Alat

Cara Memasang Amazon Fire Stick anda dengan Dish Network

Anda mungkin pernah mendengar tentang Dish Network dan Amazon Firestick. Anda akan gembira mengetahui bahawa kedua-duanya disatukan, yang bermaksud sekarang anda dapat menonton kandungan Dish Network di Amazon Fire Stick anda!

Cara Memasang Amazon Fire Stick anda dengan Dish Network

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana memasang Firestick dengan Dish Network, anda berada di tempat yang tepat. Baca terus untuk panduan pemasangan terperinci untuk Firestick anda, diikuti dengan panduan pemasangan Aplikasi Dish Anywhere di Firestick.

Aplikasi Dish Anywhere membolehkan anda menonton semua kandungan Dish Network di skrin besar, berkat integrasi Firestick yang berlaku pada akhir tahun 2017.

Pasang Firestick

Sebelum anda dapat menonton Rangkaian Hidangan di TV anda, anda perlu menyediakan Amazon Firestick anda dengan betul. Itu sama sekali tidak sukar sekiranya anda mengikuti panduan langkah demi langkah kami:

 1. Buka peti Amazon Firestick anda dan dapatkan penyesuai kuasa. Pasangkannya ke mana-mana sumber kuasa yang ada.
 2. Sambungkan Firestick ke TV anda, menggunakan kabel HDMI yang disertakan. Pastikan anda mengingat port HDMI yang anda gunakan, jika anda mempunyai banyak port di TV anda. Anda memerlukan maklumat ini kemudian.
 3. Hidupkan TV anda. Gunakan butang Input atau Sumber pada alat kawalan jauh TV anda. Pilih input HDMI yang sesuai yang anda gunakan sebentar tadi (mis. HDMI 1).
 4. Ikuti arahan di skrin untuk memasangkan alat kawalan jauh Firestick dengan TV anda.
 5. Kemudian, sambungkan Firestick anda ke internet. Kami mengesyorkan sekurang-kurangnya sambungan internet 10 Mbit / s untuk streaming video.
 6. Daftarkan Firestick anda di laman web Amazon. Anda boleh menggunakan akaun Amazon yang ada atau mendaftar untuk yang baru.

Kini anda boleh menghubungkannya dengan Dish Network.

firestick hidangan

Cara Menghubungkan Firestick dengan Dish Network

Anda boleh memasang banyak aplikasi di Firestick atau Fire TV anda dan Aplikasi Dish Anywhere adalah aplikasi khusus Dish Network. Anda juga boleh menggunakannya di banyak platform lain. Android, iOS, dan aplikasi lain tersedia.

Walau bagaimanapun, berikut adalah cara memasang aplikasi Dish Anywhere di Firestick anda:

 1. Gunakan alat kawalan jauh Firestick anda (butang mikrofon) untuk memberi arahan suara Alexa "Cari Aplikasi Dish Anywhere". Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan pilihan Cari di skrin Utama Firestick anda dan ketik Dish Anywhere App ke dalam bar carian.

  hidangan di mana sahaja aplikasi

 2. Apabila anda menemui aplikasinya, pilih aplikasi tersebut, dan tekan butang Dapatkan di bawah.

  dapatkan hidangan di mana sahaja

 3. Aplikasi akan dimuat turun sebentar lagi, dan anda boleh memilih Buka setelah selesai.
 4. Terima perjanjian lesen pengguna akhir setelah membacanya.
 5. Pergi ke halaman pengaktifan Dish Anywhere menggunakan penyemak imbas di telefon pintar, tablet atau komputer anda.
 6. Klik pada kotak Kod Pengaktifan dan masukkan kod pengaktifan yang dipaparkan di skrin TV anda.
 7. Sahkan dengan Aktifkan Peranti.
 8. Sekiranya kodnya betul, anda akan melihat skrin Peranti berjaya didaftarkan.
 9. Di Firestick anda, anda akan melihat halaman utama Dish Anywhere. Di sini anda akan melihat semua kandungan yang terdapat di Rangkaian Hidangan biasa. Semak imbas dan mainkan kandungan secara percuma pada peranti Firestick anda.

Apa yang Anda Dapatkan dalam Tawaran

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa anda harus mendapatkan aplikasi Dish Anywhere di Amazon Firestick anda, berikut adalah beberapa insentif. Sekiranya anda melanggan Amazon Prime Video, anda akan mendapat banyak kandungan dari Dish. Beberapa aplikasi atau saluran yang ditawarkan termasuk:

 1. Hidangan
 2. Sejarah
 3. CNN
 4. ESPN
 5. ABC
 6. Saluran Disney
 7. NBA
 8. FOX SEKARANG
 9. Seumur hidup
 10. Saluran Geografi Nasional
 11. Saluran memasak
 12. Bentuk bebas
 13. Dan beberapa yang lain

Sekiranya anda menyukai apa yang anda lihat, sila dapatkan aplikasi Dish Anywhere di Firestick anda dan mulakan streaming sukan, aksi, berita, alam semula jadi, sejarah, dan saluran kegemaran anda.

kandungan hidangan

Duo yang hebat

Amazon dan Dish Network adalah syarikat yang sangat popular dan berjaya. Integrasi ini memberikan peningkatan yang signifikan kepada kedua platform dan dapat meningkatkan kedudukan mereka lebih jauh. Sekiranya anda mempunyai peranti Firestick, anda dapat menikmati banyak kandungan Dish dengan langganan Amazon Prime anda.

Mengapa anda mahu memasang Dish Anywhere di Firestick anda? Apakah saluran Dish yang anda nantikan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found