PC & Mudah Alih

Cara Memasang Life360 pada Peranti Samsung

Untuk pelbagai sebab, Life360 adalah salah satu aplikasi pengesanan lokasi terbaik di pasaran. Terutama, ini adalah aplikasi pelacakan keluarga, yang bermaksud menumpukan perhatian untuk memastikan bahawa anda dapat mengawasi ahli keluarga anda setiap saat. Semua anda adalah telefon pintar, rangkaian (dengan lokasi GPS dihidupkan), dan Life360.

Cara Memasang Life360 pada Peranti Samsung

Memasang aplikasi ini pada peranti Samsung agak mudah dan mudah. Walaupun begitu, menyusunnya dengan betul, untuk diri sendiri dan anak-anak anda, sedikit lebih rumit.

Memasang Aplikasi

Pertama sekali, anda harus memastikan bahawa anda mempunyai cukup ruang di telefon anda untuk Life360. Walaupun aplikasi "berat" hanya 34,56 MB untuk telefon Android, pastikan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 100 MB ruang pada peranti anda.

Life360 adalah aplikasi yang tersedia di aplikasi kedai Android lalai. Untuk mencari, memuat turun, dan memasang aplikasi hebat ini, masukkan Google Play simpan dengan mengetuk ikon yang sesuai di skrin utama telefon anda dan ketik "Life360" ke dalam kotak carian. Anda akan melihat senarai aplikasi yang tersedia. Life360 akan muncul sebagai hasil carian pertama. Sekarang, ketik Muat turun & Pasang dan biarkan aplikasi Google Play menyelesaikan semua ini untuk anda.

samsunG

Persediaan Asas

Setelah proses selesai (dan pastikan bahawa anda tetap terhubung ke internet semasa memasang aplikasi), pergi ke skrin utama anda dan ketuk ikon Life360. Aplikasi ini dilengkapi dengan pelbagai ciri hebat tetapi, buat masa ini, mari kita mengikuti persediaan asas.

Untuk menggunakan aplikasi dan membuat lingkaran untuk keluarga / rakan anda, anda perlu mendaftarkan akaun anda. Maklumat yang diperlukan di sini merangkumi nama, nombor telefon, alamat e-mel anda, dan kata laluan yang kuat.

Menambah Ahli Baru

Setelah selesai, anda akan melihat peta dan bulatan semasa anda. Secara lalai, anda akan sendirian di sini, hanya dapat melihat lokasi anda sendiri. Untuk mula menggunakan Life360, anda perlu menambahkan ahli baru. Untuk melakukan ini, arahkan ke bahagian bawah skrin. Di sini, anda akan melihat + ikon, atau Jemput Ahli Baru pilihan. Ketiknya. Sekarang, anda akan melihat kod jemputan yang dihasilkan yang perlu anda kirimkan kepada ahli keluarga atau rakan agar mereka dapat mengakses lingkaran anda.

kehidupan360

Anda juga akan melihat Hantar Kod pilihan yang akan mendorong anda untuk memilih kaedah penghantaran ketika diketuk. Setelah memilih kaedah, masukkan nombor telefon penerima. Sekarang, ketik sahaja Hantar.

Menyertai Bulatan

Untuk menjadi sebahagian daripada lingkaran, penerima yang telah menerima mesej yang mengandungi kod unik harus melakukan beberapa tindakan. Cukup akses mesej yang dihantar dari pencipta kalangan. Ikuti pautan yang tersedia di telefon Samsung anda untuk memuat turun dan memasang aplikasi Life360, atau gunakan tutorial yang digariskan di atas.

Setelah aplikasi dimuat turun dan dipasang, daftar untuk akaun baru dengan memberikan nama, nombor telefon, dan alamat e-mel anda. Kemudian, apabila diminta, masukkan kod yang disebutkan di atas dengan menyalinnya dan menempelkannya ke bidang yang sesuai.

Itu sahaja! Pengguna yang telah bergabung dengan lingkaran dan pencipta lingkaran kini dapat melihat lokasi masing-masing. Pencipta lingkaran, tentu saja, admin secara lalai, walaupun ini dapat diubah.

Persediaan Lanjutan

Life360 membungkus cukup banyak ciri. Ini membawa banyak pilihan ke meja, beberapa di antaranya (kebanyakan dari versi berbayar aplikasi) melampaui ciri penjejakan lokasi khas.

Untuk satu, ada Daftar masuk pilihan yang membolehkan pengguna memberitahu orang lain dalam kalangan mereka bahawa mereka telah tiba di lokasi. Ini biasanya digunakan oleh anak-anak untuk memberitahu ibu bapa mereka bahawa mereka telah tiba di suatu tempat dengan selamat. Pilihan Daftar masuk mungkin hanya dengan beberapa klik sahaja, tetapi tidak membenarkan pengguna memilih lokasi secara rawak. Ini mendorong mereka untuk memilih lokasi dalam kawasan yang wajar dari koordinat GPS mereka sendiri.

Walau bagaimanapun, pilihan Daftar masuk banyak bergantung pada seberapa bertanggungjawab orang yang bersangkutan. Itulah sebabnya ada Tempat tersedia ciri yang membolehkan pengguna membuat tempat yang sering dikunjungi (sekolah, gim, tadika, pejabat, dll.). Setiap kali pengguna memasuki salah satu lokasi ini, orang lain dalam lingkaran akan diberitahu. Untuk menyediakan Tempat, pergi ke menu dalam aplikasi, arahkan ke Tempat, dan ketik Tambah Tempat. Sekarang, masukkan alamat lokasi atau gunakan peta untuk menavigasi ke sana. Namakan lokasi dan pilih Jimat untuk menamatkan.

Memasang Widget

Telefon Samsung menggunakan OS Android, yang merupakan pesaing langsung iOS. Sama ada yang lebih baik daripada yang lain sedang diperdebatkan, tetapi jika ada satu kelebihan yang dimiliki oleh peranti Android, itu adalah pilihan widget.

Life360 dilengkapi dengan widget hebat yang akan menjadikan keseluruhan aplikasi lebih mudah diakses dan lebih senang digunakan. Untuk memasang widget Life360, tekan bahagian kosong dari skrin Utama anda dan tahan dengan jari anda. Dari menu yang muncul, pilih Widget. Sekarang, tatal sehingga anda menemui widget Life360 dan pilih.

Ciri-ciri tambahan

Salah satu perkara utama yang membezakan Life360, jika dibandingkan dengan aplikasi serupa adalah jumlah maklumat yang diberikan mengenai ahli kalangan anda. Pertama sekali, anda dapat melihat tahap bateri setiap orang, setiap masa. Sekiranya anda mengalami masalah rangkaian, itulah yang akan ditunjukkan oleh aplikasi. Sekiranya anda mematikan telefon, aplikasi akan memberi tahu pengguna lain bahwa itu mati, dan bukan hanya menunjukkannya sebagai "luar talian".

Terdapat banyak lagi ciri hebat yang tersedia dengan versi aplikasi berbayar yang mesti anda periksa.

Samsung dan Life360

Peranti Samsung sangat sesuai untuk aplikasi penjejakan lokasi yang cemerlang ini. Jika dibandingkan dengan menggunakan versi iOS, alternatif Android menghadirkan widget yang hebat, yang bermaksud bahawa pengguna Samsung mendapat kelebihan di sini.

Adakah anda mendapati tutorial ini berguna? Adakah anda berjaya menyediakan aplikasi Life360? Jangan ragu untuk membaca bahagian komen di bawah dengan pemikiran, nasihat, dan pengalaman anda sendiri.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found