Alat

IDM rosak - Cara Memperbaiki

IDM, atau Internet Download Manager, adalah perisian yang berintegrasi dengan Chrome, Firefox, dan penyemak imbas web lain. Alat berguna ini dapat meningkatkan kelajuan muat turun anda berkali-kali, tetapi juga membolehkan anda menjadualkan muat turun dan menjeda serta menyambungnya semula. Setelah anda memasukkannya ke dalam penyemak imbas web kegemaran anda, anda tidak akan dapat kembali ke pengurus muat turun lalai.

IDM rosak - Cara Memperbaiki

Walaupun menyokong pelayan proksi, firewall, pengalihan, kuki, dan banyak proses dan alat dalam talian yang lain, IDM mempunyai masalah yang berulang dengan mesej ralat yang berbunyi "Sambungan ini mungkin telah rosak." Secara semula jadi, anda selalu boleh mencuba memasang alat pada penyemak imbas web yang berbeza, tetapi kadangkala ini tidak menjadi persoalan. Berikut adalah beberapa idea mengenai perkara yang mungkin salah, dan perkara yang boleh anda lakukan.

Petua Sokongan Teknikal

Garis pertahanan pertama dalam keadaan di mana add-on dan sambungan penyemak imbas berhenti berfungsi adalah mengeluarkannya dari penyemak imbas dan memasangnya semula. Sekiranya pemasangan semula tidak membantu, cuba pasang semula penyemak imbas anda. Pasang IDM sekali lagi setelah anda memasang semula penyemak imbas. Ikut langkah-langkah ini.

 1. Nyahpasang penyemak imbas web anda dari komputer anda.
 2. Padamkan folder pemasangan.
 3. Pasang alat seperti CCleaner dan lakukan kedua-duanya Bersih Custom dan a Pendaftaran Penting untuk mencari dan menghapus semua fail yang berkaitan dengan penyemak imbas web anda atau sambungan IDM semasa menggunakan CCleaner.
 4. Nyalakan semula komputer anda.
 5. Pasang penyemak imbas web kegemaran anda dan pelanjutan IDM sekali lagi.

  idm

Jangan bimbang tentang data penyemak imbas anda. Selagi anda mempunyai akaun dengannya, kebanyakan penyemak imbas membolehkan anda mengakses penyediaan tepat anda, termasuk penanda halaman dan sejarah, dari mana-mana komputer di luar sana.

Tukar Sambungan Maksimum Lalai

Tweak ringkas ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah rasuah. Namun, ingat bahawa tetapan yang anda ubah di sini mungkin akan dikembalikan pada satu ketika. Sekiranya anda melihat ralat yang sama sekali lagi (sama ada pada boot seterusnya, atau bulan dari sekarang), gunakan penyelesaian ini.

 1. Buka IDM anda.
 2. Pergi ke pilihan.
 3. Di menu pilihan, klik Sambungan
 4. Di bawah Maks. bahagian nombor sambungan, tetapkan Maksimum lalai. kon. nombor hingga "1."
 5. Klik OK untuk menyimpan tetapan.

Salin penyelesaian ini ke dokumen di desktop anda, sekiranya masalah itu timbul lagi.

Pembaikan Sambungan

Sekiranya anda menggunakan Google Chrome, ikuti langkah-langkah ini. Mereka ringkas dan terperinci. Sama ada jenis chrome: // sambungan / URL ke bar alamat, atau:

 1. Buka Google Chrome.
 2. Klik pada menu 3 titik di sudut kanan atas penyemak imbas anda.
 3. Di menu lungsur turun, klik Lebih banyak alat ->
 4. Cari sambungan Modul Integrasi IDM (yang menunjukkan mesej ralat). Klik “Baiki ” (ia terletak di bawah nama peluasan).

Periksa untuk mengetahui sama ada IDM berfungsi sekarang. Sekiranya tidak, teruskan ke langkah seterusnya.

Dayakan IDM

Sekiranya pelanjutan masih menunjukkan mesej ralat yang sama, IDM telah dilumpuhkan di penyemak imbas anda. Perkara-perkara ini boleh berlaku secara automatik atau secara tidak sengaja oleh pengguna. Walau bagaimana pun, inilah cara untuk menyelesaikannya.

 1. Pergi ke pautan ini di Google Chrome.
 2. Di bahagian atas halaman, tepat di bawah bar penanda halaman anda, anda akan melihat mesej berikut: “Item ini telah dilumpuhkan di Chrome. Dayakan item ini. "
 3. Klik pada pautan "Dayakan item ini".
 4. Sekarang, mulakan semula Chrome.

Sekiranya masalah IDM masih ada, teruskan ke kaedah seterusnya.

Lumpuhkan Antivirus / Firewall

Walaupun IDM dikatakan berfungsi dengan sempurna dengan antivirus anda, Windows Defender atau firewall masih boleh mengganggu pelanjutannya. Pertama sekali, sebilangan besar program antivirus menawarkan pilihan untuk mengecualikan fail / folder tertentu dari imbasan biasa. Google "bagaimana membuat pengecualian dalam [masukkan nama antivirus]."

Sudah tentu, ini berlaku untuk Windows Defender juga. Di Windows Defender, bagaimanapun, ini disebut 'pengecualian', jadi inilah cara untuk melakukannya.

Firewall mungkin agak menjengkelkan, jadi anda harus memulakannya dengan mematikannya sepenuhnya. Setelah dimatikan, periksa untuk mengetahui apakah IDM telah mula berfungsi dengan baik. Sekiranya sudah ada, hidupkan semula firewall dan hubungi sokongan IDM. Apabila ditanya, beritahu mereka bahawa firewall anda menimbulkan masalah.

Nikmati IDM, atau Hubungi Sokongan

Sekiranya IDM anda berfungsi dengan baik sekarang, anda sudah siap, tetapi anda mungkin ingin menandai halaman ini, sekiranya kesalahan rasuah muncul kembali kepalanya yang jelek. Sekiranya ralat IDM masih muncul, hubungi sokongan dan jelaskan keadaan anda dengan jelas dan berikan seberapa banyak yang anda boleh.

Adakah anda telah menetapkan IDM anda? Adakah anda tahu cara lain untuk menyelesaikan masalah ini? Tolong masyarakat dengan menceritakan kisah anda. Sekiranya anda mempunyai jalan keluar sendiri, sila hantarkan tutorial di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found