PC & Mudah Alih

Cara Menyertai Google Meet melalui Telefon

Sekiranya anda bekerja dari rumah atau pergi dalam perjalanan perniagaan, Google Meet mungkin merupakan aplikasi masuk anda. Terlepas dari edisi G Suite mana yang digunakan oleh organisasi anda, Google Meet melakukan tugas yang baik untuk menjadikan mesyuarat kerja menjadi sangat efisien dan teratur.

Anda boleh menyertai mesyuarat dengan pelbagai cara. Contohnya, jika anda menghadapi masalah internet, anda boleh bergabung melalui telefon menggunakan ciri dail-in. Dalam artikel ini, anda akan membaca tentang cara kerjanya dan beberapa cara lain untuk menyertai Google Meet.

Ciri Dial-In

Sebelum mengetahui terperinci tentang cara bergabung dengan Google Meet melalui telefon, penting untuk menunjukkan beberapa perkara. Pentadbir G Suite adalah satu-satunya orang yang dapat mengaktifkan ciri dail masuk. Sekiranya anda melihat bahawa pilihan untuk bergabung tidak ada, maklumkan kepada pentadbir. Mereka kemudian harus pergi ke Konsol Admin dan mengubah tetapannya.

Setelah ciri dail masuk diaktifkan, nombor telefon akan diberikan kepada perjumpaan video Google Meet. Ciri dail masuk membolehkan akses dengan hanya audio sejurus sebelum sesi bermula sehingga mesyuarat berakhir.

Peserta dari organisasi yang berlainan atau akaun G Suite yang berbeza juga dapat menyertai mesyuarat melalui telefon. Tetapi yang lain tidak akan dapat melihat nama mereka dalam persidangan. Hanya nombor telefon separa. Setelah anda bersedia untuk menyertai panggilan Google Meet menggunakan telefon anda, anda boleh melakukannya dengan salah satu daripada dua cara:

 1. Salin nombor dari jemputan Kalendar dan masukkan ke dalam telefon anda. Sekarang, ketik PIN yang telah disediakan dan tekan #.
 2. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Meet atau Kalendar, anda dapat memilih nombor yang diberikan dan PIN akan dimasukkan secara automatik.

Semudah itu. Perkara lain yang harus anda perhatikan adalah bahawa setiap edisi G Suite mempunyai nombor telefon A.S. yang termasuk dalam pakej. Tetapi mereka juga mempunyai senarai bilangan antarabangsa yang luas. Senarai ada di sini, tetapi ingat bahawa bayaran panggilan mungkin dikenakan.

Cara Bergabung dengan Google Meet melalui Telefon

Bungkam dan Nyahaktifkan Bunyi

Apabila anda menyertai Google Meet melalui telefon, seseorang mungkin membisukan anda. Sesiapa sahaja boleh membisukan peserta dalam panggilan Google Meet. Anda juga mungkin tidak bersuara jika tahap kelantangan telefon anda sangat rendah.

Dan jika anda menyertai mesyuarat selepas peserta kelima. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh membisukan suara anda sendiri. Ini adalah masalah kebimbangan privasi yang perlu diberi perhatian oleh Google. Untuk melakukannya, tekan * 6.

Bergabung dengan Telefon untuk Audio dalam Mesyuarat Video

Sekiranya anda dapat berkongsi video di Google Meet, tetapi anda masih mahukan kemampuan bercakap dan mendengar, ada penyelesaian untuk teka-teki itu. Google Meet boleh menghubungi telefon anda, atau anda boleh menghubungi dari peranti lain.

Anda boleh menggunakan komputer dan mesyuarat sedang berlangsung. Atau sekiranya anda belum menghadiri mesyuarat, komputer akan bergabung setelah telefon disambungkan.

Fungsi ini sangat berguna apabila anda menghadapi masalah mikrofon atau pembesar suara dengan komputer anda. Atau jika sambungan internet anda tidak stabil. Inilah cara Google Meet dapat memanggil telefon anda:

 1. Sekiranya anda sudah dalam mesyuarat, klik "Lagi" (tiga titik menegak).
 2. Kemudian klik "Gunakan telefon untuk audio".
 3. Pilih "Panggil saya".
 4. Taipkan nombor telefon anda.
 5. Anda juga boleh memilih untuk menyimpan nombor untuk semua perjumpaan yang akan datang. Pilih "Ingat nombor telefon pada peranti ini".
 6. Apabila ditanya, pilih "1" di telefon anda.

Nota PENTING: Ciri ini hanya tersedia di A.S. dan Kanada buat masa ini.

Cara lain untuk bergabung dengan telefon dengan peranti lain untuk audio adalah dengan mendail diri anda sendiri. Anda boleh mengikuti langkah 1-3 dari atas dan kemudian meneruskannya:

 1. Pilih nombor dail dari negara yang anda hubungi.
 2. Masukkan nombor di telefon anda dan dail.
 3. Apabila ditanya, ketik PIN dan tekan #.
Sertailah Google Meet melalui Telefon

Gantung Telefon

Dalam panggilan Google Meet, anda dapat memilih "Phone Connected> Disconnected" jika anda ingin menamatkan panggilan. Ciri audio akan berterusan di komputer, tetapi anda akan disenyapkan.

Anda boleh mengklik "Tamatkan panggilan" jika anda mahu meninggalkan mesyuarat sepenuhnya. Namun, jika anda akan bergabung kembali ke rapat melalui telefon lagi, cukup klik "Sambung semula". Perkara ini berguna untuk diingat sekiranya anda terputus secara tidak sengaja.

Sertailah Google Meet melalui Telefon

Sertailah Mesyuarat dengan Cara yang Paling Sesuai dengan Anda

Sekiranya anda mempunyai janji temu Google Meet, anda boleh memilih cara untuk bergabung. Anda boleh terus dari acara Kalendar, atau dari portal web. Anda juga boleh mengklik pautan yang anda terima di peti masuk anda atau menggunakan sistem pihak ketiga.

Malah orang yang tidak mempunyai Akaun Google boleh bergabung. Tetapi salah satu cara yang paling praktikal dan mudah untuk disertai adalah melalui telefon. Selain itu, anda boleh menggunakannya semasa anda melakukan panggilan video dengan pasukan anda pada masa yang sama.

Apakah kaedah pilihan anda untuk menyertai panggilan Google Meet? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found