Hiburan

Cara Menonton Netflix Di TV Anda - Panduan Terbaik

Netflix adalah salah satu platform streaming video kegemaran kami dan hampir bertanggungjawab sendiri untuk membina platform yang layak untuk pemotong tali dan pelanggan kabel. Walaupun Hulu, Amazon, dan HBO semuanya mengikuti jejak Netflix, perkhidmatan streaming mereka benar-benar membuat strategi baru untuk pengguna dari 5 hingga 95 yang ingin mencari pilihan hiburan baru dalam dunia televisyen puncak.

Terdapat beratus-ratus filem dan rancangan untuk dipilih di Netflix, menjadikannya salah satu kaedah termudah untuk bersantai dan bersantai di akhir hari yang panjang. Sama ada anda melakukan siri maraton atau mengikuti beberapa kegemaran lama, anda pasti akan terhibur.

Salah satu sebab kejayaan Netflix adalah ketersediaannya di hampir semua platform yang dapat dibayangkan. Setelah membuka akaun, anda boleh mengalirkan Netflix ke hampir semua peranti dengan sambungan internet dan skrin. Sebilangan besar pengguna boleh menikmati Netflix hampir di mana sahaja, dari komputer riba, tablet, telefon pintar, hingga konsol permainan video.

Terdapat banyak cara untuk menonton Netflix, dan semua yang anda perlukan adalah salah satu peranti yang akan kami senaraikan. Tutorial ini akan membawa anda langkah demi langkah bagaimana anda dapat menonton Netflix di televisyen anda menggunakan apa sahaja dari telefon ke set-top box ke Kindle.

Peranti yang serasi

Sebelum melangkah lebih jauh, mari kita turun dengan cepat senarai peranti yang boleh anda gunakan untuk melihat Netflix di TV anda. Peranti dan sambungan yang serasi adalah:

 • PC Desktop /Komputer riba - Tingkap
 • Kabel Langsung/ Sambungan
 • Tanpa Wayar - Fire Stick, Roku Stick, Chromecast
 • Telefon dan Tablet (Android / iPhone - iPad, Kindle)
 • TV Pintar (Samsung, Panasonic, Sony, LG, dll.)
 • Apple TV
 • Konsol Permainan - Xbox / PlayStation

Ringkasnya, jika anda mempunyai salah satu peranti ini, anda mungkin boleh menyambung dan memainkan Netflix di TV.

Buat masa ini, buka senarai dan pastikan anda mempunyai sekurang-kurangnya salah satu peranti (dan TV bersaiz sopan untuk kesan maksimum).

Sekarang setelah anda mengetahui alat asas yang anda miliki, pastikan anda juga memilikinya:

 • A sambungan internet jalur lebar. Sekiranya tidak wayar, dapatkan sekurang-kurangnya 6mbps.
 • A Langganan Netflix. Netflix mengenakan bayaran $ 8 hingga $ 12 setiap bulan, bergantung pada rancangan anda. Anda tidak dapat menonton apa-apa melainkan anda mempunyai akaun.
 • Kabel HDMI untuk TV anda. Anda juga akan memerlukan HDMI-ke-Mikro-HDMI kabel untuk disambungkan peranti mudah alih ke TV anda (atau penyesuai).
 • Sekiranya anda menggunakan komputer, OS anda mestilah Windows 7 atau lebih tinggi, atau Mac OS 10 atau lebih tinggi.
 • The Aplikasi Netflix dipasang pada peranti anda.

Dengan ini sudah siap, kita boleh memulakan. Sekiranya anda tidak pasti mengenai kelajuan internet anda, anda boleh menguji kelajuan anda dalam talian. Sebagai alternatif, cuba jalankan video YouTube pada HD dan lihat seberapa pantas tindak balasnya. Sekiranya ia stabil, anda sudah bersedia untuk pergi.

Dengan itu, mari kita mulakan. Cari peranti yang akan anda gunakan untuk menyambung ke TV anda di bawah.

