Alat

Ulasan HP Photosmart C4380

£ 78 Harga semasa dikaji

HP Photosmart C4380 agak sukar untuk dihubungi. Secara keseluruhannya biasa-biasa saja sepanjang ujian kami, ia berjaya muncul dengan beberapa contoh kecemerlangan untuk menunjukkan bahawa kami tidak boleh mencoretnya sepenuhnya.

Ulasan HP Photosmart C4380

Bit yang baik semuanya melibatkan kualiti. Pengimbas HP adalah yang paling berjaya dalam kumpulan ini, merakam foto A4 kami dengan perincian yang luar biasa dan ketepatan warna yang mengagumkan - bahagian tepi kelihatan nyata dengan cara pengimbas lain yang tidak dikendalikan dengan baik, dan gambar-gambar itu mempunyai kedalaman sebenar kepada mereka.

Foto berukuran 6 x 4in juga dikendalikan, dan kemampuan menangkap yang luar biasa ini menghasilkan set salinan terbaik dalam kumpulan. Ia adalah satu-satunya pencetak yang benar-benar mencetak salinan berkualiti draf, dan juga menghasilkan semula warna ungu dan hijau dokumen warna kami dengan tepat.

Kekuatan lain adalah penyesuai Wi-Fi terbina dalam, pembaca kad untuk semua format kad memori utama dan kos berjalan yang berpatutan sebanyak 5.6 p setiap helai berkat beberapa kartrij berkapasiti tinggi - hitam hasil tinggi bertahan 1,000 halaman sehingga anda menang Tidak perlu kerap tangan anda kotor.

Tetapi di situlah berita baik berakhir, kerana dengan cara lain HP berjaya mengecewakan. Sebagai permulaan, reka bentuknya hampir sama telanjang: LCD satu watak sangat terhad, sementara semua penyesuaian pada peranti dibuat hanya dengan tiga butang - satu untuk kualiti, satu untuk ukuran dan satu untuk jumlah salinan (sehingga hanya sembilan). Paling tidak kaedah kawalan pada peranti yang paling fleksibel. Dulang keluaran juga agak rapuh dan janggal.

Kemudian ada perisian yang sangat mengerikan. Bukan hanya dilengkapi dengan rutin penyiapan yang memerlukan 20 minit untuk diselesaikan, aplikasi dibongkarkan ke titik di mana mendapatkan imbasan yang dapat dilaksanakan jauh lebih mudah daripada yang sepatutnya.

Apabila anda membuat keputusan untuk mencetak apa-apa, jangan berharap ia cepat muncul: hanya pada 4.1 ppm untuk teks mono, ia lebih perlahan daripada semua kecuali Epsons dan Brothers, dan ia juga mencetak pada separuh kelajuan warna. Pengimbas lambat yang dapat kita maafkan kerana kualiti hasilnya yang tinggi, tetapi setelah anda menunggu lebih dari satu setengah minit untuk hanya lima salinan mono A4, anda ingin membeli salah satu Kanun unggul sebagai gantinya.

Spesifikasi Asas

Warna? iya
Resolusi akhir pencetak 1200 x 1200dpi
Skrin TFT bersepadu? tidak
Kelajuan cetakan dinilai / disebut 32PPM
Saiz kertas maksimum A4
Fungsi dupleks tidak

Kos berjalan

Kos setiap halaman warna A4 5.6 p
Teknologi Inkjet Termal
Jenis dakwat Warna berasaskan pewarna, hitam berasaskan pigmen

Kekuatan dan kebisingan

Dimensi 440 x 259 x 170mm (WDH)
Penggunaan kuasa puncak 25W

Spesifikasi Penyalin

Kelajuan mono yang diberi nilai mesin fotokopi 32cpm
Kelajuan warna yang diberi nilai mesin fotokopi 24cpm
Faks? tidak
Kelajuan faks N / A
Memori halaman faks N / A

Ujian prestasi

Masa cetak foto 6x4in 3min 2s
Kelajuan cetak mono (diukur) 4ppm
Kelajuan cetakan warna 2ppm

Pengendalian Media

Percetakan tanpa sempadan? iya
Percetakan CD / DVD? tidak
Kapasiti dulang input 125 helai

Kesalinghubungan

Sambungan USB? iya
Sambungan Ethernet? tidak
Sambungan Bluetooth? tidak
Sambungan WiFi? iya

Media kilat

Pembaca kad SD iya
Pembaca Flash padat iya
Pembaca Memory Stick iya
pembaca kad xD iya
Sokongan media memori lain MMC

Sokongan OS

Sistem operasi Windows 7 disokong? tidak
Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
Sistem operasi Windows 2000 disokong? tidak
Sistem operasi Windows 98SE disokong? tidak
Perisian dibekalkan HP ImageZone Suite
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found