Media Sosial

Kisah Instagram Tidak Disiarkan - Apa yang Perlu Dilakukan

Setiap Instagrammer yang setia akan memberitahu anda bahawa Instagram bukan sahaja platform media sosial untuk menyiarkan gambar selfie terbaik anda - ia adalah cara hidup.

Kisah Instagram Tidak Disiarkan - Apa Yang Perlu Dilakukan

Oleh kerana berjuta-juta orang menggunakan Instagram secara berkala, kerosakan dan pepijat tidak dapat dielakkan dan sangat biasa di platform ini. Dari pengiklanan hingga perhubungan dengan rakan, waktu henti Instagram boleh menjadi bencana. Walau bagaimanapun, setiap bug dapat diperbaiki, dan artikel ini akan membantu anda menyelesaikan salah satu masalah Insta yang paling biasa - bug cerita Instagram.

Cara Memperbaiki Bug Cerita Instagram

Bayangkan mengambil gambar hebat untuk kisah Instagram anda. Anda menggunakan penapis yang dikehendaki dan meningkatkan foto anda dengan teks yang sesuai. Anda kini bersedia untuk menghantarnya kepada pengikut anda untuk melihat selama 24 jam akan datang.

Kesalahan Cerita Instagram

Anda telah melakukan semua perkara seperti biasa, tetapi ... Dan ini adalah salah satu yang paling mengecewakan tetapi Wajah instagrammers - cerita anda tidak akan disiarkan. Anda menerima ralat tanpa penjelasan dan itu langsung menimbulkan kerisauan pada kegembiraan anda. Sekiranya ini berlaku, jangan putus asa. Kaedah berikut akan menunjukkan kepada anda apa yang harus dilakukan apabila anda tidak dapat menyiarkan cerita anda.

CATATAN: Sebelum mencuba kaedah ini, hapus siaran anda dan cuba muat naik sekali lagi. Sekiranya ini tidak berjaya, teruskan kaedah ini.

Penyelesaian masalah

Seperti masalah teknologi, mari kita mulakan dengan sedikit penyelesaian masalah untuk mencari punca masalah.

Pertama, kemungkinan besar anda tidak menghadapi masalah perkakasan. Selagi kamera anda berfungsi, kami dapat menghilangkan bug perkakasan. Ini bererti kita boleh langsung memasuki masalah perisian.

Kemas kini - Sekiranya perisian telefon anda lebih baru daripada perisian aplikasi (atau sebaliknya), keduanya tidak serasi. Sebaliknya, jika anda baru-baru ini melakukan kemas kini dan masalahnya bermula, sudah tentu ini adalah masalah dengan perisian baru. Kami telah melihat banyak kemas kini buruk sepanjang tahun ini, jadi jika ia baru mula berlaku, kami tahu inilah yang perlu dilihat terlebih dahulu.

Anda menerima amaran dari Instagram - Sekiranya anda baru-baru ini melanggar terma dan syarat dasar pengguna Instagram, kemungkinan itulah sebabnya bagi anda. Periksa e-mel dan komunikasi Instagram anda untuk memastikan bahawa anda tidak terlepas sesuatu yang memberitahu anda bahawa anda tidak dapat menyiarkan cerita untuk sementara waktu.

Gunakan peranti lain - Cuba gunakan peranti lain seperti tablet atau telefon rakan. Sekiranya Cerita anda menyiarkan, anda telah mengasingkan masalah itu ke peranti utama anda.

Gunakan akaun lain - Instagram membolehkan kami mempunyai banyak akaun. Cuba hantarkan cerita di akaun lain. Sekiranya berjaya maka anda tahu masalahnya adalah dengan akaun utama anda dan bukan telefon atau aplikasinya.

Muat naik cerita lain - Cuba muat naik cerita kosong tanpa GIF, pelekat atau emoji. Ini mungkin kesalahan sistem yang tidak membenarkan anda memuat naik kandungan tertentu.

Sekarang kami telah mengkaji beberapa perkara untuk memastikan anda lebih bersedia untuk mencari jalan keluar dengan cepat. Mari tinjau beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk memperbaiki masalah Instagram Story anda.