Desktop / Komputer riba PC

Pertama dalam senarai kami adalah cara cepat untuk menonton Netflix menggunakan komputer peribadi. Ideanya adalah untuk memindahkan apa yang anda lihat di skrin PC terus ke televisyen. Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan peranti Netflix seperti Roku, tetapi andaikan anda tidak memilikinya.

Sambungan Kabel Langsung

Anda memerlukan kabel HDMI (tentu saja selain TV, komputer, langganan Netflix, dan internet jalur lebar). Selagi televisyen dan PC / komputer riba anda mempunyai port HDMI, ini semestinya cukup mudah.

Pertama, pastikan semuanya bersambung dengan betul.

 1. The TV dan komputer riba / PC harus dihubungkan oleh Kabel HDMI.
 2. The komputer riba / PC harus dihubungkan dengan anda internet melalui penghala atau modem.
 3. Netflix mesti ada di komputer riba / PC.

Inilah cara paparan komputer anda muncul di TV anda, dengan lebih terperinci:

 1. Mempunyai anda Kabel HDMI siap. Cari yang sesuai Port HDMI pada komputer riba atau PC anda. PC biasanya akan mempunyai ini di bahagian belakang di mana GPU anda (kad video) dipasang. Komputer riba biasanya memakainya.

  Seperti apa port HDMI anda pada komputer riba.

 2. Pasangkan Kabel HDMI ke dalam komputer riba atau PC. Seterusnya, cari port HDMI di televisyen anda.
 3. The Port HDMI TV biasanya dijumpai di mana semua pemalam video lain pergi. Ia akan berbeza bergantung pada TV. Padankan port dengan betul.

  pemalam

  Rupa-rupanya port HDMI di TV anda.

 4. Pasangkan Kabel HDMI ke dalam televisyen.

Dari sini, Windows 7 ke atas dapat mengesan sambungan secara automatik. Mac OS X versi 10 dan ke atas juga harus mengesan kabel HDMI secara automatik.

Setelah sistem dipasang, anda perlu menukar sumber AV anda. Itulah input yang digunakan oleh TV anda untuk menentukan apa yang ada di skrin. Anda ingin menukar sumber AV, atau "input" ke pemalam HDMI yang sesuai.

Cari "Sumber" atau "Input" atau butang input sama ada pada alat kawalan jauh TV anda atau di TV itu sendiri. Anda ingin menggunakan butang itu untuk menukar input AV ke slot HDMI yang anda pasangkan komputer riba atau PC. Ini biasanya bernombor HDMI 1, HDMI 2, dan sebagainya.

Televisyen kini siap menunjukkan apa yang ada di PC atau komputer riba anda. Namun, sebelum TV dapat menampilkan apa yang ada di layar komputer, anda perlu "memberitahu" kepada PC apa yang harus ditunjukkan.

Pada komputer riba, anda boleh melakukan ini dengan menyesuaikan paparan luaran. Biasanya ini dilakukan dengan menahan kekunci Win + P pada PC.

Simbol - berwarna biru biasanya - akan beralih antara tetapan video sehingga menunjukkan apa yang ada di PC.

Sekiranya televisyen masih tidak menampilkan apa yang ada di layar, atau menggunakan desktop, anda perlu mengubah tetapan menggunakan Panel Kawalan.

Sekiranya anda menggunakan Windows 7:

 • Buka Panel kawalan di Windows.
 • Cari dan pilih Penampilan dan Pemperibadian.
 • Pilih Paparan dan pergi ke Laraskan Resolusi Skrin.
bertambah baik1diketengahkan-2
 1. Cari tetapannya Panjangkan paparan ini. Anda boleh mengubah tetapan untuk hanya menampilkan satu monitor, biasanya dilabel sebagai Tunjukkan hanya pada desktop 1.
 2. Anda juga boleh memilih Monitor TV sebagai paparan utama. Melakukan ini akan menjadikan komputer anda dipaparkan di skrin TV dan bukannya monitornya sendiri. Setelah anda selesai, klik Guna. Tetapan anda harus diselaraskan dengan betul sekarang untuk menunjukkan paparan anda di layar TV.

