PC & Mudah Alih

Cara Menggunakan Penghantaran Umum USPS Apabila Peruncit Dalam Talian Tidak Akan Menghantar Ke Peti Surat

Ada kalanya anda tidak mempunyai alamat surat yang sesuai untuk menerima bungkusan atau surat. Anda mungkin berada di luar bandar, misalnya, tetapi tinggal di suatu tempat dengan surat yang tidak boleh dipercayai, atau berpindah dari satu tempat ke tempat yang lain setiap hari. Atau anda mungkin berada di rumah, tetapi gunakan kotak Pos untuk alamat surat anda; ramai orang menggunakan Peti Surat untuk kemudahan dan keselamatan yang mereka berikan. Malangnya, banyak peruncit dalam talian tidak akan menghantar beberapa item ke Peti Surat. Sebagai tambahan, kedua-dua UPS dan Fedex mempunyai dasar yang menyatakan bahawa mereka tidak akan menghantar ke Kotak Peti Surat. Ini boleh menyebabkan masalah besar dengan membeli barang dalam talian. Oleh itu, bagaimana anda boleh menghantar surat anda, jika anda tidak mempunyai alamat tempatan yang baik atau jika anda hanya mempunyai Peti Surat?

Cara Menggunakan Penghantaran Umum USPS Apabila Peruncit Dalam Talian Tidak Akan Menghantar Ke Peti Surat

Jawapannya adalah kaedah penghantaran surat yang lebih lama, hampir dilupakan tetapi masih berlaku, yang disebut Penghantaran Umum. Penghantaran Umum adalah penahan dari hari-hari ketika banyak orang tidak mempunyai alamat surat-menyurat, dan sebaliknya akan mengunjungi Pejabat Pos secara berkala untuk mengambil sebarang surat yang telah sampai untuk mereka. Perkhidmatan ini masih ada dan anda masih boleh menggunakannya, walaupun terdapat sejumlah peringatan. Beberapa peraturan untuk Pengiriman Umum boleh didapati di laman web USPS, tetapi kebanyakan peraturan sebenarnya agak berubah-ubah. Dalam artikel ini saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan Penghantaran Umum dan juga menjelaskan batasan perkhidmatan.

Cara Menggunakan Penghantaran Umum

Anda perlu mengetahui pejabat pos utama di bandar atau bandar tempat anda berkunjung. Terdapat satu pejabat pos utama di setiap poskod. Anda boleh mendapatkan surat Penghantaran Umum di mana-mana Pejabat Pos tetapi secara amnya anda akan mendapat hasil terbaik di Pejabat Pos terbesar dan terpenting di bandar atau bandar. Cara termudah untuk mengetahui Pejabat Pos mana yang menjadi pejabat utama adalah dengan menghubungi USPS di 1-800-275-8777 dan bertanya; mereka akan senang memberitahu anda. Anda juga boleh menghubungi pejabat pos tempatan untuk bertanya, dan anda mungkin akan menghabiskan lebih sedikit masa untuk ditangguhkan.

Oleh itu, anda perlu mengetahui bagaimana alamat Penghantaran Umum anda. Bergantung pada jenis barang yang akan anda kirimkan kepada anda, anda mungkin juga memerlukan alamat jalan di Pejabat Pos. (Lebih lanjut mengenai itu kemudian.)

Formatnya adalah:

NAMA AWAK

PENGHANTARAN UMUM

[Pilihan: ALAMAT JALAN POST OFFICE]

BANDAR, ST 12345-9999

Sekiranya saya menggunakan pejabat pos utama di Colorado Springs, Colorado, inilah caranya:

JOHN JAS

PENGHANTARAN UMUM

[Pilihan: 201 E. PIKES PEAK AVENUE]

COLORADO SPRINGS, CO 80903-9999

"PENGIRIMAN UMUM" adalah baris alamat sebenarnya, dan menggunakan "9999" sebagai ZIP + 4 juga menunjukkan pengiriman umum.

Mendapatkan surat anda mudah - pergi ke pejabat pos, tunjukkan pengenalan diri anda dan minta sebarang surat Penghantaran Umum yang anda terima. (Sekiranya kakitangan pos mengenali anda secara peribadi, mereka biasanya tidak perlu melihat pengenalan diri.)

Jadi ini akan berfungsi untuk semua surat saya?

Jawapannya mungkin pasti.