Tunggu Kakitangan Instagram untuk Memperbaiki Bug

Salah satu senario yang paling biasa adalah bahawa aplikasi Instagram anda tidak berfungsi kerana pembangun Instagram sama ada memperbaiki bug tertentu atau menggunakan fitur tertentu. Ada kemungkinan pengguna tidak dapat memuat semula halaman rumah mereka, melihat cerita siapa pun, atau menyiarkan sendiri kerana ada yang tidak kena dengan pelayan Instagram.

Dalam kes itu, yang boleh anda lakukan hanyalah, tidak ada apa-apa. Pertama, anda perlu memastikan bahawa tidak ada yang salah dengan aplikasi atau peranti Instagram anda dan anda tidak dapat menyiarkan cerita kerana kesulitan teknikal Instagram.

Untuk melakukan itu, tanyakan kepada beberapa rakan jika mereka dapat menyiarkan cerita tanpa mendapat kesilapan. Sekiranya semua orang menghadapi kesukaran, mungkin ini adalah masalah pelayan atau pepijat. Anda juga boleh menyemak laman web Instagram atau akaun Twitter rasmi kerana mereka biasanya menyiarkan aktiviti dan kemungkinan masalah aplikasi di sana.

Sekiranya anda tidak melihat apa-apa di laman web Twitter atau Instagram, pergi ke Down Detector dan periksa laporan dan gangguan. Ketik ‘Instagram’ di kotak carian dan cari laporan. Sekiranya tidak ada, anda boleh menghantar ralat.

Dengan andaian ada gangguan atau masalah yang meluas, tunggu saja. Pembangun Instagram biasanya cepat menyelesaikan bug ini sehingga tidak perlu lama. Sebelum menyerahkan laporan anda sendiri, cubalah langkah-langkah yang telah kami senaraikan di bawah terlebih dahulu.

Mulakan semula Sambungan Internet Anda

Perubahan dalam kelajuan internet anda memang berlaku. Anda mungkin mempunyai kelajuan yang hebat kemudian mengalami ketinggalan yang melampau. Sama ada peranti anda atau penyedia internet anda ada beberapa perkara yang perlu dicuba sebelum menyerah sepenuhnya.

Dengan andaian Instagram berjalan sebagaimana mestinya penyebab masalah dalam aplikasi adalah sambungan internet yang buruk. Untuk menguji teori ini, cuba buka aplikasi lain (seperti YouTube yang merupakan babi data pula). Sekiranya anda mengalami kelewatan dalam video atau mengambil masa lebih dari beberapa saat untuk memulakan main balik, itu pasti sambungan data anda.

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Internet Anda Terlalu Lambat

Anda boleh menjalankan ujian kelajuan menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk lebih memahami apa kelajuan muat naik dan muat turun anda pada satu ketika. Selain itu, jika anda menggunakan peranti berkemampuan selular, sebaiknya mulakan dengan menukar sambungan anda.

Mulakan dengan mematikan wifi anda dan menyambung ke data selular atau sebaliknya. Anda juga dapat mematikan wifi, menunggu sepuluh saat, dan menghidupkannya kembali untuk memberi masa untuk menyegarkan rangkaian anda.

Sekiranya anda tersambung ke rangkaian Wi-Fi kedai kopi atau rangkaian awam lain, anda mungkin ingin mencuba menggunakan Internet anda sendiri, kerana jenis rangkaian ini cenderung lambat. Sekiranya anda mempunyai pilihan hotspot mudah alih, aktifkan dan lihat apakah itu berguna jika anda menggunakan peranti wifi sahaja.

Mulakan semula Aplikasi Instagram Anda

Kadang-kadang semua yang diperlukan untuk memperbaiki gangguan "sementara" adalah memulakan semula aplikasi Instagram anda. Keluar dari aplikasi dan kosongkan sejarah aplikasi yang baru anda gunakan. Pada telefon pintar Android, anda boleh mengakses ciri ini dengan mengetuk butang dua segi empat tepat yang diletakkan satu di belakang yang lain.

Aplikasi tutup Instagram

Selepas itu, buka semula aplikasi Instagram anda dan periksa sama ada anda boleh memuat naik cerita anda.