Anda juga boleh menyeret dan melepaskan skrin monitor ke panel jika ada lagi yang tersedia. Ini mungkin memerlukan sedikit percubaan, kerana semua persediaan perkakasan berbeza.

Sebelum selesai, anda perlu memastikan audio HDMI berfungsi juga.

 1. Pada Windows, pergi ke Panel kawalan.
 2. Cari Perkakasan dan Bunyi.
 3. Klik padanya, kemudian cari Bahagian bunyi.
 4. Di sini, cari dan pilih bahagian Urus Peranti Audio.
 5. Kotak dialog akan muncul yang menunjukkan kepada anda tetapan lalai.
 6. Anda harus melihat tetapan untuk Peranti Keluaran Digital (HDMI). Tetapkan ini sebagai output lalai baru anda.
 7. Sekiranya anda ingin menguji ini, cari Tab Properties. Klik Mahir. Anda harus mencari pilihan di sana untuk menguji suaranya.
 8. Apabila anda selesai, klik OK.
Langkah 1.Langkah 2-3.pemilihan1Langkah 4-6.

Anda mungkin perlu menyesuaikan tetapan suara untuk memastikan kelantangan dapat didengar di TV. Selain itu, pastikan tetapan penjimat skrin anda dimatikan atau tertangguh cukup lama sehingga tontonan anda tidak terganggu. Anda boleh melakukannya dengan kembali ke Penampilan dan Pemperibadian di Panel Kawalan dan memilih pilihan "Ubah Penjimat Skrin".

Dari sini, anda boleh log masuk ke akaun Netflix anda dan menontonnya di televisyen pilihan anda!

Sebagai nota terakhir, pastikan anda memasang pemacu video / audio terkini untuk sistem anda. Anda mungkin juga perlu menghidupkan semula PC agar beberapa tetapan berlaku. Anda akan memerlukan beberapa percubaan sekiranya anda menghadapi masalah.

Menggunakan Roku, Fire Stick, atau Chromecast

Menonton Netflix melalui komputer riba atau PC boleh menjadi sukar, kerana memerlukan pengubahsuaian banyak tetapan. Sekiranya anda lebih suka melangkau sesuatu yang lebih kemas, maka menggunakan sesuatu seperti tongkat Roku adalah cara yang tepat. Sebahagian besarnya, hanya masalah memasukkan perkakasan yang sesuai dan mempunyai akaun Netflix.

Menggunakan Roku

 1. Dengan betul pasang peranti Roku di TV anda. Terdapat versi yang berbeza sehingga pengaturan untuk masing-masing akan berbeza.
 2. Sekiranya anda mempunyai akaun Netflix, dan peranti Roku dipasang dengan betul, anda akan melihat pilihan pilihan di TV anda untuk Netflix.
 3. Pilih pilihan ini dan masukkan maklumat log masuk anda. Ikuti arahan lain di skrin oleh Roku.

Berjaya! Ini tidak memerlukan masa yang lama dan hanya memerlukan akaun dan peranti Roku.

Roku bukan satu-satunya peranti yang membolehkan streaming Netflix di TV anda. Anda boleh melakukan perkara yang sama jika anda mempunyai Firestick. Peranti bersaiz USB Amazon dipasang terus ke port HDMI TV anda dan membolehkan anda menyambung ke perkhidmatan streaming.

Menggunakan Tongkat Api Amazon

 1. Pastikan Firestick dipasang. Untuk itu, anda perlu memasang penyesuai kuasa peranti pasangkan peranti ke port HDMI TV. Tukar input TV ke port HDMI tempat anda memasangkan Firestick, dan ikuti arahan untuk memasang melalui alat kawalan jauh.
 2. Apabila Firestick dipasang, anda boleh cari Netflix. Cari skrin utama dan pilih "Cari", kemudian masukkan "Netflix."
 3. Pilih Netflix dan pilih ikon muat turun. Setelah dilancarkan, masukkan maklumat log masuk anda.

Anda seharusnya dapat mengakses akaun Netflix anda dan menonton apa sahaja dengan TV anda.