Ia akan berfungsi untuk sebarang surat atau pakej yang dihantar melalui Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat. Pejabat Pos akan menyimpan surat dan bungkusan anda untuk anda selama 30 hari (tidak lebih dari itu - mereka AKAN mula membuangnya, kerana mereka tidak berminat untuk memberikan anda perkhidmatan ini dan ini menjadi masalah bagi mereka jika anda tidak mengambil surat anda). Walau bagaimanapun, Penghantaran Umum diberikan mengikut budi bicara penguasa pos tempatan - jika anda mempunyai enam puluh tiga bungkusan yang dihantar melalui Penghantaran Umum, lebih baik anda mengambilnya pada hari yang sama kerana pengepos tidak mengetepikan separuh dari tempat simpanannya untuk anda.

Di mana ia menjadi sukar adalah penggunaan UPS dan Fedex. Secara teknikal, perkhidmatan ini tidak berfungsi dan bermain dengan baik dengan orang lain, khususnya dengan USPS. Orang telah melaporkan bahawa menggunakan General Delivery untuk mendapatkan pakej melalui UPS atau Fedex telah menghasilkan tiga kemungkinan hasil:

  • Pakej tiba dan tidak ada masalah
  • Pakej telah tiba tetapi pihak USPS ingin mengumpulkan wang pos untuk menguruskannya untuk anda
  • Pakej tidak sampai kerana pembawa enggan menghantarnya

Laporan dari RVers, yang menggunakan Penghantaran Umum untuk mendapatkan surat mereka ketika mereka berada di jalan, menunjukkan bahawa kemungkinan penghantaran bungkusan yang berjaya meningkat jika mereka memasukkan alamat fizikal pejabat pos di alamat tersebut. Anda tidak memerlukan alamat itu untuk surat dan pakej USPS, tetapi harus memberikannya jika anda ingin mendapatkan UPS atau penghantaran Fedex.

Bagaimana dengan Amazon?

Sudah tentu Amazon adalah gorila seberat 600 paun di dunia peruncitan dalam talian. Laporan menunjukkan bahawa Amazon secara amnya akan menerima "Penghantaran Umum" sebagai alamat. Walau bagaimanapun, Amazon menggunakan USPS dan UPS, serta perkhidmatan penghantarannya sendiri, dan anda mungkin akan mengalami kehilangan-paket-Neraka jika Amazon menerima alamat "Penghantaran Umum" tetapi UPS akhirnya tidak mengambil bungkusan itu. Secara jujur, ini adalah omong kosong.

Berkomunikasi

Kerana sebahagian besar proses ini adalah sikap peribadi manusia yang kebetulan menjadi guru pos di mana anda berusaha mendapatkan surat anda, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah pergi ke Pejabat Pos suatu ketika mereka muncul Tidak sibuk dan meminta untuk bercakap dengannya. Beritahu mereka keadaan anda, bahawa anda perlu mendapatkan beberapa pakej atau beberapa surat dan anda merancang untuk menggunakan Penghantaran Umum, dan tanyakan kepada mereka bagaimana anda harus menangani perkara seperti Amazon atau UPS atau Fedex. Mereka mungkin memberitahu anda bahawa anda tidak bernasib baik, atau mereka dapat membantu anda dan bekerjasama untuk menyampaikan pakej anda kepada anda.

Ada petua atau trik lain untuk menggunakan Penghantaran Umum semasa anda berada di jalan raya atau tidak mempunyai alamat jalan? Kongsi mereka dengan kami dalam komen di bawah!

Kami mempunyai lebih banyak sumber untuk orang yang berada di jalan raya.

Sekiranya anda dalam perjalanan, anda mungkin perlu mencetak dokumen - berikut adalah cara mencetak dokumen apabila anda tidak mempunyai pencetak.

Apple Pay adalah kemudahan besar bagi pelancong - berikut adalah tempat di mana anda boleh menggunakan Apple Pay secara runcit.

Ingin memberikan idea yang salah kepada Facebook tentang di mana anda berada? Inilah cara memalsukan lokasi anda dengan checkins Facebook.

Menyimpan fail anda di awan? Inilah gambaran keseluruhan yang lebih baik, Dropbox atau Google Drive.

Menggunakan telefon anda untuk semuanya? Inilah cara memuat naik gambar dan video dari telefon pintar anda.