Internet

Cara Bergabung dalam Misi Railjack di Warframe

Kemas kini 29.10 untuk Warframe membawa peningkatan dan perubahan pada Railjack. Misi, Railjacks sendiri, dan aspek lain kini lebih sesuai dengan Warframe yang lain. Beberapa perubahan yang membantu menyeimbangkan ciri ini termasuk jenis kerosakan, membuat Railjacks menggunakan Mod, dan banyak lagi.

Cara Bergabung dalam Misi Railjack di Warframe

Sekiranya anda tidak pasti cara menyertai misi Railjack, anda berada di tempat yang betul. Sila lihat panduan kami untuk melakukannya. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengan Railjack.

Bagaimana Menyertai Railjack Misi untuk Warframe?

Untuk mengakses misi Railjack, pertama, anda perlu menyelesaikan pencarian Rising Tide dan memiliki Railjack yang beroperasi sepenuhnya. Untuk Railjack itu sendiri, anda memerlukan Dock Kering di Clan Dojo anda, jadi anda harus mendapatkan sumber penggilingan.

Apabila anda menyelesaikan Rising Tide dan mempunyai Railjack yang beroperasi sepenuhnya, anda akan dapat bermain dalam misi ini pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Untuk memulakan, lihat langkah-langkah di bawah:

 1. Buka Carta Bintang.

 2. Di sudut kanan atas, pilih pilihan "Railjack".

 3. Anda akan melihat Carta Bintang baru, dipenuhi dengan pelbagai bidang dan misi.

 4. Pilih mana-mana misi yang ada.

 5. Tunggu permainan dimuat dan sampai ke piloting!

Terdapat juga cara lain untuk masuk ke Railjack anda dari Orbiter anda. Yang ini memerlukan anda telah menyelesaikan pencarian The Archwing.

 1. Berjalan ke belakang Orbiter anda atau pilih "Board Railjack" setelah menekan Esc.

 2. Anda akan berada di Railjack anda.
 3. Bergerak ke arah depan ke kokpit.

 4. Tekan butang "Tindakan" ketika anda menghampiri jadual kawalan misi.
 5. Pilih mana-mana misi dari Carta Bintang.

 6. Bermula!

Berjalan ke Railjack anda dari Dry Dock juga boleh memulakan sesi.

 1. Ketika berada di Dock Kering, berjalanlah dekat salah satu daripada dua teleporter yang berdekatan dengan Railjack.

 2. Masukkan Railjack.
 3. Bergerak ke arah depan Railjack.

 4. Tekan butang "Tindakan" ketika anda menghampiri jadual kawalan misi.
 5. Pilih mana-mana misi dari Carta Bintang.

 6. Permulaan misi!

Pilih kaedah yang paling sesuai untuk anda. Kaedah ketiga adalah mudah apabila anda baru sahaja menaik taraf Railjack anda. Jika tidak, kaedah pertama adalah penggunaan Tenno yang paling biasa.

Misi Railjack mungkin tidak tersedia pada mulanya, tetapi akhirnya, anda akan mendapati mereka bermanfaat untuk membuka kunci. Terdapat beberapa sumber, senjata, dan barang yang hanya dapat anda dapatkan dari misi Railjack. Mendapatkan senjata khusus untuk misi Railjack juga dapat membantu jika anda ingin mendapatkan beberapa Poin Penguasaan.

Sebilangan sumber yang anda dapat dari bermain misi ini dapat menjadikan peningkatan Warframe tertentu lebih terjangkau untuk dikekalkan. Jadi, itu satu lagi insentif untuk mencuba misi Railjack secepat mungkin.

Bagaimana Bermula di Warframe Empyrean?

