PC & Mudah Alih

Cara Melihat Semua Mel di Outlook

Microsoft Outlook tersedia dalam dua versi yang berbeda, MS Outlook 2019, sebagai bagian dari MS Office Suite, dan Office 365 Outlook, layanan berbasis langganan.

Cara Melihat Semua Mel di Outlook

Kedua-dua perkhidmatan ini menyediakan versi desktop dan juga versi web. Mereka juga membolehkan pengguna menambahkan lebih dari satu akaun e-mel dan banyak pilihan penyesuaian lain.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melihat semua e-mel dari beberapa akaun e-mel di Outlook. Dan kami akan membahas beberapa cara lain untuk menapis dan mencari e-mel anda di Outlook untuk menyusunnya dengan lebih berkesan.

Cara Melihat Semua Mel di Outlook

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan melihat semua e-mel di Outlook, mungkin hanya masalah bagaimana panel navigasi anda disusun. Sekiranya anda tidak dapat melihat folder atau e-mel anda, itu kerana ia mungkin diminimumkan. Nasib baik, itu adalah penyelesaian yang mudah. Yang mesti anda buat ialah:

 1. Klik pada tab "Lihat" pada bar alat.

 2. Kemudian pilih "Folder Pane."

 3. Jika "Minimized" dicentang, ubah menjadi "Normal."

Itu sahaja. Sekarang anda dapat melihat semua folder anda semasa anda menyusunnya.

Cara Melihat Semua Mel di Outlook 365

Seperti yang telah kami sebutkan, MS Outlook 2019 dan Office 365 Outlook mempunyai perbezaan tertentu mengenai bagaimana ia dibeli.

Terdapat perbezaan lain, salah satunya ialah bahawa Outlook 2019 menghendaki pengguna membeli peningkatan, sementara pengguna Office 365 menerimanya secara percuma. Namun, dari segi klien e-mel Outlook dan fungsinya, keduanya sama.

Sekiranya anda menggunakan Outlook untuk beberapa akaun e-mel, mencari melalui satu secara berasingan boleh menjadi tugas yang memakan masa. Atas sebab itu, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk melihat mel dari semua akaun Outlook sekaligus.

 1. Klik pada Peti Masuk salah satu akaun Outlook anda.

 2. Di bar carian di bahagian atas skrin, masukkan "folder: inbox"

 3. Selain itu, anda boleh menggunakan penapis di panel navigasi untuk menentukan tempoh.
 4. Selanjutnya, di bar carian, klik pada anak panah ke bawah di sebelah pilihan "Kotak Surat Semasa".

 5. Dari menu lungsur turun, pilih "Semua Peti Mel".

Sekarang anda akan dapat melihat semua e-mel dari semua akaun peti masuk anda secara serentak dalam jangka masa yang anda tentukan. Lain kali anda ingin melihat semua surat, anda akan menemui jalan ini dalam pilihan "Pencarian Terkini" pada panel navigasi.

Cara Melihat Semua Mel di Outlook di iPhone

Pengguna Outlook mempunyai kelebihan menggunakan aplikasi Outlook ketika mereka dalam perjalanan. Ia tersedia untuk peranti iPhone dan Android, dan ia mempunyai antara muka hebat yang sama untuk kedua-dua sistem operasi.

Namun, tidak ada semua pilihan tetapan yang tersedia di klien desktop, jadi di situlah Anda harus menyesuaikan tetapan terlebih dahulu. Namun, jika anda tidak dapat melihat semua e-mel anda di aplikasi Outlook, ada kemungkinan mereka tidak berada di folder "Kotak Masuk Berfokus".

Outlook menetapkan "Kotak Masuk Berfokus" dan "Lain" sebagai dua folder lalai untuk surat masuk. Sekiranya anda mengharapkan mesej tetapi tidak melihatnya, anda mungkin perlu mencari "Lain-lain" untuk memeriksa apakah itu ada. Berita baiknya ialah anda boleh mematikan ciri ini dan hanya mempunyai satu peti masuk yang disatukan. Inilah caranya:

 1. Buka aplikasi Outlook dan klik pada pilihan "Tetapan" di sudut kanan bawah layar.

 2. Tatal ke bawah dan cari pilihan "Kotak Masuk Berfokus" yang mempunyai ciri beralih di sebelahnya.

 3. Matikan butang togol.

Kini anda dapat melihat semua e-mel peti masuk pada masa yang sama. Jika anda memilih untuk membiarkan Outlook menyaring mesej anda, yang harus anda lakukan hanyalah menghidupkan kembali butang "Kotak Masuk Berfokus".

Cara Melihat Semua Surat yang Belum Dibaca di Outlook

Sebilangan besar daripada kita mendapat banyak e-mel sehingga mereka cenderung mengumpul. Sebelum anda mengetahuinya, terdapat banyak e-mel yang belum dibaca di peti masuk anda. Tetapi mereka berada di folder yang berlainan, atau terlalu jauh dalam senarai.

Nasib baik, ada cara untuk melihat semua e-mel yang belum dibaca di Outlook. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka klien e-mel Outlook anda dan pergi ke panel navigasi.
 2. Klik "Belum Dibaca", di bawah "Cari Kotak Surat Semasa".

