PC & Mudah Alih

Cara Memasang Firefox pada Kindle Fire HDX

Saya suka mempunyai pilihan ketika mencari di Web. Penyemak imbas Web terbina dalam yang disertakan terlebih dahulu pada Kindle Fire HDX Silk tidak buruk, tetapi seperti yang saya katakan — pilihan.

Cara Memasang Firefox pada Kindle Fire HDX

Untuk memasang Firefox pada Kindle HDX anda, pertama anda perlu mengaktifkan beberapa tetapan pada peranti anda.

Raih HDX anda dan mari mulakan perniagaan.

Tetapan

 1. Leret ke bawah dari atas Kindle Fire HDX anda untuk mengakses pilihan> ketuk "Tetapan."
 2. Pergi ke "Aplikasi".
 3. Ketik "Benarkan Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal" tepat di bahagian atas sub-menu ini. Togol butang gelangsar ke posisi "Hidup" di bahagian atas. (Ia berubah menjadi jingga apabila dibenarkan.)

Versi Firefox yang perlu anda pasang ialah Aurora. Ini adalah keluaran pembangun mudah alih — dan saya tahu ia berfungsi kerana saya menggunakannya secara peribadi. Semua versi lain hanya tersedia melalui Google Play.

Catatan: Firefox yang asal terus dihentikan setiap kali saya mencuba menjalankannya, walaupun saya memasangnya dari laman muat turun APK (Aplikasi Android) langsung. Oleh itu, saya memberi amaran menentangnya. Fire OS - sistem operasi yang menjalankan peranti Kindle - berasaskan Android.

 • Buka Penyemak Imbas Sutera anda di skrin utama Kindle Fire HDX atau dari lokasi Aplikasi anda. Anda sekarang akan menavigasi ke laman muat turun untuk mendapatkan Firefox Aurora di Kindle anda.

Muat turun Firefox Aurora

 1. Pergi ke Mozilla dan muat turun edisi pemaju Firefox Aurora di sini.

Fire Fox Aurora

 • Munculan akan terbuka di bahagian bawah Kindle Fire HDX anda yang berbunyi: “Jenis fail ini boleh membahayakan peranti anda. Adakah anda mahu mengekalkan fennec-47.0a2.multi.android-arm.apk? "
 1. Ketik OK.
 • Makluman muat turun muncul di sudut kiri bawah skrin. (HDX anda tidak akan meletup. Tidak apa-apa - anda boleh mempercayai saya yang satu ini.)
 1. Leret menu ke bawah dari bahagian atas Kindle HDX dan ketuk muat turun untuk memasang.
 • Sebelum memasang Aurora, peranti anda memberi amaran kepada anda. Ini hanya mengatakan bahawa Aurora mendapat akses untuk memilih ciri Privasi dan Akses Peranti. Sekali lagi, tidak mengapa.
 1. Pilih butang Pasang di sudut kanan bawah.
 • Anda akan melihat penyemak imbas Aurora Firefox dipasang. Ini kemudian memberitahu anda bila pemasangan berjaya.
 1. Buka penyemak imbas Aurora di sudut kanan bawah atau pilih "Selesai." Ikon Aurora kini terdapat di menu skrin utama Kindle Fire dan muncul di Aplikasi anda.

Itu sahaja! Anda kini mempunyai lebih daripada satu penyemak imbas untuk dipilih semasa melayari Web dari Kindle Fire HDX anda. Kini anda mempunyai kebebasan untuk memilih Firefox atau Silk — mengikut mana sahaja yang anda mahu. Senang ada pilihan, bukan?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found