Permainan

Cara Menaik Pantas di Hypixel

Menaik taraf dengan cepat di Hypixel sangat penting jika anda ingin maju dengan pantas melalui permainan. Semakin baik kemampuan anda, semakin mudah anda melakukan pelbagai tugas, seperti Perlombongan dan Memancing. Ini juga memberi anda lebih banyak output kerosakan, memungkinkan Anda untuk menjatuhkan musuh dengan mudah.

Cara Menaik Pantas di Hypixel

Adakah strategi untuk naik level dengan cepat?

Dalam artikel ini, kami akan memberi anda panduan terperinci untuk naik level cepat di Hypixel. Perjalanan anda melalui permainan akan menjadi lebih lancar dengan petua berikut.

Cara Menaik Pantas di Hypixel

Sebilangan besar aktiviti yang dilakukan di Hypixel dikira meningkat. Walau bagaimanapun, beberapa ciri meningkatkan kemahiran anda dengan lebih cepat:

Lelaki Penghantaran

Selain memberi anda kotak misteri setiap bulan, Delivery Man memberi ganjaran kepada anda yang mendapat poin pengalaman (XP). Mengunjungi watak ini menghasilkan 2,000 XP. Yang terbaik, anda boleh melakukannya setiap hari.

Petua Semua

Perintah Tip sering diabaikan di Hypixel. Ini memberi penerima peningkatan XP dan memberi anda sejumlah pengalaman. Anda boleh mengaktifkan ciri auto-tip jika anda memiliki pelanggan, seperti PvP Lounge, Lunar, dan Badlion. Ini akan memberi petunjuk kepada pengguna lain bagi pihak anda, yang membolehkan anda memperoleh XP dengan mudah.

Pertanyaan

Melengkapkan setiap mod permainan di Hypixel adalah sumber mata pengalaman yang sangat baik. Anda boleh memilih Quest Master di banyak lobi untuk melihat pencarian yang dapat anda lakukan untuk XP.

Persekutuan

Bergabung dengan Persekutuan peringkat tinggi adalah kaedah terbaik untuk memperoleh XP dan naik taraf. Ia juga dapat menggandakan mata pengalaman anda, bergantung pada tahap Persekutuan anda. Semakin tinggi, semakin besar kemungkinan anda menerima kenaikan XP dua kali ganda.

Walaupun anda tidak dapat masuk ke Guild peringkat tinggi, jangan merasa putus asa. Sertailah yang sesuai dengan tahap anda, dan masih ada peluang untuk membuka ganjaran XP.

Pencapaian

Anda mungkin berfikir bahawa Pencapaian hanya memperoleh mata Pencapaian anda, tetapi realitinya sedikit berbeza. Anda juga boleh menerima XP dari mereka.

Kesan ini berfungsi dengan dua cara - apabila anda memperoleh lebih banyak XP dan naik taraf, anda akan membuka lebih banyak ganjaran di jalan Pencapaian anda. Untuk memeriksa senarai Pencapaian yang tersedia, pergi ke Menu Pencapaian anda.

Penggalak Rangkaian

Penggalak rangkaian mahal, tetapi jika anda ingin memasukkan ke dalam poket anda, mereka dapat dengan cepat memberikan sejumlah XP. Harganya berbeza-beza, bergantung pada mod permainan. Sebagai contoh, penggalak Skywars biasanya berharga $ 12, sedangkan penggalak TNT berharga lebih kurang $ 6.

Pergi AFK

Menggunakan "Jauh dari papan kekunci" atau AFK sangat berguna ketika anda mencari poin pengalaman. Mod permainan terbaik untuk AFK termasuk Perumahan dan Skyblock. Namun, anda perlu membina kumpulan AFK untuk mengelakkan diusir dan ditempatkan di limbo. Inilah caranya:

 1. Kumpulkan satu Batu Batu, 14 Batu Bata, dan satu Tanda.

 2. Buat kandang persegi 3 dengan 3 menggunakan Batu Bata anda.

 3. Bina tiang di tengah menggunakan Batu Bata yang tinggal dan letakkan Tanda anda di sisi.

 4. Letakkan Batu Batu di mana-mana sudut kolam anda.

 5. Gunakan Baldi Air untuk mengisi kolam dengan air, dan anda boleh pergi.

Anda sekarang boleh mula berenang di kolam renang untuk mengelakkan pelayan mengusir anda kerana tidak aktif.

