Media Sosial

Cara Melihat Aktiviti Pengikut Anda di Instagram

Pernahkah anda terfikir apa yang dilakukan oleh pengikut anda di Instagram?

Anda mungkin ingin mengetahui perkara ini kerana ingin tahu asas. Tetapi ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menemui profil kreatif dan berguna baru untuk diikuti. Oleh itu, mengapa tidak melihat apa yang disukai oleh orang yang mengikuti anda di aplikasi media sosial ini?

Sekiranya anda fikir ini adalah idea yang bagus, anda tidak sendirian - ramai pengguna tertanya-tanya bagaimana untuk melakukannya kerana tab "Aktiviti" di bahagian "Pemberitahuan" tidak lagi tersedia.

Artikel kami dapat membantu anda menyelesaikan keraguan yang anda miliki. Teruskan membaca dan ketahui bagaimana untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengikut anda.

Cara Memeriksa Aktiviti Pengikut Anda di Instagram

Sebelumnya, anda dapat dengan mudah melihat apa yang disukai oleh rakan dan pengikut anda dengan mengetuk tab "Aktiviti" di panel "Pemberitahuan" anda. Tetapi lebih dari setahun yang lalu, Instagram membuang ciri ini dan menjadikannya lebih sukar untuk melihat suka dengan rakan-rakan Insta kami.

Penjelasan Instagram adalah bahawa mereka ingin menjadikan aplikasi sesederhana mungkin untuk digunakan. Mereka juga mengatakan bahawa mereka membuang tab ini kerana, menurut data mereka, sebenarnya tidak banyak orang menggunakannya. Walau bagaimanapun, banyak pengguna nampaknya tidak menyukai perubahan ini. Tetapi ada juga yang mengatakan bahawa mereka gembira mendengar bahawa pengikut mereka tidak dapat melihat apa yang mereka sukai dan siapa yang mereka ikuti lagi.

Walaupun pengguna mempunyai bahagian "Jelajah" untuk mencari akaun menarik baru untuk diikuti di Instagram, bagaimana anda dapat melihat aktiviti pengikut anda sekarang?

Untuk melihat lebih daripada sekadar bahagian tertentu dari aktiviti pengikut anda, anda memerlukan "sokongan pengintipan" tambahan.

1. Cara Melihat Catatan Terkini Seseorang

Catatan terkini adalah sebahagian daripada aktiviti seseorang di Instagram, jadi inilah cara untuk melihatnya. Anda mungkin terlepas catatan pengguna di suapan anda, tetapi mudah untuk memastikan anda mendapat maklumat terkini dengan mengunjungi profil mereka.

 1. Lancarkan aplikasi Instagram pada peranti anda.

 2. Pilih kaca pembesar dari menu di bahagian bawah.

 3. Taipkan nama pengguna yang dikehendaki di medan carian di bahagian atas skrin.

 4. Ketuk nama pengguna untuk membuka akaun mereka.

 5. Lihat siaran terkini dengan menatal feed mereka.

2. Cara Melihat Pengikut Seseorang

Untuk melihat pengikut orang lain dan senarai orang yang mereka ikuti, anda boleh mengikuti langkah berikut:

 1. Buka Instagram pada telefon pintar anda.

 2. Ketuk kaca pembesar di bahagian bawah.

 3. Di medan carian, taipkan nama pengguna orang yang ingin anda jejak.

 4. Apabila profil mereka dibuka, ketuk pada bahagian "Pengikut" atau "Mengikuti".

Anda akan dapat melihat orang yang mereka berinteraksi melainkan profil mereka ditetapkan kepada peribadi. Sekiranya demikian, anda hanya dapat melihat senarai ini jika mereka menyetujui permintaan ikutan anda.

Instagram Cara Melihat Aktiviti Pengikut

3. Cara Melihat Apa yang Disukai Orang Lain

Dulu jauh lebih mudah untuk melihat apa yang disukai oleh pengguna yang anda ikuti di Instagram sebelum tab "Aktiviti" dikeluarkan. Anda mempunyai segalanya di satu tempat, dan tidak perlu banyak menatal. Masih mungkin untuk memeriksa siapa yang menyukai apa, tetapi prosesnya mungkin sedikit membosankan. Inilah yang harus anda lakukan.

 1. Buka Instagram dan pergi ke laman utama anda.

 2. Tinjau umpan dan pilih siaran yang dibuat oleh orang yang anda dan pengguna yang ingin anda ikuti.

 3. Ketik "suka" di bawah siaran.

 4. Periksa senarai orang yang menyukai siaran tersebut dan ketahui mana yang disukai oleh rakan anda.

Anda dapat melihat apa yang disukai oleh orang lain sekiranya anda mengikuti orang yang sama. Apabila anda melihat gambar yang disiarkan oleh pengikut anda, anda boleh mengetuk "suka" untuk melihat siapa yang menyukai siaran tersebut. Kemudian anda dapat melihat sama ada orang yang anda minati menyukai foto tersebut.

