PC & Mudah Alih

Cara Melihat Bayaran Penghantaran Anda di GrubHub

Sebagai salah satu aplikasi penghantaran makanan paling popular di sekitar, Grubhub telah menjadikan dirinya sebagai aplikasi masuk untuk mereka yang lebih suka membuat pesanan dari rumah. Ia popular kerana itu senang - keluarkan aplikasi di telefon pintar anda, mulakan carian melalui restoran dan pilihan makanan, dan pesan makanan anda.

Cara Melihat Bayaran Penghantaran Anda di GrubHub

Walaupun begitu, anda mungkin menghadapi bayaran penghantaran sekitar $ 3 - $ 4. Kadang kala, malah lebih tinggi. Sudah tentu, ketika kelaparan melanda, anda tidak akan mengeluh. Anda akan mengabaikan yuran dan membuat pesanan, tanpa mengira. Walau bagaimanapun, mengetahui semua tentang yuran penghantaran Grubhub masih penting.

Di mana untuk mendapatkan Bayaran Penghantaran untuk Pesanan Saya?

Semasa anda meninjau Grubhub, mencari pilihan restoran untuk membuat pesanan, anda akan mendapat bayaran penghantaran. Tambahan pula, apabila anda berada di skrin pengesahan penghantaran pesanan, anda dapat melihat semua bayaran tambahan yang berkaitan dengan pesanan. Sudah tentu, ini termasuk juga kos penghantaran.

Sama ada mengakses Grubhub melalui aplikasi telefon pintar atau melalui laman web, anda dapat melihat bayaran penghantaran untuk mana-mana restoran. Ia mesti terletak di bahagian atas halaman, tetapi mungkin terdapat di tempat lain. Bagaimanapun, itu akan kelihatan. Yang perlu anda buat hanyalah membuka halaman restoran dan mencari bayarannya.

grubhub

Berapa Banyak Yang Saya Boleh Berharap untuk Membelanjakan Bayaran Penghantaran?

Tidak ada satu pun angka universal untuk kos penghantaran. Oleh kerana itu bukan untuk Grubhub tetapi restoran yang dimaksudkan. Jika tidak, Grubhub akan menjadi perkhidmatan berasaskan langganan berbayar.

Pada hakikatnya, bayarannya boleh berbeza-beza. Sebenarnya, dalam beberapa kes, tidak ada bayaran penghantaran yang terlibat (walaupun mungkin minimum pesanan). Sebaliknya, bayaran penghantaran akan melebihi $ 10.

Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, bayaran akan berkisar antara $ 1 hingga $ 10. Sekiranya kebanyakan kos penghantaran tidak akan melebihi $ 7.

Walau bagaimanapun, bayaran berbeza-beza dari bandar mana anda berada. Untuk restoran di bandar besar, membenarkan pilihan dengan bayaran lebih rendah atau tanpa bayaran tidak masuk akal, dengan jarak yang diperlukan.

Kos Penghantaran Lain

Malangnya, kos penghantaran bukanlah satu-satunya kos yang perlu anda ambil kira semasa membuat pesanan dari Grubhub. Terdapat had pesanan minimum, yuran penghantaran untuk pesanan kecil, dan juga kelayakan pemandu yang perlu dipertimbangkan. Inilah sedikit lagi mengenai perbelanjaan yuran lain yang harus anda perhatikan.

Jumlah Pesanan Minimum

Katakan bahawa anda ingin memesan Coke tunggal dari restoran. Sekiranya mereka mengesahkan pesanan ini dan membawa anda satu-satunya Coke, perbelanjaan mereka akan melebihi jumlah wang yang akan diperoleh restoran dari pesanan sekecil itu. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan restoran di Grubhub mempunyai jumlah pesanan minimum. Dengan kata lain, anda perlu memenuhi syarat jumlah pesanan untuk membuat pesanan itu sendiri.

Dalam banyak keadaan, jumlah pesanan minimum ini berada di sekitar tanda $ 10. Oleh itu, pesanan anda mestilah sekurang-kurangnya $ 10.

