Permainan

Cara Memasang Discord pada Amazon Fire Stick

Secara teknikal, kedai aplikasi rasmi Amazon adalah satu-satunya cara untuk menubuhkan Amazon Fire Stick. Dengan kata lain, pengguna Fire Stick tidak dapat menggunakan aplikasi apa pun dari Google Play Store.

Discord adalah salah satu aplikasi yang terdapat di kedai aplikasi rasmi Google. Adakah itu bermaksud bahawa pengguna Fire Stick harus mengucapkan selamat tinggal kepada Discord dan aplikasi Google Play Store yang lain? Tidak sama sekali. Artikel ini menunjukkan kepada anda jalan sampingan yang membolehkan anda memuat turun Discord pada peranti Amazon Fire Stick anda.

Memasang Discord pada Amazon Fire Stick

Beberapa perubahan di sana-sini, dan aplikasi Google Play Store yang paling popular tersedia untuk anda di Amazon Fire Stick anda, walaupun ada hadnya.

Namun, ingat bahawa anda tidak akan pernah benar-benar menggunakan Google Play Store dalam tutorial ini. Memuat turun Play Store sebenarnya adalah proses yang rumit kerana anda perlu membakar peranti Amazon Fire Stick anda untuk melakukannya. Oleh itu, ada kedai aplikasi alternatif yang meniru Google Play Store.

Memuat turun App Store Alternatif - YALP di Firestick

YALP ​​adalah salah satu alternatif terbaik yang menawarkan beribu-ribu aplikasi Google Play Store. Jadi, langkah pertama adalah memuat turun aplikasi ini. Oleh kerana memuat turunnya langsung tidak mungkin, anda perlu menyesuaikan tetapan tertentu terlebih dahulu.

Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Navigasi ke Tetapan Amazon Fire Stick anda.

 2. Gunakan alat kawalan anda untuk mencari pilihan My Fire TV dan pilih.
 3. Pilih Pilihan Pembangun dari menu pilihan My Fire TV.
 4. Dayakan penyahpepijatan ADB.
 5. Dayakan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui. Itu membolehkan peranti Fire Stick anda memuat turun aplikasi dari laman web pihak ketiga. Anda akan mendapat amaran mengenai bahaya sumber yang tidak diketahui.
pilihan

Setelah anda menukar tetapan tersebut, arahkan ke skrin utama anda dan pilih tab Aplikasi. Pergi ke Kategori dan pilih Produktiviti.

Anda sekarang harus mencari aplikasi Pemuat. Setelah anda menjumpainya, tekan butang bulatan tengah pada alat kawalan Amazon Fire Stick anda untuk mendapatkannya.

Aplikasi Downloader akan sangat berguna kerana membolehkan anda memuat turun aplikasi tertentu secara langsung. Buka aplikasi Downloader setelah selesai memasang.

pemuat turun

Gunakan Downloader untuk mendapatkan aplikasi lain yang disebut FileLinked. Aplikasi FileLinked menyimpan APK yang berbeza. Salah satunya adalah kedai aplikasi YALP.

Untuk memuat turun FileLinked, ketik URL berikut dan klik GO: //get.filelinked.com.

Pemuat turun secara automatik akan memperoleh dan memasang aplikasi FileLinked.

Buka FileLinked dan cari gedung aplikasi YALP. Klik pada butang muat turun yang terletak di sebelah kanan skrin anda dan tunggu aplikasi YALP dipasang.

muat turun kedai yalp

Menggunakan Kedai YALP untuk Muat turun Discord

Sekarang anda sudah siap dan siap untuk pergi, gunakan kedai aplikasi YALP untuk memuat turun aplikasi Discord dan Google Play Store lain ke Fire TV Stick anda.

 1. Buka kedai aplikasi YALP, dan anda akan melihat semua aplikasi dipasang pada peranti Amazon Fire Stick anda.
 2. Klik pada "Ikon hamburger" (tiga garis mendatar) di kiri atas skrin anda, yang membuka menu lain.
 3. Pilih "Tetapan."
 4. Tatal ke bawah dan pilih "Berpura-pura menjadi Peranti yang Berbeza" pilihan. Tindakan ini menyembunyikan Amazon Fire Stick anda sebagai peranti lain. Langkah ini diperlukan kerana Google Play Store tidak menyokong Fire Stick. Walaupun anda tidak akan menggunakan Google Play Store secara langsung, penyesuaian tetapan ini sangat mustahak.

  berpura-pura

 5. Pilih peranti untuk berpura-pura menjadi Fire Stick anda.
 6. Kembali ke skrin awal YALP dan pilih "Ikon hamburger" (tiga garis mendatar) lagi.
 7. Kali ini, pilih "Kategori." Anda akan melihat bahawa semua kategori yang dipaparkan sama dengan versi yang terdapat di Google Play Store.
 8. Pilih kategori yang sesuai dan cari aplikasi yang anda mahukan. Untuk tujuan artikel ini, anda harus memilih "Komunikasi" dan cari "Tidak setuju."
 9. Akhirnya, muat turun Discord dan tunggu sehingga ia dipasang di Amazon Fire Stick anda.

Selamat memuat turun Aplikasi Gedung Google Play di Amazon Fire Stick

Perkara-perkara yang disebutkan dalam tutorial ini dapat ditangani jika anda tidak pernah mengubah tetapan Fire Stick anda. Walau bagaimanapun, semua langkahnya cukup mudah, jadi luangkan masa anda dan lalui setiap bahagian proses dengan perlahan untuk memastikan kejayaan.

Adakah anda berjaya memuat turun Discord menggunakan tutorial kami? Adakah terdapat aplikasi tambahan yang telah anda muat turun? Beritahu kami dalam komen di bawah.