Ketika Tenno pertama kali menerima Railjack mereka, ia hanya dilengkapi dengan peralatan peringkat permulaan. The Dry Dock mengandungi beberapa peralatan yang lebih baik, tetapi anda tidak mempunyai cukup sumber Empyrean untuk membinanya. Sekiranya anda ingin menaik taraf peralatan anda, utamakan memperoleh seberapa banyak sumber daya, persenjataan, komponen dan kemampuan yang anda boleh.

Mulakan dengan misi Empyrean yang paling mudah, yang disebut Selat Sover. Railjack anda dapat bertahan dari musuh Level 20 dengan mudah, dan anda dapat memperoleh beberapa barang berguna untuk membantu meningkatkan kemampuan pertempuran Railjack anda. Contohnya, beberapa musuh akan menjatuhkan Armaments yang dapat anda pulihkan dan akhirnya dipasang di Railjack anda.

Walaupun anda tidak berjaya mendapatkan persenjataan dan komponen, jangan putus asa. Anda selalu boleh menggunakannya di Dry Dock sebagai batu loncatan untuk peralatan yang lebih baik. Malangnya, anda tidak akan dapat berdagang dalam Sembang Perdagangan.

Sekiranya anda tidak yakin bermain Railjack sendiri, anda dapat memilih "Join Any Crew" untuk bergabung dalam sesi dengan serta-merta. Anda juga tidak perlu memiliki Railjack untuk menyertai sesi ini. Ini adalah cara yang baik untuk membasahi kaki anda dan lebih bersedia untuk misi Empyrean jika anda mahukan sedikit permulaan.

Perkara lain yang perlu diingat adalah Penerbangan Percuma. Tenno lain boleh menyertai sesi anda dan memulakan misi dari sana. Jika tidak, anda akan terbang mengelilingi ruang angkasa dan merasakan pengendalian Railjack anda.

Semakin banyak anda bermain misi Empyrean, semakin banyak anda dapat meningkatkan Railjack anda. Apabila anda sudah bersedia, anda juga boleh mula bermain secara solo.

Soalan Lazim Tambahan

Sekarang setelah kita membahas beberapa asas misi Railjack, kita akan menjawab beberapa soalan umum.

Apa itu Pencarian Railjack?

Pencarian Railjack melibatkan mod permainan Railjack dan kapal angkasa. Pada masa ini, satu-satunya pencarian Railjack yang ada ialah Rising Tide. Pencarian ini adalah kaedah utama untuk mendapatkan Railjack.

Namun, sebelum anda dapat bermain Rising Tide, anda harus menyelesaikan pencarian The Second Dream dan membina Dry Dock di Clan Dojo anda. Apabila anda memenuhi kedua-dua syarat tersebut, anda dapat memilih Rising Tide dari menu Quests.

Sebagai alternatif, anda boleh membeli Railjack dari Market dengan harga 400 Platinum. Melakukannya akan menandakan Rising Tide sebagai selesai, tetapi anda masih dapat "memainkan semula" pencarian jika anda mahu.

Bagaimana Saya Melancarkan Railjack Saya?

Anda boleh melancarkan Railjack anda dari Orbiter. Pergi ke Star Chart yang terletak di kokpit Orbiter untuk mengakses Railjack. Sebagai alternatif, anda boleh melancarkan Railjack melalui Dry Dock di Dojo anda.

Apakah Misi dalam Warframe?

Misi di Warframe adalah sesi permainan di mana anda diberi objektif untuk diselesaikan. Setelah menyelesaikan misi, anda diminta mengekstrak untuk menerima hadiah. Pengecualian adalah Endless Missions, di mana anda dapat memenuhi syarat minimum dan mengekstrak pada bila-bila masa selepas itu.

Misi adalah cara terpenting dalam kemajuan Tenno dalam permainan. Mereka bukan sahaja mendapat peralatan, sumber daya, Mod, dan banyak lagi, tetapi mereka juga memperoleh Mata Penguasaan. Hampir semua Node Misi memberikan Tenno Mastery Points setelah menyelesaikannya buat pertama kalinya.

