PC & Mudah Alih

Ulasan HP ProLiant DL360p Gen8

Ulasan HP ProLiant DL360p Gen8

Gambar 1 dari 2

HP ProLiant DL360p Gen8

HP ProLiant DL360p Gen8
£ 7196 Harga apabila dikaji

Sebahagian daripada Projek Voyager HP, ProLiant DL360p Gen8 menyokong pemproses Xeon E5-2600 terbaru Intel, dan disasarkan kepada perniagaan yang mencari pakej padat rak yang dapat menangani beban kerja permintaan tinggi. Ini juga bertujuan untuk membawa swasembada ke tahap seterusnya dengan secara automatik menguruskan keseluruhan kitaran hidupnya.

Inti pendekatan ini terletak pengawal tertanam iLO4 baru HP, yang menyediakan banyak ciri pengurusan baru. Dalam tinjauan eksklusif kami mengenai pelayan rak DL380p Gen8 2U, kami melihat dengan dekat iLO4 dan sangat kagum dengan apa yang kami lihat. Sistem ini menggabungkan ciri Pengurusan Tanpa Agen, Sistem Kesihatan Aktif (AHS) dan Sokongan Jauh Jauh Tertanam HP. Pemantauan pelayan di sini lebih canggih daripada pada DL380p, dengan HP menambahkan 28 sensor termal di seluruh pelayan. Ini membolehkan iLO4 mengawasi suhu yang lebih dekat di seluruh sistem.

Kapasiti simpanan telah ditingkatkan berbanding model generasi ketujuh, dengan empat pilihan ruang pemacu LFF, lapan SFF atau sepuluh SFF. Pembawa cakera mempamerkan ciri SmartDrive HP, dan dilengkapi dengan LED status, jadi anda dapat memeriksa apa yang mereka lakukan.

HP ProLiant DL360p Gen8

AHS memantau pemacu, dan jika ia mengenal pasti masalah, ia mengatur agar unit pengganti dipesan. Sebenarnya, ada sedikit yang akan melewati AHS, kerana memantau lebih dari 1.600 parameter sistem dan menyimpan data diagnostik sehingga 1GB secara tempatan.

Pengawal RAID Smart Array P420i tertanam sistem, sementara itu, menghubungkan terus ke port SAS 2 motherboard dan menyediakan banyak pilihan RAID dan cache. Sistem kami dilengkapi dengan modul FBWC 2GB (cache tulis berasaskan kilat) penuh, yang menghilangkan keperluan untuk pek bateri. Ia menggunakan kapasitor kecil dan dapat mengecas sepenuhnya dalam masa lima minit, memberikan kuasa sehingga 1min 20secs - yang cukup masa untuk menulis kandungan cache DDR ke memori flash sekiranya berlaku gangguan kuasa.

HP telah meningkatkan reka bentuk termalnya, dan dalam Gen8 telah menghilangkan kafan udara besar yang menghalang akses pada pendahulunya. Ini berfungsi dengan baik: walaupun dengan lapan kipas dipasang, kami mendapati pelayannya sangat sunyi.

Jaminan

Jaminan 3 tahun di lokasi

Peringkat

Fizikal

Format pelayan Rak
Konfigurasi pelayan 1U

Pemproses

Keluarga CPU Intel Xeon
Kekerapan nominal CPU 2.00GHz
Pemproses dibekalkan 2
Kiraan soket CPU 2

Ingatan

Kapasiti RAM 256GB
Jenis memori DDR3

Penyimpanan

Konfigurasi cakera keras 2 x 600GB HP 10k SAS hot-swap disk
Jumlah kapasiti cakera keras 1,200GB
Tahap RAID disokong 0, 1, 5, 6, 10, 50, 60

Rangkaian

Port LAN Gigabit 4
ILO? iya

Papan induk

Jumlah slot PCI-E x16 2

Bekalan kuasa

Peringkat bekalan kuasa 460W

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 92W
Penggunaan kuasa puncak 220W