PC & Mudah Alih

Ulasan Jawbone UP3: Syarikat mengalami pembubaran

Ulasan Jawbone UP3: Syarikat mengalami pembubaran

Gambar 1 dari 6

Ulasan Jawbone Up3: The Up3 adalah antara kumpulan kecergasan paling menarik yang ada

Ulasan Jawbone Up3: Gelang ini mempunyai koleksi logam, kancing bioimpedans di dalamnya, yang masuk ke dalam daging anda
Ulasan Jawbone Up3: Pengecasan dicapai dengan memasang kabel USB magnetik yang disediakan ke bahagian bawah badan Up3
Ulasan Jawbone Up3: Walaupun bahagian logam menghadap ke dalam, Up3 sangat selesa dipakai
Ulasan Jawbone Up3: Gesper adalah aspek terburuk dalam reka bentuk Up3 - sangat sesuai untuk menyesuaikan
Ulasan Jawbone Up3: Namun, setelah terkunci, genggamannya tetap kuat
£ 129 Harga semasa dikaji

Kemas kini: Jawbone telah mengalami pembubaran sejak 19 Jun 2017. Sekiranya anda berada di pasaran untuk mencari alat kecergasan, panduan 2017 kami menunjukkan cara memilih yang sesuai untuk anda.

Ulasan semula diteruskan di bawah.

Saya akan mulakan dengan meletakkan kad saya di atas meja. Saya sangat menyukai Jawbone UP3. Sebabnya ini boleh dibahagikan kepada tiga bahagian. Pertama, saya agak sedar diri dan pelik tentang menarik perhatian ke pergelangan tangan saya. Kedua, (berpegang pada tema yang sama) pesaingnya kelihatan terlalu mirip dengan tanda yang diberikan penjenayah secara bersyarat. Ketiga, ia melakukan semua yang anda / saya perlukan dari pelacak aktiviti - langkah, kitaran tidur dan degupan jantung (semacam). Kami akan membincangkannya dengan lebih mendalam kemudian. Juga, sebelum kita memulakan, harganya adalah £ 36 di Amazon UK (atau $ 35 di Amazon AS).

Lihat jam pintar Terbaik yang berkaitan tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Pada Krismas ini

Perjalanan UP3 ke pasar adalah menarik dan amatir. Pada asalnya, ia sepatutnya dilancarkan dengan ciri baru yang unik - tahan air - menjadikannya sesuai untuk perenang. Jawbone menggunakan fitur ini sehingga melambatkan pelepasan peranti selama lapan bulan untuk mendapatkannya dengan betul, sehingga akhirnya mengakui kekalahan dan menghantam kedai pada bulan Jun 2015 - dengan hanya cangkang tahan percikan, tidak tahan air.

Kajian Jawbone UP3

Di sebalik kemunduran malapetaka ini, gelang gelang ini masih banyak yang ditawarkan, berdasarkan asas UP2 dan UP Move yang kukuh, sambil menambahkan monitor degupan jantung yang sangat diperlukan (walaupun yang hanya berlaku semasa anda tidur, tapi saya akan datang juga nanti).

Reka bentuk

Dari sudut estetik, sukar untuk menyalahkan daya tarikan Jawbone yang kurang jelas, terutama jika dibandingkan dengan persaingan yang agak jelek (saya melihat anda, Fitbit Charge HR).

Wearables mesti bekerja keras pada penampilan mereka. Komputer riba yang jelek boleh dimaafkan, tetapi sesuatu yang anda pakai di pergelangan tangan anda dipamerkan sepanjang masa, dan mestilah cantik. Sekiranya anda bertanya kepada saya, UP3 yang halus, plastik dan getah itu.

Walau bagaimanapun, penampilannya berharga. Sebaik sahaja anda memenangi pertarungan dengan gesper yang tidak pantas dan tidak boleh dipercayai dan menetapkan tali ke ketat yang sesuai, UP3 akan berfungsi pada kulit anda. Pakai peranti selama satu jam dan anda akan mendapat beberapa tanda kehormatan untuk ditunjukkan, kerana kancing bioimpedans logam menonjol dari bahagian dalam gelang tekan dengan kuat ke kulit anda. Anehnya, ini bukan pengalaman yang tidak selesa, tetapi jika anda suka jam tangan anda longgar, mungkin perlu membiasakan diri.

Ulasan Jawbone Up3: Pengecasan dicapai dengan memasang kabel USB magnetik yang disediakan ke bahagian bawah badan Up3

Tidak ada paparan LCD di bahagian luar jalur, jadi UP3 tidak dapat memberitahu waktu. Sebaliknya, anda mendapat tiga LED status sederhana: masing-masing untuk mod Tidur dan Aktif (yang boleh diaktifkan dengan kombinasi ketukan), dan satu lagi untuk pemberitahuan aplikasi. Kekurangan paparan penuh mengecewakan, tetapi anda mendapat hayat bateri yang layak sebagai pampasan (lihat di bawah).

ciri-ciri

UP3 sepatutnya menjadi alat yang menyaksikan Jawbone mengejar pesaingnya. Malangnya, ia tidak berjaya - tetapi ia telah mendapat tempat yang signifikan. Sangat senang terkesan ketika membaca spesifikasi di bahagian luar kotak, yang meliputi pecutan dan sensor untuk fluks panas, suhu kulit, pernafasan dan degup jantung.