Menggunakan Chromecast

Akhirnya, anda boleh menonton Netflix menggunakan Chromecast. Ia berfungsi dengan cara yang serupa dengan dua peranti lain. Sama seperti yang lain, anda perlu memasang peranti Chromecast ke televisyen anda dan kemudian memasangnya (jika anda belum melakukannya).

Chromecast sedikit berbeza, namun anda boleh menjalankan Netflix dari aplikasinya.

 1. Dari anda telefon pintar atau peranti mudah alih, pilih aplikasi Chromecast. Sebagai alternatif, anda boleh log masuk ke laman web Chromecast dari komputer riba atau PC anda.
 2. Cari Ikon pelakon, yang terdapat di sudut kanan atas atau bawah skrin anda.
 3. Pilih ini untuk membuka senarai peranti Chromecast. Pilih "Televisyen" untuk menonton Netflix di sana. Ini hanya dapat dilihat jika anda telah menyiapkan Chromecast dengan betul.

Menonton Netflix Dengan TV Pintar

Mungkin anda telah mempermudah anda dengan memiliki TV Pintar. Televisyen ini menjadikannya lebih mudah untuk memotong tali dan menonton kandungan kegemaran anda melalui penggunaan aplikasi dan teknologi bersepadu.

Oleh itu, jika anda ingin menonton Netflix di TV pintar, pilihan anda jauh lebih mudah.

Sebahagian besarnya, model seperti Samsung atau Panasonic akan mempunyai aplikasi Netflix yang telah dipasang sebelumnya. Ini bermaksud yang perlu anda lakukan ialah mencari aplikasi dan membukanya, memasukkan maklumat log masuk anda untuk Netflix. Agak mudah!

Sekiranya ini tidak berlaku, anda perlu mengambil beberapa langkah tambahan untuk mula menonton.

Mula-mula, pasang Netflix.

 1. Anda TV pintar harus mempunyai stor aplikasi. Dengan andaian anda tersambung ke internet, cari dan pilih butang kedai aplikasi.
 2. Cari Netflix. Setelah anda mencarinya, pilih dan muat turun.
 3. Ikut yang lain arahan di skrin. Setelah selesai, anda seharusnya dapat log masuk dengan aplikasi Netflix.

Yang anda perlukan dengan TV Pintar adalah sambungan internet yang pantas. Ini adalah salah satu pilihan termudah di luar sana.

Menonton Netflix Dengan Apple TV

Televisyen pintar yang disebutkan di atas bukanlah satu-satunya pilihan. Anda juga boleh menonton Netflix di Apple TV. Dengan syarat anda memilikinya, syaratnya pada dasarnya sama. Anda memerlukan sambungan internet yang pantas dan Aplikasi Netflix di Apple TV anda. Seperti sistem TV pintar yang lain, aplikasi ini biasanya sudah dipasang sebelumnya. Sekiranya tidak demikian, anda hanya perlu memuat turunnya dari app store.

Untuk memuat turun dan menonton:

 1. Daripada Menu Apple TV, cari dan pilih Stor aplikasi.
 2. Cari dan muat turun Aplikasi Netflix (ini percuma).
 3. Buka aplikasi yang dimuat turun dan masukkan maklumat log masuk anda apabila diminta.

Berjaya! Sekarang anda boleh menonton Netflix di TV Pintar ini juga.

Menonton Netflix Bersama Konsol Permainan Anda

Salah satu cara terakhir untuk menonton Netflix di televisyen anda adalah dengan menggunakan konsol permainan video terkini. PS4 dan Xbox One banyak menumpukan pada integrasi media, berusaha menjadikan setiap konsol sebagai sistem hiburan "semua dalam satu". Sebahagian besarnya, ini berjaya, membolehkan orang menggunakan konsol mereka dengan pelbagai cara.

Sekiranya anda mempunyai One atau PS4, menonton Netflix semestinya relatif.

Menggunakan Xbox

Sama ada anda menggunakan konsol terbaru, atau model lama, arahannya sangat serupa.

