PC & Mudah Alih

Cara Memasang Ring Doorbell Pro Tanpa Doorbell yang Ada

Memasang Ring Doorbell Pro tidaklah sukar seperti yang terdengar. Orang yang tidak mempunyai pengalaman dalam perkara tersebut mungkin sedikit terintimidasi, tetapi tidak ada alasan untuk risau. Artikel ini akan menunjukkan cara memasang Ring Doorbell Pro dengan selamat tanpa bel pintu yang ada.

Cara Memasang Ring Doorbell Pro Tanpa Doorbell yang Ada

Itu adalah salah tanggapan biasa juga, kerana anda tidak perlu mempunyai bel pintu konvensional untuk memasang Ring Doorbell Pro. Dengan persiapan yang betul, semuanya akan berjalan lancar dan anda akan selesai dalam masa yang singkat. Teruskan membaca untuk panduan pemasangan terperinci.

Fasa Persediaan

Seperti kebanyakan perkara dalam kehidupan, proses ini juga memerlukan sedikit persiapan. Terdapat dua perkara yang perlu anda lakukan sebelum mula memasang Ring Doorbell Pro. Pertama, anda perlu memuat turun aplikasi Ring pada telefon pintar, tablet atau komputer anda.

Gunakan pautan ini untuk memilih pilihan muat turun yang tepat berdasarkan peranti yang anda miliki - Android, iOS, Windows, Mac - dan buat akaun. Setelah aplikasi dipasang dan dikemas kini, hanya tinggal satu perkara lagi. Anda perlu mengecas Ring Doorbell Pro anda.

Anda boleh melakukannya dengan kabel USB mikro yang disertakan dengan Ring Doorbell Pro anda. Cukup pasangkan salah satu hujung kabel USB ke sumber kuasa dan hujung yang lain di belakang bel pintu. Anda akan melihat penunjuk LED yang menunjukkan tahap bateri Ring Doorbell Pro anda.

Setelah bateri penuh, bulatan penunjuk LED akan menyala sepenuhnya. Sekarang anda boleh beralih ke pemasangan.

pro cincin

Pemasangan Ring Doorbell Pro Tanpa Doorbell yang Ada

Proses pemasangan sedikit berbeza bagi orang yang mempunyai bel pintu. Sekiranya anda mahukan bel pintu tanpa wayar, ikuti langkah berikut:

  1. Letakkan plat bawah dengan kuat ke kerangka pintu anda. Kemudian letakkan aras - itu termasuk dalam bungkusan - tepat di tengah-tengah papan asas. Pastikan ia sama rata.
  2. Gunakan pensil untuk menandakan lubang skru di setiap empat sudut plat bawah.
  3. Pacu skru (juga disertakan) dengan pemutar skru anda tepat melalui lubang di sudut pelat dasar dan masuk ke kerangka pintu.
  4. Gunakan baut penambat (disertakan juga) jika anda ingin memasang bel pintu ke dinding bata atau konkrit. Dengan bit gerudi (termasuk), gerudi dalam empat lubang ke kerangka pintu. Kemudian masukkan bolt sauh plastik ke dalam dan pasangkan skru terus ke baut sauh tersebut.

Itu sahaja untuk bahagian fizikal pemasangan. Kini tiba masanya untuk menghubungkan aplikasi Ring dengan Ring Doorbell Pro anda.

Persediaan Ring Doorbell Pro

Akhirnya, anda boleh memulakan dengan penyediaan Ring Doorbell Pro. Ingat bahawa anda memerlukan Ring Doorbell sepenuhnya, dan aplikasi berjalan di telefon, tablet atau komputer anda. Anda perlu memasukkan lokasi rumah anda, lokasi yang tepat di mana anda meletakkan bel pintu - misalnya, pintu depan - dan mengkonfigurasi kepekaan pengesan gerakan bel pintu.

Mulakan Ring Doorbell Pro menggunakan butang di bahagian depan. Sekarang anda boleh memeriksa kualiti video. Pastikan penghala Wi-Fi anda relatif dekat dengan perangkat Ring dan rangkaian anda tidak berantakan. Pertimbangkan untuk menggunakan rangkaian Wi-Fi yang terpisah pada penghala anda untuk kamera peranti.

Sekiranya kualiti video buruk, anda mungkin memerlukan pemanjang Wi-Fi, seperti Ring Chime Pro. Sebagai alternatif, anda mungkin mahu beralih ke rancangan internet yang lebih baik, dengan kelajuan muat naik dan muat turun yang lebih baik. Kelajuan yang disyorkan untuk kualiti video 1080p Ring Doorbell Pro adalah 2 Mbps.

Namun, mempunyai rancangan internet yang lebih baik bukanlah idea yang buruk. Sebaik sahaja anda mendapat video yang jelas, sudah tiba masanya untuk mengetatkan papan asas.

Sentuhan Akhir

Sekarang anda boleh melekatkan Ring Doorbell Pro ke papan asasnya. Pertama, lepaskan skru keselamatan di bahagian bawah loceng pintu anda. Seterusnya, luncurkan loceng pintu di atas plat bawah dan pasangkannya. Dengan pemutar skru yang disertakan dalam bungkusan, kencangkan skru keselamatan yang baru dilonggarkan.

skru pro cincin

Itu sahaja, sekarang anda boleh menyesuaikan tetapan Ring Doorbell Pro mengikut keinginan anda melalui aplikasi Ring. Terdapat banyak pilihan penyesuaian yang anda miliki. Ring Doorbell Pro juga serasi dengan kebanyakan peranti Amazon terbaru, seperti Echo Show atau Fire TV.

Pintu Pintar

Bel Pintu adalah masa depan. Hari-hari harus meneka siapa di pintu depan anda sudah berakhir. Kini anda dapat melihat siapa yang ada di sana, dan bahkan dapat menjawab pintu dari keselesaan rumah anda.

Juga, pengesan gerakan lanjutan pada peranti ini akan menyedari ada pencuri atau penceroboh lain yang cuba masuk. Anda akan mendapat pemberitahuan segera di telefon, tablet atau komputer anda, dengan aliran video langsung.

Apa pendapat anda mengenai Ring Doorbell Pro? Beritahu kami dalam komen di bawah.