Hiburan

Cara Menonton Disney Plus di mana-mana TV, Peranti Mudah Alih atau PC

Disney Plus adalah salah satu perkhidmatan penstriman terbaru, dan ia menawarkan lebih banyak daripada kandungan untuk kanak-kanak. Seperti platform streaming lain, platform ini telah diperkemas dan dipermudahkan untuk pengguna akhir. Namun, sebilangan pelanggan mungkin masih keliru tentang cara menggunakannya. Bagaimanapun, perkhidmatan ini tersedia di pelbagai platform.

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menonton Disney Plus di semua medium yang serasi. Cari platform pilihan anda di bawah dan pelajari cara menyediakan platform streaming yang popular dari awal.

Mendaftar untuk Disney Plus

Sebelum anda mula memuat turun dan memasang aplikasi di mana-mana peranti yang disokong, anda perlu mendaftar langganan Disney Plus. Ini dilakukan melalui laman web rasmi Disney Plus.

 1. Pergi ke halaman utama laman web rasmi Disney Plus.
 2. Navigasi ke Mendaftar untuk Disney Plus hanya jika anda hanya mahukan perkhidmatan tersebut (ada juga pilihan untuk mendaftar untuk pakej Hulu + Disney Plus + ESPN + jika anda berminat).
 3. Anda akan dibawa ke halaman seterusnya, di mana anda akan diminta memasukkan kelayakan dan kaedah pembayaran anda. Perhatikan bahawa anda akan mendapat percubaan tujuh hari percuma. Anda perlu membatalkan percubaan sebelum tamat jika anda memutuskan tidak mahu melanggan.
 4. Setelah selesai, mesej pengesahan akan dihantar ke alamat e-mel anda.
 5. Pergi ke peti masuk e-mel anda dan pergi ke e-mel pengesahan dari Disney Plus.
 6. Ikuti pautan yang disertakan dalam e-mel untuk mengesahkan.

Setelah berjaya membuat akaun Disney Plus dan melanggan, anda akan dapat menggunakan Disney Plus sepenuhnya dan mengaksesnya di semua platform yang disokong.

Cara Menonton Disney Plus di Apple TV

Ya, Disney Plus disokong di Apple TV. Walau bagaimanapun, anda perlu ingat bahawa peranti Apple TV anda mestilah model generasi keempat atau lebih baru. Sekiranya ada, Apple TV anda semestinya bagus - sudah tentu, setelah anda menyiapkannya. Inilah cara untuk melakukannya.

Sekiranya anda masih belum melanggan Disney Plus, anda boleh melakukannya melalui Apple App Store. Anda akan memasukkan butiran pembayaran melalui akaun iTunes anda. Petunjuk di skrin akan membimbing anda melalui prosesnya.

Inilah cara mendapatkan Disney Plus di Apple TV.

 1. Di skrin utama Apple TV, pergi ke App Store. App Store hanya tersedia pada peranti Apple TV generasi keempat, sebab itulah anda perlu memiliki model Apple TV generasi keempat untuk menggunakan Disney Plus.
 2. Di kotak carian App Store, ketik "Disney plus."
 3. Pilih Dapatkan untuk memuat turun dan memasang aplikasi.
 4. Setelah aplikasi dimuat turun dan dipasang, pergi ke ikon Disney Plus, dan pilih.
 5. Masukkan kelayakan Disney Plus anda jika diminta.

Itu sahaja. Anda berjaya menyiapkan Disney Plus pada peranti Apple TV anda.

Cara Menonton Disney Plus di Firestick

Pemilik Firestick, anda bernasib baik. Disney Plus boleh didapati di peranti streaming Amazon. Setelah anda menyiapkan akaun Disney Plus anda, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Disney Plus dan memasangnya di Firestick anda.

 1. Di kiri atas skrin Firestick, arahkan ke bar carian.
 2. Masukkan "Disney plus."
 3. Pilih entri Disney Plus dari senarai cadangan.
 4. Cari aplikasi Disney Plus, yang terletak di bawah Aplikasi & Permainan.
 5. Pilih Dapatkan. Aplikasi ini boleh mengambil masa beberapa minit untuk memuat turun dan memasang.
 6. Selepas pemasangan, peranti akan meminta anda membuka aplikasi. Anda boleh melakukannya sekarang atau kembali ke skrin utama dan selesai memasang aplikasi Disney Plus kemudian.
 7. Apabila anda sudah siap untuk menyelesaikan pemasangan, buka aplikasi, dan log masuk menggunakan bukti kelayakan anda.

Cara Menonton Disney Plus pada Peranti Roku

Disney Plus boleh didapati di semua peranti penstriman utama, termasuk Roku. Untuk peranti ini, anda juga akan memuat turun aplikasi dari kedai aplikasi khusus dan memasangnya. Walau bagaimanapun, Disney Plus tidak tersedia di semua peranti Roku. Disney Plus serasi dengan Roku TV, Streaming Sticks, 4K Streaming Stick + devices, 4K Roku Ultra LT, Roku Premiere, 4K Roku Ultra, Roku Premiere +, Roku Express, dan Roku Express +. Ia juga berfungsi dengan peranti Roku bernombor.

