Permainan

Hypixel: Cara Bergabung dengan Rakan

Sekiranya anda menggunakan Hypixel untuk sementara waktu, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk bergabung dengan rakan anda dan menguruskan interaksi sosial anda di pelayan Minecraft. Nasib baik, senang mempelajari selok-belok Sistem Rakan, ciri sosial Hypixel yang membolehkan anda berinteraksi dengan rakan semasa berada di platform.

Hypixel: Cara Bergabung dengan Rakan

Dalam artikel ini, kami akan membahas semua yang perlu diketahui mengenai sistem Friends supaya anda dapat bergabung dengan rakan anda di Hypixel kapan saja. Anda akan belajar bagaimana menyertai kru anda dalam pesta atau persatuan, menjemput mereka untuk menyertai anda untuk permainan, dan banyak lagi. Jadi, mari kita mulakan keseronokan.

Cara Bergabung dengan Lobi Rakan di Hypixel

Langkah pertama untuk bergabung dengan lobi rakan adalah dengan menyertai pelayan Hypixel. Untuk melakukannya, pastikan anda memiliki akaun Minecraft dan pasang permainan dari laman web rasmi.

Setelah selesai, anda boleh menambahkan pelayan Hypixel ke senarai pelayan berbilang pemain anda. Alamatnya ialah "mc.hypixel.net.

Apabila anda sampai ke pelayan, anda dapat meneroka lebih lanjut ciri Rakan.

Ciri Hypixel's Friend membolehkan anda menambahkan pengguna yang anda kenali sebagai rakan anda. Setelah melakukannya, anda akan dapat melihat aktiviti pelayan mereka dan bermain permainan dengannya. Anda dapat mengaktifkan fitur Friends dengan mengetik perintah berikut: “/ rakan dalam permainan“.

Sistem Rakan di Hypixel adalah kaedah terbaik untuk bertemu orang baru, menghantar mesej kepada mereka dan melihat permainan yang mereka mainkan. Anda juga dapat membuka peti peribadi atau menjemput orang ke pesta.

Untuk bermain dengan rakan anda, anda perlu berada di pesta yang sama dengan mereka. Anda boleh menjemput mereka (atau mereka boleh mengundang anda) dengan menaip “/ pundang [nama pengguna]”. Perintah ini akan membuat pesta, dan anda dapat memainkan permainan yang sama dengan orang di dalamnya.

Anda juga boleh menjalankan "/ senarai f"Perintah untuk melihat senarai rakan dalam talian anda dan lobi yang mereka masuki. Malangnya, saat ini tidak ada cara untuk anda bergabung dengan lobi dengan rakan anda kecuali mereka menjemput anda terlebih dahulu. Jadi, perkara paling mudah untuk bermain bersama adalah melalui ciri "/ pesta". Dan jika anda hanya mahu berbual dengan rakan anda, anda selalu dapat "/ msg" mereka.

Fakta-fakta yang menyeronokkan

 • Rakan anda dapat melihat status dalam talian dan permainan yang anda mainkan.
 • Mereka boleh mengakses peti yang dilindungi Tembok dan Mega Walls anda, jadi hanya tambahkan orang yang anda kenali ke senarai rakan anda.
 • Sekiranya anda menetapkan tetapan undangan pihak tertentu, anda boleh mengehadkan jemputan yang anda terima hanya untuk undangan dari rakan.
 • Anda boleh menggunakan mesej sembang untuk menerima atau menolak permintaan teman.

Cara Bergabung dengan Lobi Rakan di Hypixel Skyblock

Untuk bergabung dengan rakan di lobi Skyblock, gunakan arahan berikut:

/ p [nama pengguna] (masukkan nama pengguna mereka), atau

/ p meledingkan

Untuk menyertai pulau rakan anda semasa bermain bersama, anda boleh menggunakan arahan berikut:

/ coop [pemain1] [pemain2]

Perintah ini akan memulakan profil baru untuk kedua pemain ke koperasi. Sebarang pulau yang ada akan tetap ada di sana, dan anda boleh beralih di antara kedua profil itu bila-bila masa yang anda mahukan.

Cara Menjemput Rakan-rakan di Hypixel

Anda boleh menjemput rakan di Hypixel melalui Menu Sosial. Inilah semua yang perlu anda ketahui mengenai ciri berguna ini.

Pertama, untuk mengakses menu, arahkan ke hotbar dan tahan item tangan sambil berdiri di lobi. Anda akan melihat lima ikon yang dapat diklik di bahagian atas menu: Anda, Rakan, Pesta, Persekutuan, dan Pemain Terkini.

Ikon "Anda" kelihatan seperti kepala. Anda boleh mengatasinya untuk memeriksa tahap rangkaian Hypixel, kumpulan semasa, atau pencapaian anda.

Ikon "Rakan" akan menunjukkan pengguna yang telah anda sambungkan di pelayan. Anda boleh menambah rakan dengan mengklik buku dan menaip nama pengguna mereka. Mereka akan menerima permintaan berteman dari anda tidak lama kemudian. Dalam menu ini, anda juga dapat mengurus rakan anda atau melihat apa yang mereka lakukan di rangkaian. Anda boleh menghantar jemputan pesta, melihat tahap rangkaian, poin pencapaian, persatuan yang mereka masuki, dan sama ada mereka berada dalam talian.