Kedua-dua konsol beroperasi dengan cara yang serupa: pergi ke aplikasi Netflix, buka, masukkan data log masuk anda, dll. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu memuat turun aplikasinya. Proses ini sedikit berbeza untuk kedua-dua konsol.

Untuk Xbox:

 1. Hidupkan konsol dan log masuk ke profil yang sesuai.
 2. Pada tab sebelah kiri, anda mesti dapat mencari Aplikasi.
 3. Pilih ini dan kemudian "Semak Imbas Aplikasi".
 4. Anda boleh mencari Netflix secara manual, atau menaip "Netflix" ke dalam bar carian.
 5. Setelah mengesannya, pilih dan muat turun aplikasinya. Tunggu untuk memuat turun dan memasang.
 6. Aplikasi akan dibuka secara automatik. Sekiranya tidak, pilih dari senarai aplikasi anda di menu utama Xbox One.
 7. Seperti sebelumnya, anda perlu log masuk dengan keahlian Netflix anda.

Berjaya! Sama seperti itu, anda kini boleh menonton Netflix di Xbox One anda. Ingat, kami menganggap anda sudah mempunyai keahlian premium dengan Netflix.

Menggunakan PlayStation

Sekarang, jika anda memiliki PlayStation, anda akan mengikuti langkah serupa.

Untuk menonton Netflix di PlayStation anda:

 1. Sekiranya belum dihidupkan, aktifkan konsol anda.
 2. Log masuk ke akaun PS4 anda.
 3. Pergi ke skrin Utama. (Anda boleh menekan kekunci Utama pada pengawal jika anda belum berada di sana.) Pada skrin Utama, cari dan pilih "TV dan Video."
 4. Sekiranya Netflix diprapasang, anda akan melihat ikon. Pilihnya dan mulakan aplikasinya.
 5. Sekiranya Netflix tidak dipasang, anda perlu memuat turunnya. Pilih "Simpan" dan cari Netflix.
 6. Sebaik sahaja anda menemui aplikasinya, muat turun dan pasangkannya. Sekarang ulangi langkah 1 hingga 4 untuk membuka aplikasi.

Berjaya! Setelah memasukkan maklumat log masuk anda, anda dapat menonton Netflix di televisyen melalui PlayStation anda.

Menonton Netflix Melalui Telefon atau Tablet Anda

Sekarang kita beralih ke kaedah tontonan Netflix yang lain: menggunakan telefon atau tablet anda. Dalam beberapa kes, ini agak mudah - hanya memerlukan anda menyambungkan telefon ke TV menggunakan sambungan mikro-USB. Dari sana, setelah menukar input, TV harus menunjukkan apa yang ada di telefon. Kami akan pergi selangkah demi selangkah untuk memastikan anda tidak kehilangan apa-apa.

Sekiranya anda ingin menonton Netflix dari telefon atau tablet anda dengan sambungan berwayar:

mikroportIni adalah palam Lightning pada iPhone.
 1. Cari kabel penyambung yang sesuai. Ia harus menjadi kabel mikro-USB-ke-HDMI: kabel yang mempunyai jenis mikro yang menghubungkan ke telefon anda, dengan output HDMI. Anda mungkin mahu menggunakan penyesuai jika kabelnya sukar didapat.
 2. Sekiranya anda tidak mempunyai kord atau penyesuai, anda perlu membelinya. Tentukan jenis mikro telefon anda sebelum melakukannya, untuk memastikan hujung "mikro" akan serasi dengan telefon.
 3. Sambungkan kabel mikro ke telefon anda dan kemudian ke televisyen.
 4. Apabila kedua-dua peranti disambungkan, anda perlu memilih input AV yang betul di televisyen anda. Butang untuk memilih input boleh didapati di alat kawalan jauh anda - biasanya sebagai "Input" atau "AV." Sebagai alternatif, anda boleh mencari pilihan secara manual di TV itu sendiri. Anda mahukan input yang sesuai dengan port HDMI yang anda pasangkan kabelnya.
 5. Setelah memilih input yang betul, anda akan melihat apa yang ada di skrin telefon anda di TV.
 6. Pada telefon anda, anda kemudian mahu memilih aplikasi Netflix (dengan andaiannya dipasang). Masukkan maklumat log masuk anda. Anda kini boleh menonton Netflix di televisyen anda.

