Media Sosial

Berapakah Panjang Maksimum Reel Instagram? 60 saat

Selain menjadi salah satu aplikasi perkongsian foto yang paling popular, Instagram membolehkan anda membuat video pendek yang kemudian anda boleh kongsi ke TikTok dan platform media sosial yang lain. Tetapi salah satu ciri penting mereka adalah tempohnya terhad. Walau bagaimanapun, jangka masa maksimum yang dibenarkan untuk Reel Instagram telah berubah sejak ciri ini mula diperkenalkan.

Berapakah Panjang Maksimum Reel Instagram? 60 saat

Sekiranya anda tertanya-tanya berapa lama masa maksimum Instagram Reels, jangan cari lagi. Artikel ini akan mengajar anda semua yang perlu anda ketahui mengenai ciri ini yang disediakan oleh Instagram.

Berapakah Panjang Maksimum Kekili Instagram?

Panjang maksimum Gulungan Instagram ialah 60 saat. Sebelum itu, panjang maksimum adalah 30 saat, tetapi Instagram memutuskan untuk meningkatkannya kerana persaingan dari TikTok. Salah satu pesaing terbesar platform ini adalah TikTok baru-baru ini memperluas had masa untuk video menjadi 3 minit. Oleh itu, Instagram memutuskan untuk meningkatkan jangka masa untuk terus berdaya saing di pasaran.

Keupayaan membuat kekili 60 saat membolehkan pencipta yang menggunakan kandungan sedia ada dari TikTok dan aplikasi popular lain juga menyiarkannya di Instagram. Pembuat dapat meningkatkan pengikut mereka berdasarkan pelbagai platform dengan berkongsi kandungan yang sama.

Tarik Lebih Banyak Pengikut Dengan Kekili Instagram

Semakin banyak anda mengetahui tentang Instagram Reels, semakin bermanfaat untuk menarik lebih banyak pengikut. Anda boleh menggunakannya untuk memperkenalkan tren baru, berkongsi kandungan dari aplikasi lain, dll.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Gulungan Instagram adalah video pendek dan menarik yang boleh anda buat untuk menarik minat penonton anda. Mereka biasanya digunakan untuk merakam tutorial, menunjukkan resipi, atau memberikan lebih banyak maklumat mengenai produk atau perkhidmatan. Semasa membuat Reels, Instagram membolehkan anda menggunakan pelbagai alat untuk mendapatkan kesan terbaik. Contohnya, anda boleh menambahkan lagu ke gulungan anda, kesan yang berbeza, menyesuaikan kelajuan, dll.

Anda boleh merakam Reel atau memuat naik video dari kamera anda. Anda juga boleh merakamnya dalam satu siri klip.

Cara Membuat Kekili Instagram

Sekiranya anda tidak pernah membuat Instagram Reels sebelumnya, anda pasti gembira mengetahui bahawa ini adalah proses yang mudah. Sama ada anda menggunakan iPhone atau peranti Android, ikuti langkah di bawah untuk membuat Reel:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Ketik ikon Kekili. Ini adalah ikon tengah di menu bawah.

 3. Ketik ikon kamera di sudut kanan atas.

 4. Pilih kesan dan panjang Kekili anda. Anda boleh memilih antara tiga pilihan yang tersedia: 15, 30, atau 60 saat.

 5. Tekan dan tahan ikon klip filem untuk merakam Reel anda.

 6. Ketik "Pratonton."

 7. Ketik "Seterusnya."

 8. Tulis kapsyen jika anda mahu.

 9. Ketik "Kongsi."

Terdapat cara lain untuk membuat gelendong dengan mengakses bahagian Cerita:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Leret ke kanan dari menu utama.

 3. Ketuk "Kekili" di menu bawah.

 4. Sesuaikan kesan dan panjang kekili anda. Anda boleh memilih antara tiga pilihan yang tersedia: 15, 30, atau 60 saat.

 5. Ketik dan tahan ikon klip filem untuk merakam gelendong anda.
 6. Ketik "Pratonton."

 7. Ketik "Seterusnya."

 8. Tulis kapsyen jika anda mahu.
 9. Ketik "Kongsi."

Setelah anda berkongsi kekili untuk pertama kalinya, tab kekili yang berasingan akan muncul di profil anda. Orang yang ingin melihat kekili anda hanya dapat mengetuk ikon untuk melihat semuanya.

Bergantung pada tetapan profil anda, anda boleh berkongsi kekili hanya dengan pengikut anda atau seluruh komuniti Instagram.

Sekiranya profil anda ditetapkan kepada peribadi, anda akan berkongsi kekili ke suapan anda, dan hanya pengikut anda yang dapat melihatnya. Dalam kes ini, jika anda menggunakan audio asli di gelendong anda, pengikut anda tidak akan dapat menggunakannya. Selain itu, pengikut anda tidak dapat membaginya dengan orang yang tidak mengikuti anda. Walaupun pilihan ini melindungi privasi anda dan membolehkan anda memutuskan siapa yang dapat melihat gulungan anda, ia menghalang anda daripada ditemui oleh sebilangan besar orang. Sekiranya anda cuba meningkatkan jumlah pengikut anda, anda harus mempertimbangkan untuk menetapkan profil anda kepada umum.

Apabila anda mempunyai akaun awam, anda boleh berkongsi kekili anda untuk Menjelajah, di mana sesiapa sahaja dalam komuniti Instagram dapat melihatnya. Anda juga boleh berkongsi pada suapan anda jika anda mahu pengikut anda melihatnya. Sekiranya kekili anda melibatkan lagu, kesan, atau hashtag, ia boleh muncul di halaman khusus ketika seseorang mengkliknya.

Tidak kira sama ada akaun anda peribadi atau awam, anda boleh memutuskan bagaimana anda ingin berkongsi kekili anda. Sekiranya anda membagikannya ke kisah anda, teman rapat, atau sebagai mesej langsung, kekili akan hilang setelah 24 jam. Terlebih lagi, ia tidak akan muncul di profil anda, dan tidak akan dikongsi ke Jelajah.

Raih Jalan Anda ke Lebih Banyak Pengikut

Membuat kekili adalah kaedah terbaik untuk berkongsi video pendek dan menarik dengan komuniti Instagram. Bergantung pada tetapan anda, anda boleh berkongsi kekili dengan pengikut anda sahaja atau seluruh komuniti. Dalam kedua-dua kes tersebut, panjang maksimum gulungan Instagram adalah 60 saat.

Adakah anda pernah membuat Kekili Instagram? Adakah anda sering berkongsi semula kandungan ke aplikasi lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found