Semasa melayari restoran, anda akan melihat jumlah pesanan minimum yang ditunjukkan sebagai $ [jumlah] min. Oleh itu, jika anda melihat "$ 0 min", ini bermaksud bahawa tidak ada jumlah pesanan minimum untuk restoran yang dimaksud.

Bayaran Penghantaran Pesanan Kecil

Kenyataan bahawa restoran mempunyai "$ 0" min tidak bermaksud bahawa anda akan dapat membuat pesanan kecil yang tidak masuk akal. Grubhub dan restoran pilihannya telah menemui cara untuk membuat pesanan kecil untuk membayar. Mereka telah memperkenalkan sesuatu yang disebut "bayaran penghantaran pesanan kecil".

Sekiranya pesanan anda lebih rendah daripada jumlah tertentu (biasanya sekitar $ 10), anda perlu membayar yuran tambahan kepada jumlah jumlah pesanan anda. Ya, bayaran ini adalah tambahan kepada kos penghantaran standard (jika ada).

grubhub lihat bayaran penghantaran

Terdapat cara untuk melihat sama ada restoran mengenakan bayaran sedemikian jika anda ingin membuat pesanan kecil. Cari restoran di Grubhub (aplikasi atau laman web) dan lihat bahagian bayaran dan pesanan minimum. Arahkan kursor atau ketik gelembung maklumat. Ini akan memberitahu anda berapa jumlah pesanan minimum jika anda ingin mengelakkan bayaran tambahan.

Jangan bimbang, yuran pesanan minimum tidak terlalu besar. Mereka biasanya sekitar $ 2, walaupun berbeza dari restoran ke restoran dan dari lokasi ke lokasi.

Memberi Petunjuk Penghantaran

Ini sebenarnya bukan "yuran". Tidak wajib dan anda tidak mempunyai untuk menawarkan ganjaran. Walau bagaimanapun, pemberian pemandu penghantaran anda dianggap sebagai kebaikan biasa. Tidak semestinya banyak, tetapi sedikit tambahan di atas. Ini adalah perkara yang sangat menarik untuk dilakukan sekiranya pesanan anda masuk dengan cepat. Semua orang suka makanan bawaan mereka menjadi panas semasa ketibaan - jadi tidakkah ini membenarkan sedikit?

Tip pemandu secara tunai - jika anda membayar mereka jumlah tambahan melalui Grubhub, restoran inilah yang akan mendapat tip.

Siapa yang Menentukan Jumlah Yuran Ini?

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Grubhub tidak ada hubungannya dengan biaya pengiriman yang disebutkan. Ini hanya bergantung kepada restoran pilihan, kerana restoran mengurus penghantaran.

Anda boleh menyalahkan ini di Grubhub, kerana meninggalkan restoran untuk musim gugur di sini. Namun, jika anda memikirkannya, Grubhub baik-baik saja dengan restoran-restoran tersebut tidak mengenakan sebarang bayaran tambahan, malah memberikan makanan mereka secara percuma. Kerana ini bukan bagaimana Grubhub dibayar.

Grubhub mengenakan bayaran untuk perkhidmatannya. Atas sebab itu, restoran-restoran cenderung menaikkan bayaran kadangkala. Oleh itu, secara tidak langsung, Grubhub mempunyai kaitan dengan menetapkan yuran ini. Perkhidmatan ini tidak wajib. Ini adalah kos menjalankan perniagaan.

Bayaran Grubhub

Apabila semuanya sudah selesai, belajar semua kos penghantaran yang terlibat dengan restoran semudah mencarinya di Grubhub, mencari bahagian yuran, dan melayang di atasnya.

Adakah anda faham bagaimana yuran penghantaran dengan Grubhub berfungsi? Adakah anda keberatan untuk membayarnya? Dari mana restoran yang disokong anda suka membuat pesanan? Jangan ragu untuk menyertai perbincangan di bahagian komen di bawah.