 3. Anda kemudian dapat beralih dari "Kotak Surat Semasa" ke "Semua Kotak Surat" sekali lagi jika anda mempunyai banyak akaun e-mel di Outlook.

Outlook akan memaparkan semua e-mel yang belum dibaca dari semua folder dan subfolder dari setiap akaun e-mel yang aktif.

Cara Melihat Semua Item Mel di Outlook

Mungkin anda mencari sesuatu di Outlook, dan nampaknya anda tidak menjumpainya di mana sahaja. Ada kemungkinan ia disimpan dalam folder yang anda lupakan sepenuhnya.

Outlook memberi anda pilihan untuk mencari folder saat ini dan subfoldernya, tetapi juga memungkinkan Anda memperluas ruang lingkup dan menggunakan opsi "Semua Item Outlook". Ini caranya:

 1. Gunakan fitur "Penapis" pada panel navigasi untuk menambahkan parameter yang diketahui dari apa yang anda cari. Terdapat banyak pilihan, seperti mencari mengikut kategori, penerima, lampiran, dan lain-lain.

 2. Kemudian di atas panel, beralih dari "Folder Semasa" ke "Semua Item Outlook" dari menu drop-down.

Dengan melakukan ini, Anda juga akan melihat folder "PersonMetadata" yang dibuat dan digunakan oleh Pengurus Pelanggan Outlook (OCM). Jangan risau dengan itu. Ini adalah perkhidmatan yang tidak digunakan lagi sejak Jun 2020, tetapi kadang-kadang Outlook tetap menunjukkannya. Ini kemungkinan akan diubah pada masa akan datang.

Cara Melihat Semua Mel Dihantar di Outlook

Dengan cara yang sama, anda dapat melihat semua e-mel yang diterima dari semua akaun Outlook anda, anda dapat melihat surat yang dihantar. Folder "Item Terkirim" biasanya berada tepat di bawah folder "Peti Masuk" di klien e-mel, kecuali anda telah mengubah urutan folder.

Malangnya, jika anda mempunyai banyak akaun e-mel, anda tidak dapat melihat semuanya sekaligus, seperti yang anda dapat dengan e-mel yang diterima. Yang boleh anda lakukan ialah klik pada setiap folder secara berasingan dan gunakan penapis carian untuk mencari apa yang anda cari.

Cara Menyiapkan Folder "Semua Surat" di Outlook

Sekiranya anda ingin menggabungkan e-mel dari beberapa folder ke dalam satu folder penyatuan, itu adalah pilihan yang anda ada di Outlook. Kaedah yang dijelaskan di bawah ini berlaku untuk Outlook 2019 dan Outlook 365. Inilah yang anda lakukan:

 1. Klik pada pilihan "Cari Folder" di panel sebelah kiri di Outlook.
 2. Kemudian klik pada pilihan "Folder Carian Baru".
 3. Tatal ke bawah dan kemudian pilih "Buat Folder Carian Khusus" dan klik "Pilih."
 4. Di tetingkap pop timbul, beri nama folder baru anda, misalnya, "Semua Mel."
 5. Kemudian klik "Browse" dan pilih semua folder yang anda mahu menjadi bahagian carian baru.
 6. Apabila anda mengklik "OK", anda akan ditanya sama ada anda ingin menentukan kriteria carian lebih lanjut. Dan jika anda mahu terus seperti itu.
 7. Klik "Ya" dan kemudian "OK" sekali lagi.

Sekarang anda akan mempunyai folder "Semua Surat" yang menyimpan semua e-mel anda dari setiap folder yang anda pilih.

Soalan Lazim Tambahan

Mungkin anda mempunyai beberapa soalan lagi mengenai melihat semua e-mel di Outlook. Mudah-mudahan, ini akan melengkapkan gambar.

Bagaimana Saya Memaparkan Semua E-mel di Outlook?

Cara cepat dan mudah untuk menampilkan setiap e-mel dari setiap folder di Outlook adalah dengan menggunakan metode yang disenaraikan di atas dan membuat folder "Semua Surat" yang disesuaikan. Tetapi itu hanya akan berfungsi pada setiap akaun Outlook secara berasingan.

Bagaimana Saya Melihat Semua Mesej di Outlook?

Anda hanya dapat melihat semua mesej yang diterima dari beberapa akaun di Outlook. Itu tidak berfungsi untuk item yang dihantar dan folder lain. Selain itu, anda boleh menggunakan ciri penapis panel navigasi untuk menentukan pengirim, sama ada e-mel belum dibaca, atau jika mempunyai lampiran, dll.

Menguasai Pengalaman Outlook Anda

Microsoft Outlook adalah salah satu pelanggan e-mel yang paling popular dan paling canggih. Perlu sedikit masa untuk mengetahui semua butiran dan belajar bagaimana menggunakannya dengan sebaik mungkin.

Sekiranya anda jenis orang yang menghantar dan menerima banyak e-mel, maka menapis perkara sering bermaksud melihat semua e-mel dan bermula dari sini. Mudah-mudahan, anda dapat menavigasi Outlook dengan jayanya dan tidak akan salah meletak e-mel lagi.

Bagaimana anda mengatur e-mel Outlook anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.