Dalam beberapa kes, seperti model telefon lama, telefon anda mungkin tidak mempunyai port micro-HDMI. Jika ini masalahnya, kita dapat menggunakan solusi yang disebut "MHL."

Pautan High-Definition Bergerak berfungsi sebagai penyesuai. Pada dasarnya, port apa pun yang dimiliki oleh telefon anda akan dipasang ke MHL, yang berfungsi sebagai penyesuai HDMI dan penyesuai kuasa.

Anda perlu membeli MHL yang sesuai untuk telefon anda jika belum memilikinya. Model akan berbeza-beza bergantung pada telefon anda. Sekiranya tersedia, anda boleh menggunakannya dengan memasukkan palam USB MHL ke port USB telefon anda.

Dari sana:

 1. Sambungkan MHL ke saluran kuasa.
 2. Sambungkan kabel HDMI ke port HDMI TV dan port HDMI MHL.
 3. Seperti sebelumnya, anda perlu memilih input AV yang sesuai untuk TV untuk memaparkan apa yang ada di telefon yang disambungkan.

Anda seharusnya dapat memilih mana-mana aplikasi dari telefon pintar anda secara bebas. Selain itu, untuk beberapa peranti, ini boleh dilakukan dengan alat kawalan jauh. Cari dan buka aplikasi Netflix pada telefon pintar anda. Sebaik sahaja anda memasukkan maklumat log masuk anda, anda seharusnya dapat menonton Netflix tanpa masalah.

Sekiranya tidak ada kabel yang disenaraikan, mungkin untuk mengelakkan prosesnya dengan menyambung tanpa wayar. Ini tidak boleh dipercayai dan memerlukan sedikit percubaan, jadi fahami bahawa ini tidak mudah dilakukan.

Menonton Netflix di TV Dengan Sambungan Tanpa Wayar

Sekiranya anda mempunyai telefon atau tablet tetapi tidak ada kabel yang disenaraikan, anda boleh mencuba pilihan tanpa wayar.

Dengan peranti Android, menggunakan Chromecast adalah salah satu kaedah yang mungkin untuk menonton Netflix di TV anda.

 1. Anda perlu membeli sambungan perkakasan Chromecast. Secara relatifnya murah, biasanya boleh didapati di Amazon.
 2. Sekiranya anda sudah mempunyai pelanjutan Chromecast, pasangkannya ke port HDMI televisyen anda.
 3. Hidupkan pelanjutan dan benarkan untuk menyambung ke rangkaian wayarles rumah anda.
 4. Sekiranya anda belum memilikinya, anda perlu memuat turun dan memasang sambungan Chromecast pada telefon anda.
 5. Buka aplikasi di telefon dan ikuti arahan di skrin. Secara amnya, anda perlu membuat akaun untuk log masuk.
 6. Chromecast menggunakan rangkaian wayarles anda, yang seterusnya membuat rangkaian "Chromecast". Anda perlu masuk ke dalamnya.
 7. Dari sini, peranti Chromecast akan memaparkan apa sahaja yang dipilih dari aplikasinya. Pada telefon anda, anda kemudian mahu memilih Netflix. Ikuti arahan apa pun, dan Netflix akan mula dimainkan di televisyen anda.

Penting untuk diperhatikan bahawa menggunakan Chromecast tidak sama dengan penstriman. Chromecast mengambil alih pemutaran apabila peranti memerintah (telefon) memberitahunya apa yang harus dimainkan. Perbezaan ini tidak akan mempengaruhi pengalaman biasa anda, tetapi ada baiknya anda mengetahui untuk tujuan menyelesaikan masalah.

Chromecast serasi dengan versi terbaru Mac, Windows 7, 8 dan 10, dan Chromebook. Pastikan untuk memeriksa keperluan keserasian, atau Chromecast mungkin tidak sesuai untuk anda.

