Media Sosial

Adakah Instagram Live Show Siapa Yang Menonton?

Sejak diperkenalkan, Instagram Live menjadi salah satu ciri paling popular di Instagram. Suapan langsung disiarkan sebaik sahaja dimulakan, yang membolehkan anda menikmati suapan langsung rakan-rakan dan penggiat kegemaran anda. Yang lebih baik lagi ialah Instagram menghantar pemberitahuan kepada anda setelah beberapa rakan anda disiarkan secara langsung.

Adakah Instagram Live Show Siapa Yang Menonton?

Tambahan pula, jika anda seorang yang berpengaruh atau selebriti Instagram yang kecil, ciri langsung adalah batu loncatan yang sangat baik untuk promosi peribadi. Ciri ini adalah mengapa ia sangat berguna jika Instagram menunjukkan kepada anda siapa sebenarnya yang menonton atau berinteraksi dengan siaran langsung anda.

Platform media sosial lain seperti Periscope dan Facebook Live memaparkan berapa banyak pengguna yang menonton, jadi anda mungkin tertanya-tanya apakah Instagram menawarkan fungsi yang sama. Artikel ini menjawab soalan: Apakah Instagram Live menunjukkan kepada anda siapa yang menonton suapan Video Langsung Instagram anda?

Penonton Video Langsung Instagram anda

Sebaik sahaja anda mula menyiarkan video langsung di Instagram, orang akan mula bergabung. Tindakan ini, tentu saja, bermaksud bahawa mereka menonton siaran anda, dan anda dapat melihat setiap individu yang menyertai Video Langsung Instagram anda.

Terdapat kaunter kecil dengan ikon "mata" yang memberi anda jumlah orang terkini yang menonton makanan langsung anda. Sekiranya anda mengetuk ikon "mata", anda dapat melihat semua nama pengguna yang telah menyertai siaran langsung anda.

Perkara menjadi lebih baik apabila pengikut berinteraksi dengan video Instagram Live anda. Berinteraksi bermaksud mereka menghantar komen, emotikon, atau reaksi lain terhadap siaran langsung anda. Respons akan dipaparkan di bahagian bawah skrin anda, yang membolehkan anda bertindak balas seperti yang dilakukan oleh Instagrammers. Pemperibadian ini menjadikan video langsung lebih menarik daripada bentuk kandungan lain.

Walau bagaimanapun, komen, paparan dan siaran Instagram langsung anda tidak kekal selamanya. Video Instagram Live anda hanya tersedia selama 24 jam, dan kemudian hilang dari suapan bersama dengan jumlah tontonan dan komen.

Terdapat juga pilihan untuk merakam video langsung ke gulungan kamera anda jika anda ingin menyimpannya untuk digunakan nanti. Untuk mengakses pilihan, pergi ke menu Instagram Live Controls.

Kawalan Langsung Instagram

Instagram memberi anda banyak pilihan untuk mengendalikan bahagian Instagram Live dan Instagram Story anda. Contohnya, anda boleh membuat pilihan orang yang tepat yang anda ingin lihat cerita anda dan membuat penyesuaian lain yang diperlukan sebelum ditayangkan. Jumlah jam lebih rendah, tetapi anda masih dapat melihat siapa yang menonton.

Kawalan Cerita Langsung sangat mudah digunakan. Anda hanya perlu melakukan perkara berikut:

  1. Ketuk aplikasi Instagram untuk melancarkannya dan leret ke kanan untuk mengakses kamera.
  2. Sebaik sahaja anda berada di dalam kamera, pilih pilihan Langsung dengan mengetuknya.
  3. Ketuk ikon Tetapan di sudut kiri atas tetingkap Langsung untuk mengakses Kawalan Cerita dan buat perubahan yang diingini.

Kawalan di atas memberi anda beberapa penyesuaian untuk aliran langsung anda. Sekiranya anda ingin menyekat sebilangan penonton, pilih pilihannya "Sembunyikan Kisah Dari." Pilihan ini sesuai untuk kisah Instagram dan rancangan langsung anda. Setelah anda menggunakan penyesuaian, anda akan mendapat senarai orang. Ketik yang anda mahu elakkan dan klik kembali ke kamera.

Pengguna Instagram yang disekat tidak dapat melihat video Langsung anda, sama seperti mereka tidak akan melihat kandungan lain yang telah anda terbitkan.

Sebagai penutup, Instagram mempunyai budaya mengikuti yang unik. Mereka yang ingin meningkatkan penonton boleh mula mengikuti orang lain dengan minat yang sama. Anda boleh memberi komen, suka, dan berkongsi kandungan pengguna lain untuk mendapatkan pengikut. Instagram Live mengikuti faedah yang sama, dan ini menunjukkan kepada anda berapa banyak dan siapa yang menonton makanan langsung anda. Ciri itu sangat bermanfaat, terutama bagi mereka yang ingin meningkatkan jumlah pengikut mereka.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found