PC & Mudah Alih

Hulu Live Terus Hancur - Cara Memperbaiki

Sebagai perkhidmatan media over-the-top (OTT), Hulu membolehkan anda menonton TV langsung tanpa perlu mendapatkan langganan kabel atau satelit. Ia juga memiliki perpustakaan beribu-ribu filem dan rancangan TV, walaupun penawaran TV langsung telah menarik minat pengguna untuk mencari cara alternatif untuk menonton TV.

Hulu Live Terus Hancur - Cara Memperbaiki

Walau bagaimanapun, pengguna Hulu sering mengeluh bahawa kualiti gambar els menderita ketika menonton TV langsung, yang sama sekali tidak dijangka. Perkhidmatan OTT seperti Hulu Live menyesuaikan diri dengan kelajuan internet yang tersedia untuk mereka. Oleh itu, jika anda mendapatkan sambungan Hulu Live dengan sambungan internet yang kurang optimum, kemungkinan kualiti gambar akan terganggu.

Isu Hidup Hulu Paling Lazim

Beberapa masalah yang paling biasa dihadapi oleh pengguna Hulu Live ialah saluran TV tertentu akan membeku di tengah-tengah program, atau buffer sebentar sebelum meneruskan aliran. Seperti yang telah disebutkan, masalah ini sering disebabkan oleh kesalahan sambungan.

Hulu sendiri mengakui bahawa beberapa masalah ini mungkin berlaku. Setelah kami memastikan bahawa sambungan internet kami tidak menjadi masalah, kami akan mencuba beberapa pembaikan lain yang disarankan oleh pembuat aplikasi.

Hulu

Cara Memeriksa Kelajuan Internet

Memeriksa kelajuan sambungan internet anda adalah mudah. Hulu mengesyorkan agar anda mempunyai kelajuan muat turun sekurang-kurangnya 8.0 Mbps untuk menonton TV langsung di platformnya, sementara kelajuan ini meningkat menjadi 16.0 Mbps jika anda ingin menstrimkan kandungan dalam 4K.

Terdapat banyak sumber dalam talian untuk memeriksa kelajuan internet anda dalam talian. Sekiranya anda menggunakan desktop, Speedtest by Ookla adalah sumber percuma yang baik untuk mengetahui sama ada kelajuan internet anda berada pada tahap yang diperlukan.

Sekiranya anda menggunakan peranti Android, anda boleh memuat turun Speedtest dari Google Play Store. Ia juga tersedia di App Store untuk peranti iOS.

Hulu hidup

Diagnosis Lain

Setelah anda membuktikan bahawa sambungan internet anda bukan masalahnya, mari kita lihat beberapa masalah lain yang mungkin anda hadapi. Sekiranya aplikasi Hulu Live membeku atau gagal disangga, salah satu perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memulakan semula aplikasinya.

Untuk melakukan ini, keluar dari Hulu dan semua aplikasi lain yang berjalan di latar belakang. Sekiranya boleh, mulakan semula peranti anda juga dan kemudian cuba buka Hulu sekali lagi. Kemungkinannya adalah bahawa prosedur mudah ini akan menyelesaikan masalah anda, atau anda perlu melakukan kitaran kuasa.

Melakukan Kitaran Daya

Untuk melakukan kitaran kuasa, tutup aplikasi Hulu, peranti yang sedang berjalan, dan bahkan modem atau penghala yang anda gunakan untuk sambungan internet anda. Beri masa pada peranti ini beberapa minit, terutamanya penghala atau modem, dan cuba mulakan semula Hulu pada peranti anda sekali lagi.

Dalam kebanyakan senario, kitaran kuasa melakukan muslihat. Sekiranya aplikasi Hulu Live anda masih tidak berfungsi seperti yang diharapkan, mungkin ada masalah lain.

Memeriksa Kemas Kini Aplikasi dan Sistem

Ada kemungkinan besar Anda mungkin gagal mengemas kini aplikasi anda. Atau bahawa sistem anda belum dikemas kini selama beberapa waktu. Sekiranya anda tidak pasti mengenai kemas kini aplikasi anda, kami mengesyorkan anda untuk memeriksa laman web rasmi Hulu. Klik di sini, dan kemudian periksa kemas kini Hulu bergantung pada peranti yang anda gunakan.

Pengguna Roku juga sering menghadapi masalah ini. Oleh itu, kami mengesyorkan mereka memeriksa semula semua kemas kini dengan teliti.

Juga, periksa kemas kini sistem semasa anda menggunakannya. Kadang kala aplikasi tidak akan berfungsi dengan optimum jika perisian operasi anda sudah usang.

Mengosongkan Cache dan Data

Kadang-kadang cache dan data yang diisi dapat menghalang kemampuan aplikasi untuk berfungsi dengan baik. Anda harus membersihkan cache dan data anda secara rutin. Sekiranya anda tidak melakukannya untuk beberapa waktu, kami tidak dapat mengesyorkannya dengan lebih tinggi.

Untuk membersihkan cache dan data Hulu anda, lancarkan peranti anda dan pergi ke Tetapan. Kemudian pergi ke Permohonan dan pilih aplikasi Hulu. Sama ada dalam panel aplikasi Hulu atau di bawah subkategori lain yang disebut Penyimpanan, anda akan mendapat pilihan untuk Kosongkan cache dan Kosongkan Data.

Untuk peranti Apple, tidak ada cara untuk membersihkan cache dan data secara langsung. Anda perlu terlebih dahulu menyahpasang aplikasi Hulu dari peranti Apple anda dan kemudian memasangnya semula.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas web untuk Hulu, kosongkan cache dan data di bawah pilihan tetapan penyemak imbas internet anda.

Selamat menikmati Hulu!

Kami harap artikel ini membantu anda menentukan masalah dengan aplikasi Hulu anda. Beritahu kami jika anda dapat mendiagnosis masalah dan menyelesaikannya.

Selamat menonton!