Cara Mendapatkan Aktiviti Pengikut Anda di Instagram Dengan Aplikasi Pihak Ketiga

Selain melihat perkara asas ini, anda juga dapat mengesan aktiviti pengikut anda dengan menggunakan aplikasi pihak ketiga.

Sebagai contoh, anda boleh menggunakan aplikasi Snoopreport, yang pada asalnya dibuat dengan mempertimbangkan matlamat pemasaran. Terdapat rancangan kos rendah untuk aplikasi ini, dan ini membolehkan anda mengesan sehingga 10 pengguna. Namun, kerana ini adalah aplikasi berbayar, anda mungkin ingin berfikir dua kali sebelum menerimanya - adakah berbaloi untuk membayar untuk tujuan peribadi?

Tetapi jika anda berminat untuk mengesan pengikut anda dengan lebih dekat untuk tujuan pemasaran kandungan, maka ia mungkin akan membuahkan hasil.

Cara Menyembunyikan Siapa yang Anda Ikuti di Instagram

Sekiranya anda ingin menyembunyikan senarai orang yang anda ikuti di Instagram, anda boleh menetapkan profil anda menjadi peribadi. Ikuti langkah di bawah.

 1. Buka Instagram dan buka profil anda dengan mengetuk gambar anda di sudut kanan bawah.

 2. Pilih ikon hamburger di sudut kanan atas untuk melihat tetapan akaun.

 3. Pilih ikon roda gigi dari bawah untuk membuka "Tetapan."

 4. Ketuk "Privasi" dan arahkan ke bahagian "Privasi Akaun".

 5. Tukar togol di sebelah "Akaun Peribadi" untuk menetapkan profil anda menjadi "Peribadi."

Setelah anda melakukannya, hanya pengikut anda yang dapat melihat siapa yang anda ikuti.

Soalan Lazim Tambahan

Sekiranya kami belum menjawab semua soalan anda sekarang, anda boleh menyemak bahagian Soalan Lazim di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Saya Menunjukkan Aktiviti Saya di Instagram?

Hanya ada banyak yang dapat anda tunjukkan di Instagram. Pengikut anda mempunyai akses ke catatan anda, senarai pengikut anda, dan orang yang anda ikuti. Sekiranya profil anda ditetapkan kepada umum, bahkan orang yang tidak mengikuti anda dapat melihat maklumat tersebut.

Bagaimana Anda Menghapus Pengikut di Instagram?

Untuk mengeluarkan seseorang dari senarai pengikut anda, lakukan yang berikut: u003cbru003eu003cbru003e • Lancarkan Instagram dan pergi ke profil anda.u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-253910u0022 style = u0022width: 300px; u0022 src = u0022 // wpph -content / muat naik / 2021/04 / 18-8.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Pilih butang u0022Followersu0022 di bahagian atas profil.u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-253917u0022 style = u00 = s22 = u00 = 2200 .alphr.com / wp-content / muat naik / 2021/04 / 19-7.pngu0022 alt = u0022u0022u003eu003cbru003e • Cari orang yang ingin anda alih keluar dengan menatal atau memasukkan nama pengguna mereka di medan carian.u003cbru003e • Ketuk "Buang" seterusnya ke nama mereka.u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-253927u0022 style = u0022width: 300px; u0022 src = u0022 // www.alphr.com / wp-content / uploads / 2021/04 / 21-7.pngu0022 alt = u0022u0022u003

Apa Titik Menjejaki Pengguna Instagram?

Seperti yang telah kami sebutkan, beberapa orang menjejaki pengguna lain kerana rasa ingin tahu yang tulen. Ibu bapa juga mungkin ingin memastikan bahawa anak-anak mereka selamat semasa menggunakan Instagram. Orang lain menggunakannya untuk tujuan u0022spyingu0022.u003cbru003eu003cbru003ePasar sering menggunakan aplikasi penjejakan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengikut dan khalayak sasaran mereka. Mereka dapat mengetahui banyak tentang minat, tingkah laku, dan lain-lain dan menggunakan data ini untuk membuat kandungan yang lebih baik untuk khalayak mereka.

Apa Yang Dilakukan Pengikut Anda?

Adakah anda kecewa dengan hilangnya tab "Aktiviti"? Anda masih mempunyai beberapa kaedah untuk mengesan aktiviti pengikut anda. Anda boleh melihat siaran terbaru mereka, senarai pengikutnya, dan mungkin melihat apakah mereka menyukai foto yang disiarkan oleh orang yang anda berdua kenal. Untuk "penjejakan" yang lebih terperinci, terdapat beberapa aplikasi yang dapat membantu anda, tetapi cuba hadkan penyelidikan anda dengan aplikasi pihak ketiga dan jangan berubah menjadi Sherlock Holmes.

Adakah anda tahu mengenai tab "Aktiviti", dan jika ya, adakah anda ketinggalan sama sekali? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.