Permainan

Cara Memasang DLC ​​di Steam

Kandungan Muat turun Permainan (DLC) kini menjadi sebahagian daripada kehidupan dan kita semua harus menerimanya. Steam cenderung berfungsi dengan baik dengan kandungan yang boleh dimuat turun kerana menguruskannya dengan cara yang sama seperti pemasangan awal tetapi kadang-kadang hang atau tidak dipasang dengan betul. Siaran TechJunkie hari ini akan memberi petunjuk kepada anda tentang cara memasang DLC ​​di Steam dan apa yang harus dilakukan sekiranya DLC yang anda beli tidak dipasang sebagaimana mestinya.

Cara Memasang DLC ​​di Steam

Suatu ketika dahulu, permainan adalah permainan. Anda membayar wang anda, anda mendapat permainan anda. Itu adalah bungkusan yang lengkap dan siap dimainkan hingga akhir. Kemudian datang DLC, kandungan yang boleh dimuat turun untuk menggegarkan industri permainan. Walaupun satu dekad atau lebih kemudian, DLC masih menjadi masalah dan industri hanya boleh dipersalahkan.

Di satu pihak, DLC bagus kerana ia membolehkan pembangun menambah ciri, peta, dan kandungan baru sambil memperbaiki bug dalam permainan yang ada. Sekiranya DLC menambah kandungan baru, kebanyakan tidak keberatan untuk membayarnya. Saya pastinya tidak keberatan untuk membayar DLC yang menambahkan kandungan sebenar sekiranya nampak berbaloi.

Sebaliknya, sebilangan pemaju menggunakan DLC sebagai lembu tunai untuk mengalahkan pemain dan tidak menambah nilai sebenar pada permainan. Mereka sama ada mengeluarkan permainan sebelum benar-benar selesai hanya untuk menawarkan kandungan yang hilang sebagai DLC berbayar atau menggunakan DLC untuk membahagikan pemain yang membayar tambahan kepada mereka yang tidak bersedia membayar menjadi pemegang pas musim.

Walau apa pun, DLC kini menjadi bahagian permainan dan sekarang kita hanya perlu hidup dengannya. DLC nampaknya berada di sini untuk terus berada dalam dunia permainan.

Memasang DLC ​​di Steam

Seperti disebutkan, DLC dikendalikan dengan cara yang sama seperti pembelian permainan dasar. Anda boleh membeli DLC dari halaman permainan di bawah sepanduk DLC atau terus dari kedai Steam. Setelah dibeli, ia akan muncul di Perpustakaan Steam anda di halaman permainan. Saya merasa lebih mudah untuk membeli dari Perpustakaan. Anda boleh membeli DLS dari Steam Library dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Akses perpustakaan permainan Steam anda dan pilih permainan yang ingin anda kembangkan.
 2. Pilih Cari Lebih Banyak DLC di Kedai dari panel tengah.
 3. Pilih DLC yang ingin anda beli di halaman Store yang dibuka. Proses pembelian sama persis dengan membeli permainan asas.
 4. Kembali ke perpustakaan anda dan DLC akan muncul di tengah di bawah DLC.
 5. Setelah dimuat turun, tertera di Pasang di panel DLC.

Sekiranya anda belum melihat Dipasang, mungkin memuat turun. Pilih Perpustakaan dari menu atas dan kemudian Muat turun. Anda mesti melihat muat turun DLC anda di sana.

Bergantung pada sambungan anda atau ukuran DLC, ini mungkin memerlukan sedikit masa tetapi terdapat petunjuk kemajuan di tetingkap muat turun. Setelah dimuat turun, statusnya akan berubah di panel DLC tetingkap permainan.

 1. Anda juga dapat melihat DLC yang dipasang dari tetingkap sifat permainan.
 2. Kanan, klik permainan di perpustakaan Steam anda dan pilih Properties.
 3. Pilih tab DLC di tetingkap pop timbul untuk melihat apa yang baru dipasang.

Menyelesaikan masalah DLC di Steam

Steam adalah platform yang boleh dipercayai yang jarang kelihatan salah tetapi kadang-kadang menolak bermain bola ketika menggunakan DLS di Steam. Biasanya, jika ada yang tidak kena semasa anda membeli permainan baru atau DLC dan terdesak untuk memainkannya. Sekiranya itu berlaku terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk 'mendorong' Steam untuk memuatkannya.

Perlu diketahui bahawa beberapa kandungan yang boleh dimuat turun tidak memuat turun secara automatik. Beberapa permainan memerlukan aplikasi pihak ketiga untuk mengizinkan DLC, seperti Uplay atau bahkan laman web permainan.

Beberapa studio permainan yang lebih kecil akan meminta Steam untuk menghantar e-mel kod yang perlu anda tambahkan ke akaun anda di laman web permainan sebelum membenarkan DLC. Pastikan DLC yang anda beli tidak mempunyai persediaan seperti ini sebagai langkah pertama untuk menyelesaikan masalah.

Sekiranya langkah penyelesaian masalah di atas tidak menyelesaikan masalah, berikut adalah beberapa cara untuk menyelesaikan masalah DLC di Steam:

 • Pastikan Steam tidak dalam proses memuat turun DLC terlebih dahulu.
 • Mulakan semula Steam dan beri peluang untuk memuat turun DLC.
 • Tunggu satu atau dua jam sekiranya pelayan Steam menghadapi masalah.
 • Klik kanan permainan di Perpustakaan anda, pilih Properties kemudian tab Local Files dan Verify Integrity of Game Files.
 • Log keluar dari Steam dan kemudian log masuk semula ke Steam.
 • Nyalakan semula (mulakan semula) komputer anda.
 • Periksa bahawa permainan itu sendiri tidak menghadapi masalah memuat DLC. Gunakan Pusat Komuniti atau Berita untuk maklumat.

Saya telah menggunakan semua kaedah ini pada satu masa atau yang lain untuk mengatasi kelewatan atau masalah dengan DLC. Kadang-kadang hanya perlu menunggu sebentar sehingga pelayan mengejar ketinggalan. Kadang kala, melihat forum pembangun permainan dapat memberi tahu anda apakah itu masalah permainan atau tidak.

Sekiranya anda menikmati artikel ini mengenai DLC di Steam, anda mungkin juga menyukai artikel TechJunkie ini, Cara Muncul Tidak Terlihat / Offline di Steam.

Adakah anda tahu ada helah atau petua lain untuk sesiapa yang ingin memasang DLC ​​di Steam? Atau petua penyelesaian masalah jika perkara tidak berjalan mengikut rancangan? Sila beritahu kami mengenai pengalaman DLC anda dalam komen di bawah jika anda melakukannya!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found