Berikut adalah senarai arahan rakan popular untuk membantu anda menavigasi pelayan dengan lebih pantas:

 • / f help - dapatkan senarai semua arahan Friends
 • / f add - tambahkan pengguna sebagai rakan
 • / f accept - terima permintaan rakan pengguna
 • / f menolak - menolak permintaan rakan pengguna
 • / f list - dapatkan senarai rakan anda
 • / f remove - keluarkan pengguna dari senarai rakan anda
 • / f permintaan - lihat permintaan rakan yang belum selesai
 • / f toggle - menukar permintaan rakan
 • / msg - mulakan sembang dengan pemain
 • / msg - hantar teks ke pemain
 • / r - membalas mesej yang dihantar kepada anda kurang dari lima minit sebelumnya

Anda juga boleh menggantikan "f"Bahagian dalam perintah dengan" rakan. " Sebagai contoh: / bantuan rakan, atau / rakan terima .

Menu "Pesta" membolehkan anda memulakan pesta. Berpesta dengan pemain yang berbeza membolehkan pemimpin menyertai mod permainan yang serasi. Sebagai ketua parti, anda boleh menjemput semua rakan anda ke dalam permainan bersama anda dan meminta semua orang bermain dalam satu pasukan.

Anda boleh menjemput rakan anda ke pesta menggunakan "/ p [nama pengguna]"Perintah. Untuk memeriksa siapa yang berpesta, gunakan "/ pesta senarai ”perintah. Berikut adalah senarai arahan berguna lain untuk mengawal pesta anda:

 • / pertolongan pihak - dapatkan semua arahan parti
 • / jemputan pesta [pemain] - menjemput pengguna ke pesta
 • / senarai parti - lihat senarai orang dalam parti
 • / cuti parti - keluar parti
 • / warp parti - warp pihak ke pelayan anda
 • / sepakan parti [pemain] - mengeluarkan pemain dari pesta
 • / mempromosikan parti [pemain] - mempromosikan ahli menjadi pemimpin parti

Anda boleh menggantikan "pesta"Bahagian dalam perintah dengan"hlm."Contohnya:" / p list, "atau" / p help. "

Sekiranya anda mempunyai peringkat MVP ++, anda boleh memulakan pesta yang membolehkan pemain bergabung tanpa memerlukan jemputan. Pesta ini bagus untuk streaming, dan anda boleh memulakannya dengan perintah "/ stream". Semasa anda menjalankan perintah, tekan pilihan "Buat Pesta" dalam buku, dan pilih jumlah pemain yang anda inginkan dalam pesta (dua hingga 100.)

Anda kemudian akan menerima arahan untuk disampaikan kepada pemain lain supaya mereka dapat menyertai pesta tersebut. Ia akan kelihatan seperti “/ join party”.

Pada ketika ini, anda boleh menggunakan perintah pihak biasa yang disediakan di atas.

Mod "Guild" adalah untuk pengguna yang sering bermain permainan bersama. Semasa memulakan persatuan, kumpulan anda dapat mengumpulkan duit syiling untuk menaikkan taraf persatuan. Anda boleh membuat persatuan yang berbeza, masing-masing dengan sembang khusus untuk komunikasi yang lancar antara rakan. Anda boleh mengesan aktiviti dalam talian pemain dari menu persatuan. Anda juga boleh menjemput rakan-rakan guild ke pesta. Perhatikan bahawa untuk membuat persatuan, anda memerlukan pangkat VIP +.

Anda dapat membuat serikat dengan perintah berikut: “/ persatuan membuat“.

Sekiranya anda ingin bergabung dengan guild, anda boleh melakukannya dengan "/ serikat bergabung [nama]"Perintah dan terima jemputan dengan"/ persatuan terima"Perintah.

Bila-bila masa anda memerlukan pertolongan, anda dapat melihat senarai perintah guild lengkap dengan menaip “/ g"Dan"/ persatuan“.

Berikut adalah beberapa perintah guild untuk membantu anda:

 • / g sembang [message] - hantar mesej ke chat guild
 • / g demote [pemain] - menurunkan pemain dari peringkat sebelumnya
 • / g bubar - bubarkan persatuan
 • / g info - tunjukkan maklumat persatuan
 • / g undang [pemain] - jemput pemain untuk menyertai kumpulan anda
 • / g cuti - keluar dari persatuan
 • / g ahli - lihat ahli persatuan yang aktif
 • / g menu - buka menu persatuan
 • / g dalam talian - lihat ahli dalam talian di persatuan anda
 • / g pesta - menjemput ahli persatuan ke pesta
 • / g quest - tunjukkan pencarian guild

Akhirnya, menu pemain "Terkini" adalah tempat anda dapat mencari pemain yang baru anda mainkan permainan.

Bermain Dengan Rakan Ringkas

Terima kasih kepada menu Hypixel Social, anda boleh menguruskan interaksi sosial anda di pelayan. Sama ada anda ingin menyemak senarai rakan anda, melihat lobi di mana mereka berada, memeriksa status aktif mereka, atau memulakan pesta, anda boleh melakukannya di sini. Mudah-mudahan, artikel ini telah menjawab soalan anda mengenai menyertai rakan di Hypixel.

Mod permainan mana yang anda lebih suka bermain di pesta? Adakah anda sudah membuat persatuan? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.