Sebagai peraturan, jika anda mempunyai peranti Roku yang lebih baru dan telah mengemas kini perisiannya, Disney Plus harus menggunakannya. Inilah cara memasangnya.

 1. Tekan butang Laman Utama pada alat kawalan jauh Roku.
 2. Pilih Saluran Penstriman.
 3. Pergi ke Saluran Carian.
 4. Taipkan "Disney plus."
 5. Pada senarai cadangan, pilih entri Disney Plus.
 6. Pilih Tambah saluran. Anda mungkin diminta memasukkan PIN Roku untuk menyelesaikan tindakan ini.
 7. Setelah Disney Plus dimuat turun dan dipasang, tekan butang Laman Utama pada alat kawalan jauh Roku.
 8. Cari Disney Plus dalam senarai saluran dan pilih.
 9. Log masuk menggunakan kelayakan anda. Anda juga boleh mendaftar untuk percubaan percuma di sini jika anda belum mendaftar di penyemak imbas.

Cara Menonton Disney Plus pada iPhone

Sama seperti yang anda lakukan dengan platform streaming seperti Netflix, anda boleh memasang aplikasi Disney Plus khusus pada iPhone atau iPad anda. Ini bermaksud bahawa anda dapat menonton kandungan Disney Plus pada peranti anda dalam perjalanan ke atau dari tempat kerja, atau anda boleh berehat di tempat tidur anda dan menayangkan rancangan dan filem kegemaran anda. Perlu diingat bahawa anda perlu memasang iOS 11 atau lebih tinggi pada telefon anda agar aplikasi streaming berfungsi.

 1. Pergi ke App Store pada peranti iOS anda.
 2. Cari "Disney plus."
 3. Disney Plus harus disenaraikan sebagai hasil carian teratas.
 4. Pilih entri ini.
 5. Pilih Dapatkan.
 6. Muat turun aplikasi.
 7. Setelah selesai memasang, mulakan aplikasinya.
 8. Masukkan kelayakan Disney Plus anda.
 9. Strim kandungan pada peranti iOS anda.

Cara Menonton Disney Plus pada Peranti Android

Sekiranya anda memiliki telefon atau tablet Android, anda boleh mengalirkan kandungan Disney Plus di dalamnya seperti yang anda boleh lakukan di telefon dan tablet Apple. Sebilangan besar telefon pintar dan tablet Android akan menjalankan aplikasi Disney Plus dengan lancar.

 1. Pergi ke Play Store.
 2. Cari "Disney plus."
 3. Pilih Pasang.
 4. Tunggu sehingga aplikasi dimuat turun dan dipasang.
 5. Jalankan dan log masuk menggunakan kelayakan anda.

Cara Menonton Disney Plus dengan Chromecast di TV

Anda dapat menggunakan Chromecast untuk menghantar kandungan Disney Plus dari telefon / tablet ke TV yang serasi dengan Chromecast. Setelah memasang aplikasi di telefon / tablet, hidupkan peranti berkemampuan Chromecast dan pastikan aplikasi disambungkan ke rangkaian yang sama dengan telefon / tablet anda.

 1. Buka aplikasi di telefon / tablet anda dan log masuk jika diminta.
 2. Pilih kandungan yang ingin anda streaming.
 3. Di sebelah atas layar, Anda akan melihat ikon "cast" yang menyerupai simbol Wi-Fi dan layar. Ketik ini.
 4. Anda akan diminta untuk memilih dari daftar peranti berkemampuan Chromecast yang tersedia.
 5. Pilih peranti dan nikmati Disney Plus di Chromecast.

Cara Menonton Disney Plus di PC

Sama ada anda memiliki PC Windows, komputer Mac, atau Chromebook, anda boleh mengakses Disney Plus dari penyemak imbas dan ia akan berfungsi sama pada setiap peranti.

 1. Buka penyemak imbas pilihan / tersedia anda.
 2. Ketik "disneyplus.com" di bar URL.
 3. Log masuk menggunakan kelayakan Disney Plus anda.
 4. Pilih kandungan yang ingin anda tonton.
 5. Nikmati.

Cara Menonton Disney Plus dengan Kawan

Walaupun anda dulu memerlukan peluasan pihak ketiga untuk menonton Disney Plus bersama rakan anda, perkhidmatan ini baru-baru ini melancarkan kaedah baru untuk menayangkan rancangan dan filem kegemaran anda dengan rakan anda dari seluruh web.

GroupWatch adalah kaedah baru Disney untuk penstriman dengan rakan-rakan, dan kaedah ini dimasukkan terus ke dalam aplikasi Disney Plus. Walaupun berfungsi di komputer, telefon, tablet, dan TV pintar, anda perlu menggunakan penyemak imbas atau aplikasi di telefon anda untuk memulakan aliran GroupWatch. Setelah membuat lobi, anda boleh menjemput hingga enam rakan untuk menonton bersama anda, dan anda juga boleh beralih dari telefon ke televisyen anda untuk melakukan streaming di skrin besar.

