Media Sosial

Hulu Live Terus Memotong dan Menyekat? Inilah Cara Memperbaiki

Hulu Live adalah perkhidmatan streaming dalam talian yang membolehkan anda menonton lebih daripada 60 saluran. Pada masa yang sama, anda boleh mengakses ribuan filem dan rancangan TV berdasarkan permintaan. Ini adalah antara perkhidmatan streaming terbaik yang ada sekarang.

Hulu Live Terus Memotong dan Menyekat? Inilah Cara Memperbaiki

Walau bagaimanapun, Hulu Live tidak sempurna, dan anda boleh menjangkakan masalah sekali-sekala. Ini boleh mula memotong dan menyangga, tetapi tidak ada alasan untuk panik. Teruskan membaca untuk melihat apa yang boleh anda lakukan untuk memperbaikinya.

Mengapa Hulu Live Tetap Menyekat?

Secara amnya, Hulu Live berfungsi dengan baik. Yang mengatakan, memotong dan penyangga mungkin berlaku sesekali. Terdapat pelbagai sebab untuk ini. Mungkin Hulu sedang melakukan kemas kini yang ketara.

Masalahnya mungkin ada pada sambungan Internet anda. Itu perkara pertama yang harus anda periksa kerana sambungan Internet yang buruk menyebabkan hampir 90% masalah yang berkaitan dengan perkhidmatan streaming. Kemungkinan penyebab lain mungkin berkaitan dengan peranti anda.

hulu live terus memotong dan menyangga - beberapa cadangan

Pastikan Sambungan Internet Anda Bagus

Hulu Live memerlukan sambungan Internet berkelajuan tinggi dengan kelajuan muat turun sekurang-kurangnya 3 Mbps untuk berfungsi dengan lancar. Apabila video mula disangga atau dipotong, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memeriksa sambungan Internet anda.

Walaupun peranti anda disambungkan ke Wi-Fi, sambungannya lemah. Pergi ke YouTube dan cuba mainkan video berkualiti tinggi. Sekiranya video tidak dimainkan dengan betul, sekurang-kurangnya anda akan mengetahui bahawa masalahnya adalah pada sambungan Internet anda dan bukan pada perkhidmatan penstriman. Satu-satunya penyelesaian di sini adalah bersabar sehingga sambungan internet anda kembali pantas.

Putuskan sambungan Peranti Lain

Kadang-kadang, walaupun sambungan Internet anda kelihatan baik, aplikasi Hulu tetap menjadi penyangga. Sekiranya terlalu banyak peranti menggunakan Wi-Fi yang sama, lebar jalur mungkin tidak mencukupi. Putuskan sambungan semua telefon, tablet, dan komputer yang tidak anda gunakan.

Sekiranya ahli keluarga lain mengalirkan sesuatu di peranti mereka, itu mungkin menjadi masalah juga. Sekiranya masalah ini terus berlaku, ini bermakna bahawa sambungan Internet anda tidak cukup baik. Anda boleh bergiliran mengalirkan kandungan atau menonton Hulu bersama-sama.

Ini juga boleh berlaku jika anda berkongsi sambungan internet yang sama dengan rakan sebilik anda. Semua orang mahu menonton rancangan TV kegemaran mereka pada waktu yang sama, dan biasanya pada waktu petang, sebelum tidur. Anda mungkin perlu menetapkan beberapa peraturan atau memilih rancangan internet yang lebih baik.

Periksa untuk Melihat Sama ada Hulu Turun

Ia tidak kerap berlaku, tetapi seperti aplikasi lain, Hulu mungkin akan turun. Kadang-kadang boleh turun selama beberapa jam jika mereka menyelesaikan beberapa masalah. Cara paling cepat untuk memeriksa ini adalah dengan pergi ke laman web rasminya atau profil media sosial dan melihat apakah ada notis.

Terdapat laman web yang disebut Downdetector, di mana anda boleh memeriksa sama ada aplikasi atau laman web tertentu tidak berfungsi. Yang perlu anda lakukan ialah menaip Hulu Live di bar cariannya, dan anda akan mendapat maklumat terkini.

Mulakan semula Aplikasi Hulu

Sebelum mula panik, anda harus memulakan semula aplikasinya. Masalah kecil dan bug dalam aplikasi mungkin menyebabkan masalah dengan penyanggaan. Tutup aplikasinya, berikan beberapa saat, dan lancarkan semula. Main semula mestilah lancar. Namun, jika masalah itu berlanjutan, cubalah jalan keluar seterusnya.

Mulakan Semula Peranti Anda

Sama ada anda menonton Hulu Live di tablet atau TV pintar anda, anda harus mencuba menghidupkan semula peranti tersebut. Kami tahu bahawa memulakan semula TV pintar tidak begitu menyeronokkan dan memerlukan sedikit masa. Tetapi anda harus mencubanya kerana sering menyelesaikan masalah dengan penyanggaan.

Sudah tentu, kaedah ini tidak dapat membantu sekiranya sambungan Internet yang buruk atau bug dalam sistem Hulu menyebabkan masalah.

Kemas kini Hulu

Sekiranya anda belum mengemas kini Hulu, mungkin itulah sebabnya aplikasinya tidak berfungsi. Cuba kemas kini. Pembangun melaksanakan penyelesaian untuk masalah seperti ini melalui kemas kini. Oleh itu, adalah mustahak untuk mengemas kini Hulu secara berkala.

Jangkau Sokongan Hulu

Sekiranya tiada petua dan trik sebelumnya yang bermanfaat, sudah waktunya untuk menghubungi sokongan Hulu. Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel, tetapi lebih baik anda menghubungi mereka. Mereka berhadapan dengan masalah serupa setiap hari, dan mereka akan tahu bagaimana menolong anda.

Anda juga boleh menghubungi Sokongan Hulu di Facebook kerana halaman rasmi mereka sangat responsif. Itu akan menjimatkan banyak masa berharga.

hulu live terus memotong dan menyangga

Bertenang

Kami harap petua kami dapat membantu anda dan anda berjaya menyelesaikan masalahnya. Namun, jika Hulu Live terus memotong dan menyangga, yang terbaik adalah tetap tenang. Bagaimanapun, beberapa masalah penstriman berada di luar kawalan penonton.

Adakah anda pernah mengalami masalah ini atau serupa dengan Hulu Live? Bagaimana anda menyelesaikannya? Sekiranya anda mempunyai petua tambahan, sila kongsikannya dengan pembaca lain di bahagian komen di bawah.