Cara Menaik Pantas di Hypixel Pit

Hypixel Pit adalah permainan mini di mana anda berhadapan dengan pemain lain dalam pertempuran untuk mendapatkan pengalaman dan emas. Terdapat beberapa cara untuk naik level dengan pantas dalam mod ini:

Melakar

Beraksi mungkin merupakan kaedah terbaik untuk naik level dengan cepat di Hypixel Pit. Untuk melakukan Streaks yang berkesan, anda memerlukan Diamond Armor. Setnya agak mahal, tetapi anda boleh mendapatkannya secara percuma seperti ini:

 1. Beli Pancing Perk.

 2. Cari kawasan di peta anda dengan air. Anda boleh menggunakan sumber air untuk Memancing.

 3. Mulakan Memancing sehingga anda memperoleh semua bahagian Diamond Armor.

 4. Pergi ke titik pemijahan anda dan letakkan perisai di dalam Ender Chest. Dengan cara ini, anda tidak akan kehilangan set jika mati Memancing.

 5. Hantarkan barisan anda sekali lagi dan kumpulkan beberapa lagi set Diamond Armor.

 6. Lengkapkan Diamond Armour anda, dan peluang anda untuk berjaya Streaks akan jauh lebih tinggi.

Faedah

Faedah berkualiti tinggi juga membantu anda naik taraf dengan pantas semasa anda Beraksi. Terdapat beberapa taktik yang berguna. Sebagai contoh, banyak pemain menggunakan Pancing mereka untuk kombo mudah, Streakers untuk XP, dan Golden Heads untuk penyembuhan.

Sekiranya anda tidak baik dengan Rod anda, gantilah dengan Safety Perk untuk menerima Helmet Rantai anda. Perk ini membolehkan anda menyelesaikan Streak hingga 50 membunuh.

Lebihan kenderaan

Overdrive adalah keupayaan yang tidak dapat dicapai sehingga mencapai 50 membunuh. Ini memberi anda kelajuan, duit syiling, dan XP tambahan. Ia juga memberi anda 4.000 mata pengalaman setelah mati, yang merupakan jumlah yang cukup besar jika anda berada di tahap rendah.

Bagaimana Naik Tahap Cepat di Hypixel Bedwars?

Mod permainan lain di mana anda ingin naik level dengan cepat ialah Bedwars. Untuk melakukannya, terapkan dua strategi berikut:

Elakkan Pilih Peta

Sebilangan besar orang yang ingin memperoleh mata pengalaman dengan cepat menahan diri dari Pemilihan Peta. Berikut adalah beberapa sebab mengapa:

 • Pemain lanjutan biasanya memilih pilihan Peta Pilih, yang bermaksud anda akan mempunyai masa yang lebih mencabar memenangkan duel anda.
 • Ciri ini memerlukan banyak wang, menjadikannya tidak dapat diakses oleh banyak pengguna.
 • Pemilihan Peta kadang-kadang membuang masa kerana sering ketinggalan atau sama sekali tidak berfungsi.

Selesaikan Pertanyaan Anda

Menyelesaikan pencarian memberi anda akses langsung ke lebih banyak XP. Salah satu pencarian paling bermanfaat yang dapat anda lakukan berlaku pada waktu Krismas. Acara ini melahirkan Hadiah Epik yang dapat memperoleh sejumlah besar pengalaman anda. Dalam beberapa kes, empat Hadiah memberikan lebih banyak XP daripada memenangi dua perlawanan tanpa hadiah.

Bagaimana Menaik Pantas di Hypixel Skyblock?

Kami telah membahas banyak cara untuk naik level dengan cepat melalui pencarian dan peralatan khas. Tetapi di Hypixel Skyblock, anda juga boleh fokus untuk meningkatkan kemahiran tertentu seperti:

Tempur

Cara paling berkesan untuk meningkatkan pertempuran anda adalah dengan melakukan Dungeons. Untuk bangunan anda, pertimbangkan F4, F6, atau F7 dengan Level 100 Legendary Wolf Pet. Sekiranya Dungeons tidak tersedia, gunakan T4 Revenants.

Berkebun

Untuk mempercepat kemajuan kemahiran Pertanian anda, bina Tebu atau Ladang Labu (kira-kira tiga lapisan) dan tuai dengan alat yang sesuai. Bergantung pada jenis ladang, anda boleh menggunakan Pumpkin Dicer atau Turing Sugar Cane Hoe. Keuntungan XP dari ladang Tebu dan Labu adalah hampir sama.

