Alat

Ulasan HP Color LaserJet Pro MFP M177fw

Ulasan HP Color LaserJet Pro MFP M177fw

Gambar 1 dari 4

HP Color LaserJet Pro MFP M177fw

HP Color LaserJet Pro MFP M177fw
HP Color LaserJet Pro MFP M177fw
HP Color LaserJet Pro MFP M177fw
£ 262 Harga semasa dikaji

HP Color LaserJet Pro M177fw akan menarik minat SMB yang mencari MFP laser warna yang murah.

M177fw mengekalkan ciri teras model M175nw yang lebih lama (dengan penambahan fungsi faks), dan kelajuan cetak mono dan warna masing-masing tetap pada 17ppm dan 4ppm. Kos percetakan tidak bertambah baik: halaman mono berharga lebih dari 3 p dan warna hampir 14 p - harganya walaupun mengikut standard MFP anggaran.

HP sebahagiannya menebus dirinya di tempat lain. Pemasangan Pintar HP membuat anda dapat beroperasi dengan cepat, dan semua fungsi utama dapat diakses dari skrin sentuh berwarna. Ini juga menyediakan akses ke gedung aplikasi cetak HP di mana anda boleh melihat borang contoh yang telah ditentukan dan mencetak dokumen templat.

HP Color LaserJet Pro MFP M177fw

Untuk percetakan awan, anda perlu mendaftar dengan perkhidmatan HP Connected menggunakan kod tuntutan bercetak. Ini memberikan alamat e-mel kepada pencetak supaya tugas cetak dapat dihantar dari jarak jauh. Anda boleh menentukan sama ada output warna atau mono dibenarkan untuk pengguna jarak jauh, dan juga siapa yang boleh menghantar e-mel ke pencetak. Cetakan Awan Google juga berfungsi dengan baik.

Anda boleh mengimbas ke e-mel, fail atau aplikasi, tetapi hanya menggunakan utiliti Perisian HP yang dipasang secara tempatan; tidak ada port USB untuk mengimbas ke atau dari. Duplexing disokong, tetapi halaman harus dibalik secara manual. Dari iPad kami, kami dapat mencetak dokumen secara langsung menggunakan Wi-Fi Direct atau AirPrint.

Kelajuan cetak sama seperti yang dituntut. Halaman pertama memerlukan masa hingga 20 saat untuk muncul, dan kualiti outputnya bagus dengan teks tajam cukur dan gambar berwarna yang terperinci dan terang. Kualiti tidak begitu tinggi dengan HP LaserJet Pro 200 Color MFP M276n A-Listed kami, tetapi ia sesuai dengan kualiti imbasannya. Kelajuan penyalinan warna menggunakan trafik ADF sepanjang 3ppm yang perlahan.

Pada akhirnya, M177fw tidak dapat bersaing dengan M276n yang didayakan tanpa wayar HP, yang lebih pantas, mempunyai memori dua kali ganda dan lebih murah untuk dijalankan.

Spesifikasi Asas

Warna? iya
Resolusi akhir pencetak 600 x 600dpi
Kelajuan cetakan dinilai / disebut 17PPM
Saiz kertas maksimum A4

Barang habis pakai

Kitaran tugas bulanan 20,000 halaman

Kekuatan dan kebisingan

Dimensi 423 x 425 x 335mm (WDH)

Pengendalian Media

Kapasiti dulang input 150 helai

Kesalinghubungan

Sambungan USB? iya
Sambungan Ethernet? iya

Sokongan OS

Sistem operasi Windows 7 disokong? iya
Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found