Alat

Cara Memasang dan Mengaktifkan Hulu di Echo Show

Echo Show dirancang untuk menjadi mesin penggunaan media yang ramping dan rata. Mendengarkan muzik, membuat / menerima panggilan, memeriksa cuaca, carian pantas melalui Alexa - sebutkan saja, Echo Show telah mendapatkan semuanya. Perkara yang paling menarik ialah alat membolehkan anda memasang salah satu perkhidmatan penstriman yang paling popular.

Cara Memasang dan Mengaktifkan Hulu di Echo Show

Tulisan ini memberitahu anda cara memasang dan mengaktifkan Hulu, tetapi Echo Show menawarkan beberapa pilihan lain untuk perkhidmatan streaming TV dan video. Tindakan yang diperlukan hampir sama dengan Hulu, jadi mari kita selami.

Kemahiran Video Dijelaskan

Mengaktifkan Hulu melalui Perintah Suara

Hulu adalah sebahagian daripada saman Kemahiran Video di Echo Show. Sekiranya anda belum pernah menggunakannya sebelumnya, Alexa meminta anda mengaktifkan pilihan tersebut terlebih dahulu. Sebagai contoh, jika anda mengatakan: "Alexa, mainkan ESPN di Hulu", dan AI secara automatik membawa anda ke menu Kemahiran Video.

pertunjukan gema

Di sana anda perlu mengetuk Hulu dan memberikan maklumat log masuk anda. Setelah skrin Hulu muncul, ketuk Log Masuk di sudut kanan atas skrin, ketik kata laluan dan nama pengguna anda, dan tekan Log In sekali lagi.

log masuk

Sebaik sahaja sistem mengenali kelayakan anda, ada tetingkap pemberitahuan untuk memberitahu anda bahawa Hulu telah diaktifkan. Tekan OK di tetingkap pemberitahuan dan beralih ke skrin utama Hulu.

pasang dan aktifkan hulu

Sekarang, anda boleh menggunakan arahan suara dan meminta Alexa memainkan saluran atau rancangan TV di Hulu. Yang penting adalah bersabar kerana sistem memerlukan beberapa saat untuk melaksanakan perintah. Biasanya ada tempoh penyangga yang pendek sebelum video dimulakan, di mana ia akan mati sekitar tiga saat setelah anda mengatakan: "Alexa, berhenti".

Perintah Suara Hulu Berguna

Apabila kemahiran Hulu diaktifkan, anda boleh mengatakan: "Alexa, buka Hulu", untuk masuk ke menu utama aplikasi. Tetapi seperti yang ditunjukkan, anda boleh melompat ke saluran atau rancangan tertentu. Berikut adalah senarai arahan yang mungkin anda fahami.

  1. "Alexa, sesuaikan dengan + nama saluran".
  2. "Alexa, mainkan + nama program / siri".
  3. "Alexa, cari + nama kandungan Hulu".
  4. "Alexa, ubah menjadi + nama saluran".
  5. "Alexa, tunjukkan padaku episod + siri nama".
  6. "Alexa, tunjukkan saluran saya".
  7. "Alexa, mundur ke awal".
  8. "Alexa, main episod seterusnya".

    hulu

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan

Perkara hebat mengenai penggunaan Hulu adalah penyediaan yang sangat mudah. Sebenarnya, tidak perlu memuat turun dan memasang kemahiran sebelum anda mengaktifkannya. Dengan andaian bahawa anda telah mengemas kini perisian baru-baru ini, ikon Hulu akan muncul di bawah Kemahiran Video.

Ini semua terdengar seperti keseronokan dan permainan, tetapi Hulu sebenarnya tidak serasi dengan semua Echo Shows. Menurut syarikat itu, anda hanya boleh memanfaatkan perkhidmatan tersebut di Echo Shows generasi pertama dan kedua. Ini masing-masing adalah model 7 "dan 10.1".

Beberapa pengguna mengadu bahawa mereka sukar untuk berhubung dengan Hulu setelah kemas kini perisian. Sekiranya ini berlaku kepada anda, cuba mulakan semula peranti, kemudian log masuk dan keluar dari Hulu. Perlu diingat, masalah yang serupa mungkin muncul jika Anda menggunakan dua perangkat berkemampuan Alexa - Fire Stick dan Echo Show, misalnya.

Jangan lupa, Alexa menghubungkan ke satu peranti pada satu masa dan hanya boleh mengambil perintah untuk satu peranti sahaja. Oleh itu, jangan terkejut jika anda bercakap dengan Echo Show dan Alexa mencetuskan Fire Stick.

Bolehkah Anda Memasang dan Mengaktifkan Hulu melalui Aplikasi Alexa?

Jawapan cepat adalah ya, anda boleh. Selain itu, terdapat banyak perkhidmatan streaming atau TV lain yang boleh anda pasang dan aktifkan melalui aplikasi. Sudah tentu, anda perlu terlebih dahulu memeriksa apakah itu sesuai dengan Echo Show anda. Selain itu, prosesnya adalah berjalan-jalan di taman. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan.

Langkah 1

Lancarkan aplikasi Alexa, buka Tetapan dan arahkan ke TV & Video di bawah Pilihan Alexa. Tetingkap berikut menyenaraikan semua penyedia yang ada dan anda perlu meleret sedikit ke Hulu.

Langkah 2

Ketuk Hulu dan log masuk, prosesnya hampir sama semasa anda melakukannya di Echo Show anda. Tetapi anda juga perlu menyambungkan akaun Hulu ke peranti fizikal. Untuk melakukannya, anda mengetuk "Pautkan Peranti Alexa Anda" di bahagian bawah skrin dan pilih Pertunjukan Gema dari senarai.

Setelah selesai, skrin pengesahan akan muncul di Echo Show anda yang memberitahu bahawa Hulu diaktifkan. Sekarang, anda boleh menggunakan arahan suara untuk memainkan kandungan kegemaran anda dan melayari Hulu.

Memasang Perkhidmatan Penstriman Lain

NBC, DirectTV, atau Dish, kaedah untuk mengaktifkan perkhidmatan adalah sama seperti dengan Hulu. Pilih penyedia perkhidmatan dari aplikasi Alexa, masukkan kelayakan anda, dan sambungkan ke Echo Show. Ini muncul di bawah Kemahiran Video pada peranti itu sendiri dan anda boleh log keluar atau memutuskan setiap perkhidmatan dari menu Tetapan atau aplikasi Alexa.

"Alexa, akhiri artikel ini".

Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa lebih banyak penyedia perkhidmatan akan membenarkan penyatuan Echo Show. Plus, Amazon Prime Movies berfungsi pada semua peranti Echo dengan skrin, bahkan Spot terkecil.

Saluran mana di Hulu yang paling banyak anda tonton? Apa kemahiran video lain yang anda aktifkan di Echo Show anda? Kongsi pilihan anda dengan komuniti TechJunkie yang lain di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found