Mencari makan

Meningkatkan kemampuan mencari makan anda sangat mudah. Yang anda perlukan adalah Toil Treecapitator dan Level 100 Legendary Monkey Pet. Setelah kedua-dua ramuan berada di tempatnya, mulailah menebang Pohon Oak Gelap. Anda boleh memilih Jungle Wood atau Acacia jika belukar terlalu padat. Melengkapkan set Perisai Naga Muda juga dapat membantu menggerakkan barang seiring dengan peningkatan kelajuan 500%.

Bagaimana Menaikkan Tahap Cepat dalam Hypixel?

Meningkatkan kemampuan Tempur anda dalam Hypixel biasanya memerlukan masa. Namun, anda dapat mempercepat prosesnya dengan beberapa taktik yang dicuba dan benar.

Anda dapat meningkatkan kemampuan Tempur dengan menghilangkan Deep Cavern Mobs jika anda baru dalam permainan. Sebagai contoh, membunuh Slime di Emerald Mine memberi anda antara 12 dan 16 XP, bergantung pada tahapnya. Skeletons and Zombies in the Diamond Mine memberi anda 20 XP, sedangkan Skeletons and Zombies dari Obsidian Mine menghasilkan 24 XP.

Sebaliknya, veteran dan pemain yang telah mencapai Hypixel mungkin lebih baik menggunakan Enderman (38 XP) dan Zealots (40 XP). Membunuh Zealtos lebih sukar bagi pemain yang hanya memakai Ender Armor dengan Aspek Akhir mereka. Oleh itu, berpegang pada Enderman jika anda dapat menghantarnya dengan cepat.

Cara Meningkatkan Haiwan Peliharaan dengan Cepat di Hypixel

Menaikkan Haiwan Peliharaan Hypixel anda juga merupakan idea yang baik untuk memastikan mereka dapat mengikuti anda, mahir. Pelbagai aktiviti meningkatkan tahap kemahiran mereka, termasuk:

 • Memerangi Haiwan Peliharaan: Menghilangkan Pendapatan T4 / T5 atau Perusuh F4.

 • Memancing Haiwan Peliharaan: Banyak Memancing.

 • Mining Pets: Beli Snow Minion dan selesaikan Acara / Komisen di lombong.

 • Haiwan peliharaan alkimia: Lakukan alkimia.

 • Haiwan Peliharaan Memikat: Gunakan Jadual Eksperimen.

Cara Meningkatkan Kesatuan Anda dengan Cepat di Hypixel

Salah satu cara terpantas untuk menaikkan Hypixel Guild anda adalah dengan menyertai permainan Arcade. Beberapa pilihan terbaik anda termasuk Duel dan Says. Permainan lain juga boleh bermanfaat.

Ikuti langkah-langkah berikut untuk memulakan permainan Arcade:

 1. Semasa dalam permainan, klik kanan Kompas anda.

 2. Pilih "Arcade Games" untuk memasuki lobi.

 3. Navigasi ke Play Board, dan anda akan melihat beberapa tanda.

 4. Klik kanan tanda permainan yang ingin anda mainkan.

Cara Menaikkan Pancing Cepat di Hypixel

Meningkatkan kemahiran Memancing anda di Hypixel turun ke peralatan anda. Pertaruhan terbaik anda adalah berpegang pada Rod of Legends dan Fish Bait. Spiked Bait dapat memberi anda lebih banyak makhluk laut, tetapi menghasilkan lebih sedikit XP.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Tahap Kemahiran Tertinggi yang Dapat Anda Dapatkan di Hypixel?

Tidak semua kemahiran dalam Hypixel mempunyai topi yang sama. Berikut adalah gambaran keseluruhan ringkas:

• Tahap Maksimum 60: Pertanian, Memikat, Perlombongan, dan Tempur

• Tahap Maksimum 50: Mencari makan, Menjinakkan, Pertukangan, Memancing, Dungeoneering, dan Alchemy

• Tahap Maksimum 25: Perancangan dan Sosial

Tahap Tinggi Memastikan Pelayaran Lancar

Satu-satunya cara untuk mengatasi perjuangan Hypixel anda adalah naik level dengan pantas. Apabila kemahiran anda meningkat, mengumpulkan bekalan, memburu, dan bertempur akan menjadi lebih mudah. Ia juga membuka kandungan baru, menjadikan permainan lebih menyeronokkan.

Apakah tahap semasa anda di Hypixel? Kemahiran apa yang paling anda mahukan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.