Ulasan Jawbone Up3: Gelang ini mempunyai koleksi logam, kancing bioimpedans di dalamnya, yang masuk ke dalam daging anda

Masalahnya, maklumat dari sensor ini tidak mudah diakses. Seperti yang saya nyatakan, degupan jantung anda - yang diukur seperti yang lain oleh sensor bioimpedance band - hanya diambil semasa anda tidur. Ideanya adalah bahawa denyut jantung rehat anda adalah petunjuk jelas keadaan fizikal anda. Walaupun ini mungkin benar, jika saya mempunyai peranti yang dapat mengukur denyut nadi saya, saya ingin mengaksesnya berdasarkan permintaan, terima kasih banyak, bukan apabila aplikasi memberitahu saya bahawa saya dapat.

Masih banyak yang dapat anda sampaikan: bacaan saya sangat bervariasi dari pertengahan tahun 60an, setelah minum alkohol, hingga pertengahan tahun 40-an ketika saya tidak menggunakan kuah. Kredit yang perlu dibayar - UP3 tahu bila saya mempunyai beberapa.

Ulasan Jawbone Up3: Penjejakan tidur dan degupan jantung

Ironinya memandangkan ia adalah pelacak aktiviti, peranti ini hidup apabila pemakainya tidur. Analisis tidurnya menarik. Sebelum memakai UP3, saya fikir tidur adalah tempat saya cemerlang sebagai manusia. Jawbone mencadangkan sebaliknya. Saya yakin saya mendapat tidur nyenyak selama lapan jam setiap malam, tetapi aplikasi UP3 dan Naik menunjukkan angka ini lebih dekat kepada tujuh - sebahagian besarnya dapat difailkan di bawah kategori "tidur ringan" sampah.

Baru-baru ini, saya rata-rata tidur selama 4 jam 58 minit. Di sinilah UP3 benar-benar unggul. Dalam keadaan tidak pasti, ia memberitahu saya: “Perkara pertama adalah yang pertama. Anda hanya rata-rata 4 jam 58 minit tidur setiap malam. Mula bekerja dengan cadangan NIH [US National Institutes of Health] 7h-8h. Kemudian, fokus pada waktu tidur yang konsisten. " Dan saya fikir saya melakukannya dengan baik. Walaupun begitu, perkara penting: awal malam untuk saya malam ini.

Penjejakan aktiviti cukup mudah. Pedometernya nampak tepat (hampir sama dengan angka yang dihasilkan oleh LG G4), tetapi mengesan langkah anda cukup membosankan. Itulah yang dilakukan oleh UP3 dalam tempoh latihan yang sangat penting bagi saya. Saya sering tertanya-tanya jenis statistik yang saya hantar bermain bola sepak, dan terima kasih kepada UP3, saya sekarang tahu.

Bagi mereka yang berminat, semasa permainan lima-sisi-sisi biasa, saya menempuh jarak sejauh 3.02km dengan kadar purata 11.3 minit per kilometer, mengambil 2,884 langkah dan membakar 385 kalori (tepat 1.5 Mac Besar) untuk melakukannya. Inilah jenis maklumat yang saya mahukan daripada penjejak aktiviti.

Saya ingin menerangkan mengenai prestasi sensor pernafasan, suhu dan fluks panas, tetapi ini adalah misteri bagi saya. Ya, mereka disebut dengan bangga pada bungkusan, tetapi bukti kehadiran mereka tidak dapat dilihat di aplikasi Up. Mungkin lebih banyak lagi akan dinyatakan dalam kemas kini aplikasi yang akan datang.

Ulasan Jawbone Up3: Pelatih Pintar dan penjejakan aktiviti dalam aplikasi Up terperinci dan menyeluruh

Hayat bateri

Jawbone UP3 mempunyai bateri 38mAh yang terpasang, boleh dicas semula melalui kabel kecil yang tersekat secara magnetik ke bahagian bawah band. Setelah beberapa jam mengecas, Jawbone menyatakan bahawa anda boleh mengharapkan ini berlangsung selama seminggu, dan itu tidak salah. Semasa pertama kali saya menerima peranti, saya tidak sabar meletakkannya di pergelangan tangan, dan kemudian aplikasi memberitahu saya bahawa saya mempunyai "hanya" lima hari lagi. Lihatlah, lima hari kemudian saya menerima pemberitahuan yang memberitahu bahawa UP3 hampir mati.

Keputusan

Sukar untuk tidak menyukai Jawbone UP3. Ini adalah pelacak aktiviti yang paling menarik di luar sana, dan ia berdasarkan kemampuan pendahulunya dengan menambahkan beberapa ciri tambahan. Tetapi walaupun UP3 adalah alat pelacak kecergasan yang cukup mantap, ia mahal, dan pada masa ini sedikit sentuhan dalam hal yang dapat dilakukannya.

Ulasan Jawbone UP3 - pertama

Ciri-ciri pengesanan degupan jantung, khususnya, jauh ketinggalan daripada yang terdapat pada peranti pesaing, seperti Fitbit Charge HR, dan sangat mengecewakan bahawa kalis air yang dijanjikan tidak menjadikannya sebagai produk akhir.

Batasan tersebut, ditambah dengan harga tinggi £ 129, menjadikan UP3 sukar untuk dicadangkan sekarang; Saya hanya berharap Jawbone akan mengembangkan perisian tidak lama lagi, jadi anda boleh melakukan lebih banyak lagi dengan kadar denyut jantung dan data sensor lain.