila dilengkapi dan digunakan di bawah permukaan, ia secara automatik menggunakan tabung udara yang disimpan di inventori pemain. Pemain boleh menyimpan maksimum 20 tabung udara. Semasa Rebreather sedang digunakan, bar putih muncul ke sudut kanan bawah skrin, menunjukkan berapa banyak udara yang tersisa di tabung Rebreather semasa dan berapa tabung yang tersisa.

Rebreather dilengkapi melalui Menu Interaksi. Ia terletak di bawah Gaya> Aksesori> Gear. Ia boleh didapati di Ammu-Nation dengan harga $ 5,000 dan tidak boleh dikelirukan dengan Scuba Suit.

Sebelum Scuba Suit diperkenalkan di GTA Online, Rebreather adalah satu-satunya cara untuk menghabiskan banyak masa di bawah air. Sejak diperkenalkannya peralatan scuba sepenuhnya, Rebreather telah menjadi penyelesaian bagi mereka yang tidak mempunyai cukup wang untuk membeli Scuba Suit ($ 155,500- $ 163,000).

2. Bagaimana anda menggunakan penglihatan terma di GTA 5?

Penglihatan termal adalah pilihan aksesori di GTA 5 dan GTA Online. Dalam mod pemain tunggal, kacamata penglihatan termal tidak dapat diperoleh semasa permainan biasa. Penglihatan termal muncul dalam misi The Merryweather Heist, Predator, dan Derailed. Dalam GTA Online, Heavy Sniper Mk II menampilkan Skop Termal.

Sniper ini ditukarkan dari Heavy Sniper (boleh didapati di Ammu-Nation). Untuk membuat penukaran, kunjungi Bengkel Senjata. Ini akan menjadikan anda kembali $ 165,375. Anda juga mungkin mendapat senjata semasa misi Mencuri Kargo Udara tertentu. Anda juga boleh menggunakan senjata ini dengan Explosive Rounds semasa Persiapan: Barrage. Untuk mengaktifkan penglihatan terma, tekan Butang Kanan pada pad D untuk konsol atau kekunci '' E '' pada PC.

Selain itu, Helmet Tempur Quad Lens (kemas kini Smuggler's Run) juga mempunyai penglihatan terma. Sekiranya anda menggunakan Helmet Tempur Quad Lens, berikut cara melengkapkannya; pergi ke Menu Interaksi dan pilih "Gaya." Kemudian, pergi ke Aksesori dan serlahkan Helmet. Pilih "Helmet Tempur Lensa Quad" dan aktifkan seperti item lain (lihat di sudut kanan bawah HUD. Ia berfungsi sama seperti NVG.

3. Bagaimana anda mengaktifkan Quad Lens di GTA 5?

Seperti yang dijelaskan dalam soalan sebelumnya, Quad Lens adalah aksesori helmet yang membolehkan pemain menggunakan penglihatan terma. Seperti kebanyakan aksesori lain, ia dilengkapi dan diaktifkan melalui Menu Interaksi.

4. Bolehkah anda membuatnya malam di GTA 5?

Walaupun terdapat pelbagai mod yang membolehkan anda beralih dengan cepat antara siang dan malam di GTA, jika semua yang anda mahu lakukan adalah menjadikannya malam / siang dalam permainan, cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan pergi ke salah satu tempat simpanan anda dan tidur / berjimat. Ini akan memajukan permainan enam jam, yang biasanya cukup untuk pertukaran malam / siang yang hampir seketika. Jangan ragu untuk menggunakan kaedah ini sebanyak yang anda perlukan untuk mencapai masa yang diinginkan.

5. Adakah kacamata penglihatan malam berfungsi di GTA Online?

Walaupun kacamata penglihatan malam muncul dalam mod cerita GTA 5, anda tidak dapat melengkapkannya dalam perayauan bebas pemain tunggal. Namun, di GTA Online, anda boleh membeli dan mengaktifkan NVG, yang dilengkapi dengan balaclava. Walaupun tidak ada terlalu banyak penggunaan untuk penglihatan malam dalam permainan, ini benar-benar dapat membuat dunia perbezaan di sudut gelap dan semasa mereka sangat gelap.

Menggunakan Night Vision di GTA 5

Walaupun versi pemain tunggal GTA 5 hanya menampilkan penglihatan malam sebagai bagian dari cutscene dalam misi, GTA Online mempunyai kacamata penglihatan malam yang tersedia dengan balaclava. Mereka juga tidak hadir untuk pertunjukan. Anda boleh mengaktifkannya dari Menu Interaksi, dan mereka akan membantu anda melihat dengan lebih baik di persekitaran gelap.

Kami harap anda berjaya mengaktifkan penglihatan malam di GTA Online dan menggunakannya untuk memperbaiki teknik bermain anda. Sekiranya anda mempunyai apa-apa yang perlu ditambahkan atau ada pertanyaan mengenai subjek tersebut, jangan ragu untuk memberi komen di bahagian komen di bawah dan ikuti perbincangan.