Menonton Netflix Dengan Miracast (Telefon)

Sekiranya anda tidak mempunyai Chromecast (atau tidak mahu mencubanya), satu pilihan terakhir untuk telefon Android anda adalah menggunakan Miracast. Ini memaparkan apa yang ada di telefon anda dengan sambungan tanpa wayar. Sekiranya Android anda menjalankan versi 4.2 atau yang lebih baru, maka anda memilikinya.

Masalahnya di sini ialah sama ada anda mempunyai TV Pintar atau TV yang serasi dengan Miracast.

Untuk menggunakan Miracast:

 1. Buka aplikasi Netflix di telefon anda dan log masuk ke profil yang akan anda gunakan untuk streaming kandungan.
 2. Ketuk tiga garis mendatar di sudut kanan bawah
 3. Ketik ‘Tetapan Aplikasi’ dari menu pop timbul
 4. Ketik butang Miracast

Ikuti arahan untuk menyambungkan peranti dan anda kini boleh menonton Netflix. Perhatikan bahawa Miracast kemungkinan akan memampatkan gambar dan ada kemungkinan kehilangan kualiti. Ini adalah salah satu kelemahan yang lebih besar untuk menggunakan kaedah ini jika tidak mudah.

Menonton Netflix di TV Dengan Tablet

Sekiranya anda tidak mempunyai telefon pintar yang sesuai dengan pilihan di atas, anda boleh mencuba tablet. Sebahagian besar kaedahnya serupa (memasukkan tablet terus ke TV). Sekiranya anda mempunyai Chromecast, misalnya, anda hanya boleh menjalankan aplikasi di tablet dan bukannya telefon.

Sekiranya anda ingin mencuba sambungan langsung, anda akan mengikuti langkah serupa untuk melakukannya dengan telefon:

 1. Pada tablet anda, cari port Micro-HDMI (atau port yang anda gunakan untuk mengecas tablet).
 2. Anda harus menyediakan penyambung kabel mikro-HDMI-ke-HDMI. Sambungkan hujung mikro ke tablet, dan hujung HDMI ke TV.
 3. Pada alat kawalan jauh TV anda, pilih input AV yang sesuai (sesuai dengan port HDMI yang anda pasangkan kabelnya). Anda juga dapat melakukannya di TV sendiri (cari pilihan yang mengatakan "AV" atau "Input"). TV harus memaparkan apa sahaja yang ada di tablet anda secara automatik.
 4. Apabila anda memilih input yang tepat, anda akan melihat skrin tablet anda di TV. Dari tablet anda, pilih dan log masuk ke Netflix. Anda kini boleh menonton Netflix di televisyen anda.

Sekiranya anda tidak mempunyai kabel atau tablet anda tidak mempunyai port micro-HDMI, anda boleh menggunakan penyelesaian penyesuai MHL seperti yang anda lakukan dengan telefon. Pastikan anda mempunyai penyesuai Pautan Definisi Tinggi Mudah Alih yang betul. Anda dapat menentukannya dengan memeriksa ukuran port tablet anda yang tersedia. Maklumat pembelian MHL akan merangkumi jenis MHL dan peranti yang sesuai dengannya.

 1. Setelah anda mempunyai penyesuai MHL yang betul, pasangkan penyesuai kuasa.
 2. Cari kabel penyambung tablet anda. Ini biasanya kabel kuasa dengan pemalam USB.
 3. Pasangkan kabel penyambung ke kedua MHL dan tablet.
 4. Kemudian, pasangkan penyesuai MHL ke port HDMI TV anda.
 5. Di TV, pilih input AV yang sesuai dengan port HDMI yang anda gunakan.
 6. Ini akan bertindak sama seperti hubungan langsung. Sekiranya dipasang dengan betul, anda akan melihat skrin tablet anda di TV. Log masuk ke Netflix dari tablet anda dan mula menonton.

Sebagai alternatif, untuk tablet Android, anda juga boleh menggunakan Slimport. Ideanya sama: penyesuai berfungsi yang membolehkan penyambungan HDMI jika tablet anda tidak mempunyai port HDMI yang tersedia.