Paksa Tutup Aplikasi Instagram Anda

Kaedah ini menghendaki anda melakukan lebih banyak kerja, tetapi kaedah ini mudah dan biasanya menyelesaikan masalahnya. Langkah-langkah yang tepat bergantung pada sistem operasi yang dijalankan oleh telefon pintar anda, tetapi semuanya berkaitan dengan yang berikut:

  1. Akses Tetapan telefon pintar anda
  2. Cari dan ketik pilihan Aplikasi, atau yang serupa

    Masalah Cerita Instagram

  3. Cari aplikasi Instagram dan pilih
  4. Ketuk pilihan yang membolehkan anda menutup aplikasi ini secara manual

Kisah Instagram tidak Menyiarkan

Setelah menyelesaikan langkah-langkah ini, cuba hantarkan sesuatu di kisah Instagram anda.

Pengguna iPhone mempunyai pilihan yang serupa. Cukup menuju ke tetapan di telefon anda, ketuk ‘Am'Dan kemudian ketik'Storan iPhone. ’Tatal ke bawah dan ketik‘Instagram'Kemudian ketik'Muat turun Aplikasi. 'Ini akan menghapus lebihan data aplikasi sambil membiarkan semua maklumat log masuk anda tetap utuh.

Kemas kini Aplikasi Instagram Anda

Sebilangan besar masalah anda dengan aplikasi berpunca daripada kemas kini atau kekurangan kemas kini yang seharusnya kita katakan. Sekiranya aplikasi Instagram anda diperbaharui secara automatik sudah tiba masanya untuk pergi ke Google Play Store atau Apple App Store dan periksa untuk mengetahui apakah ada kemas kini yang tersedia.

Kemas kini aplikasi tidak hanya menawarkan patch keselamatan, tetapi juga memperbaiki bug dan gangguan.

Walaupun anda mempunyai salah satu versi terbaru aplikasi ini, setelah kemas kini baru tersedia, beberapa ciri mungkin tidak berfungsi dengan baik. Sekiranya anda mempunyai ruang simpanan yang mencukupi di telefon bimbit anda, yang terbaik adalah mengemas kini aplikasi Instagram anda sebaik sahaja kemas kini baru tersedia.

Kadang kala ketika melancarkan fitur baru, Instagram menekannya dan membenarkan pengguna menggunakannya perlahan-lahan agar tidak membebani pelayan secara berlebihan. Apabila ini berlaku, ia juga dapat melambatkan keseluruhan aplikasi jadi tarik nafas panjang dan tunggu.

Kemas kini Tarikh & Masa di Telefon Anda

Ini mungkin kelihatan seperti pembetulan yang aneh, tetapi jika Tarikh & Masa anda tidak betul, ia boleh menyebabkan pelbagai masalah. Sama ada anda menggunakan iPhone atau Android, cuba tetapkan Tarikh & Masa anda ke automatik dan lihat apakah masalahnya berhenti.

Setelah mengemas kini, matikan telefon anda dan hidupkan semula kemudian cuba hantar Cerita anda.

Soalan Lazim

Terdapat beberapa situasi yang sangat unik di luar sana, jadi kami akan cuba menjawab beberapa soalan yang paling biasa di sini.

Setiap kali saya menyiarkan Cerita, saya akan kembali ke laman utama?

Sekiranya ini berlaku kepada anda, cuba hantar Cerita anda tanpa GIF atau emoji. Anehnya, beberapa pengguna telah melaporkan bahawa mereka tidak dapat menyiarkan Cerita dengan jayanya jika mengandungi tambahan kecil yang lucu atau lucu ini.

Saya hanya menghadapi masalah dengan salah satu akaun saya?

Sekiranya anda menguruskan banyak akaun Instagram pada peranti yang sama dan hanya satu yang mengalami masalah, kemungkinan bukan masalah dengan sambungan internet, peranti anda atau aplikasi. Sekiranya ini berlaku kepada anda, pergi ke tetapan akaun tersebut. Cuba beralih dari akaun Awam ke akaun Peribadi dan kembali. Instagram juga lucu dengan perisian penyekat spamnya, jadi jika anda menyukai atau berkongsi banyak pada akaun itu, Instagram mungkin akan mematikan fungsi tersebut untuk sementara waktu.

Pilihan untuk berkongsi Cerita tidak ada?

Sekiranya anda cuba berkongsi cerita orang lain atau menandai orang yang tidak mengikuti akaun anda, pilihan untuk berkongsi cerita mungkin tidak muncul. Sekiranya poster asal mempunyai akaun mereka ke Peribadi, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk berkongsi Cerita.