 1. Pergi ke disneyplus.com dan log masuk, atau log masuk pada aplikasi di telefon anda.
 2. Pilih bahagian kandungan yang ingin anda nikmati bersama rakan anda.
 3. Cari ikon GroupWatch di sebelah kanan butang Main dan klik untuk memulakan lobi.
 4. Klik ikon tambah untuk menerima kod untuk menjemput rakan ke aliran anda.
 5. Sekiranya anda lebih suka menonton di televisyen, buka aplikasi pada peranti penstriman pilihan anda dan cari tajuk yang sama, kemudian pilih ikon GroupWatch. Setelah membuat lobi, anda boleh bergabung dengan peranti lain.
 6. Apabila lobi anda sudah penuh, klik Start Stream untuk mula menonton.

Ingatlah bahawa semua orang yang ingin menyertai pesta menonton perlu mempunyai akaun Disney Plus.

Cara Menonton Disney Plus di TV Pintar

Disney Plus tersedia di pelbagai peranti dalam bentuk aplikasi. Anda boleh mencarinya di konsol permainan, kotak streaming, dan bahkan membuangnya ke televisyen melalui aplikasi Disney Plus di telefon atau tablet anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu mengalirkan kandungan Disney Plus terus dari TV pintar anda.

Secara amnya, melihat aplikasi berfungsi sama pada semua peranti Android TV. Anda pergi ke kedai aplikasi, memuat turun aplikasinya, menjalankannya, log masuk dan menstrimnya.

Sekiranya TV pintar anda tidak berasaskan Android, anda harus merujuk kepada manual arahan anda untuk mendapatkan arahan pemasangan. Sekiranya ini tidak membantu, cuba cari penyelesaiannya menggunakan Google. Taipkan model TV anda dan tambahkan “Disney plus"Untuk pertanyaan carian. Kemungkinan besar, ada penyelesaian untuk TV anda.

Sekiranya anda tidak menemui apa-apa dalam talian, pertimbangkan untuk menghubungi pengeluar.

Soalan Lazim Tambahan

1. Berapa banyak peranti yang boleh menggunakan Disney Plus pada masa yang sama?

Setiap akaun Disney Plus individu membolehkan streaming pada empat peranti secara serentak. Anda boleh membuat tujuh profil untuk pengguna yang berbeza, tetapi hanya empat peranti yang dapat melakukan streaming pada masa yang sama. Tidak seperti perkhidmatan penstriman lain, anda tidak mempunyai pelbagai pilihan langganan kerana hanya ada satu jenis akaun. Anda boleh memilih untuk membuat pembayaran setiap tahun atau bulanan. Sekiranya anda ingin mengalirkan Disney Plus di lebih daripada empat peranti secara serentak, anda perlu mendaftar untuk akaun tambahan.

2. Bolehkah Disney Plus dibatalkan pada bila-bila masa?

Ya. Seperti perkhidmatan penstriman utama yang lain, anda akan dikenakan bayaran secara automatik pada awal bulan. Anda boleh membatalkan langganan anda setelah pembayaran dibuat, dan anda dapat mengakses kandungan Disney Plus hingga akhir bulan itu. Anda juga boleh memperbaharui langganan anda ke Disney Plus kemudian jika anda mahu.

Setiap akaun mendapat tempoh percubaan tujuh hari pada awal langganan mereka. Anda akan diminta memasukkan maklumat pembayaran anda, tetapi tidak akan dikenakan bayaran sehingga tempoh percubaan tujuh hari berakhir. Setelah tamat, anda akan dikenakan bayaran secara automatik untuk bulan pertama Disney Plus anda. Anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa.

3. Mengapa Shrek tidak tersedia di Disney Plus?

Anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa Shrek tidak dihasilkan oleh Disney. Keseluruhan francais dimiliki DreamWorks. Oleh kerana ia adalah pesaing Disney, kandungan DreamWorks tidak akan dapat dipaparkan di Disney Plus dalam masa terdekat. Tetapi, kerana tawaran media sering dibuat, Shrek mungkin muncul di Disney Plus pada satu ketika.

4. Apa yang disertakan oleh Disney Plus?

Sebagai perkhidmatan streaming Disney, Disney Plus merangkumi kandungan yang dibuat dan dimiliki oleh The Walt Disney Company. Ini termasuk Walt Disney Studios, Marvel Studios, Twentieth Century Fox, National Geographic, Lucasfilm, dan banyak lagi yang lain. Oleh itu, terdapat banyak kandungan yang dinantikan oleh Disney Plus.

Menstrim Disney Plus

Sebagai platform penstriman yang popular, Disney Plus tersedia di kebanyakan peranti yang berorientasikan penstriman. Tergantung pada pilihan anda yang mana yang akan anda gunakan untuk streaming kandungan platform.

Adakah anda berjaya menjalankan Disney Plus dengan jayanya? Adakah arahan kami jelas? Jangan ragu untuk memberi tahu kami dalam komen di bawah dan hantarkan sebarang pertanyaan yang anda ada.