Slimport sedikit lebih mudah, tetapi hanya berfungsi dengan peranti Android.

 1. Sekiranya anda mempunyai Slimport, sambungkannya ke tablet anda.
 2. Anda memerlukan kabel HDMI untuk menyambungkannya ke TV dan Slimport.
 3. Setelah Slimport dan TV disambungkan, pilih input AV di TV yang sesuai dengan port HDMI yang anda gunakan.
 4. Sekiranya tablet anda disambungkan, TV akan memaparkan apa yang ada di tablet anda.
 5. Log masuk ke Netflix melalui tablet. Anda kini boleh menonton Netflix di TV menggunakan Slimport.

Anda perlu memastikan pilihan MHL atau Slimport disokong oleh televisyen dan tablet anda. Penjual biasanya memasukkan senarai perkakasan yang serasi dalam keterangan item mereka. Periksa semula penyediaan TV anda untuk memastikan anda mendapat versi yang betul.

Dengan syarat TV anda dibuat dalam dekad yang lalu, ia harus serasi. Sebilangan besar TV yang lebih baru dilengkapi dengan port HDMI. Periksa keperluan perkakasan, dan rujuk silang tablet anda untuk melihat apakah ia boleh berfungsi dengan Slimport atau MHL.

Tonton dengan Miracast (Tablet)

Terakhir, jika anda ingin memotong masalah sambungan sama sekali, anda boleh mencuba Miracast. Sama seperti menggunakan Miracast dengan telefon Android, televisyen anda mesti mempunyai pilihan untuk Miracast (TV pintar) dan tablet anda mesti menggunakan Android versi 4.2 atau lebih baru.

Untuk menggunakan Miracast dengan tablet:

 1. Di TV pintar anda, buka input AV dan cari pilihan Miracast.
 2. Pada tablet anda, pilih Tetapan.
 3. Anda mesti melihat pilihan untuk Miracast. Buka Miracast dari sana.
 4. Biarkan televisyen dan tablet anda bersambung sebentar. Setelah selesai, anda akan melihat apa yang ada di tablet anda di skrin televisyen.
 5. Dari tablet anda, log masuk ke Aplikasi Netflix anda (jika ada). Muat turun apl jika anda tidak memilikinya. Log masuk ke aplikasi anda dan mulakan menonton Netflix di TV anda.

Sekali lagi, anda juga boleh menggunakan Chromecast untuk memainkan Netflix. Ikuti langkah yang sama seperti yang dinyatakan di atas untuk menggunakan Chromecast, dengan telefon, komputer riba atau PC, menggunakan tablet sebagai ganti peranti lain.

Kesimpulannya

Itu menyempurnakan tutorial kami. Terdapat banyak cara untuk menonton Netflix di televisyen anda menggunakan pelbagai jenis perkakasan dan alat. Ada yang lebih senang daripada yang lain. Walau bagaimanapun, anda pasti menemui kaedah yang sesuai dengan anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah, ikuti langkah-langkahnya lagi dengan berhati-hati.

Selain itu:

 • Pastikan firmware / perisian anda dikemas kini ke versi terkini.
 • Pastikan perkakasan anda serasi dengan peranti yang anda gunakan, dari kabel penyambung ke peranti itu sendiri.
 • Mempunyai akaun Netflix sebenar. Anda tidak dapat menonton Netflix melainkan anda sudah melanggan; penyambungan dari peranti tidak akan mengelakkan perkara ini.
 • Anda mesti mempunyai sambungan jalur lebar atau sambungan tanpa wayar sekurang-kurangnya 6mpbs. Inilah kelajuan yang disyorkan untuk menonton sesuatu dalam HD.
 • Pastikan tetapan kelantangan di TV anda disesuaikan. Kadang-kadang ia perlu ditetapkan maksimum ketika menonton dari peranti.

Adakah anda masih menghadapi masalah? Beritahu kami dalam komen, dan kami akan berusaha membantu!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found