Bagaimana Anda Menyertai Klan di Warframe?

Anda boleh menemui anggota yang merekrut anggota pada bila-bila masa. Mereka hanya dibenarkan melakukannya di tab Perekrutan Sembang, jadi lihat di sana. Anda juga akan mendapat senarai syarat untuk bergabung dengan klan tertentu di bahagian ini. Untuk mencari klan baru, ikuti langkah berikut:

1. Buka Sembang.

2. Pilih tab "Merekrut".

3. Cari perekrutan Tenno untuk klan mereka.

4. Sekiranya anda menjumpai yang anda minati, pilih tag pemain Tenno.

5. Pilih "Bisikan" untuk memulakan perbualan peribadi.

6. Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda akan mendapat jemputan ke klan.

7. Terima jemputan.

Mempunyai Clan Dojo membuka banyak peluang untuk semua Tenno. Dari senjata, Warframe, dan banyak lagi, anda tidak akan dapat naik ke peringkat tinggi tanpa Dojo - dan itu bermaksud menjadi sebahagian dari klan.

Klan yang teratur akan menyelesaikan semua projek senjata dan penyelidikan ini. Anda dijangka sering bermain dengan anggota klan, dan ada yang mengharuskan anda menyertai pelayan Discord mereka. Namun, ini hanya pandangan umum tentang puak.

Klan lain sangat santai, lebih banyak kumpulan rakan daripada klan sebenar seperti yang disebutkan di atas. Anda bebas untuk tinggal atau pergi jika anda mahu. Walaupun begitu, puak seperti ini selalunya tidak menyelesaikan semua penyelidikan.

Sekiranya kewajiban klan lain bukan untuk anda, anda boleh membuatnya sendiri. Ini sangat mudah dan anda boleh menjadi satu-satunya anggota klan anda jika anda berniat untuk menjadi serigala tunggal. Sama seperti puak-puak yang santai ini, anda harus mendapatkan semua sumber penyelidikan sendiri.

Memulakan klan anda sendiri adalah pengalaman yang luar biasa, tetapi jika anda ingin membuat perkara mudah, jangan kembangkan klan anda dan cuba patuh pada had lima anggota sebelum pengembangan. Ini mengurangkan kos sumber.

Bagaimana Anda Menggunakan Railjack?

Dalam misi Empyrean, Railjack adalah mod pengangkutan utama. Tenno boleh menggunakan dari Railjack dengan Archwings mereka juga. Selain menyelesaikan objektif, pastikan musuh tidak menghancurkan Railjack anda.

Railjack dapat digunakan dalam pelbagai cara, bergantung pada misinya.

Contohnya, mereka adalah kaedah terbaik untuk menghancurkan Crewships. The Forward Artillery yang terletak di bahagian depan Railjack dapat menangani kerosakan dahsyat pada kapal angkasa yang sukar ini. Sebagai alternatif, Tenno dapat menaiki mereka dengan Archwings mereka dan menghancurkannya dari dalam.

Pejuang musuh juga kebanyakannya berperang menggunakan Turret yang dikendalikan oleh Tenno. Setiap Railjack mempunyai dua daripadanya, dan mereka dapat disesuaikan secara individu. Turret ini mempunyai peluru tanpa had dan hanya memerlukan masa sejuk sebelum menembak semula.

Terdapat beberapa kelemahan ketika menggunakan Railjack. Sebagai contoh, musuh boleh menaiki Railjack anda dan memaksa anda untuk melawan mereka dengan berjalan kaki. Menumpang juga boleh menyebabkan kerosakan pada Railjack, termasuk kebocoran dan kebakaran. Sekiranya anda menunggu terlalu lama untuk membaikinya, Railjack anda menjadi terlalu rosak dan anda akan gagal dalam misi.

Nasib baik, membaiki Railjack yang rosak adalah proses yang mudah.

Modul yang terletak di bahagian belakang Railjack membolehkan anda membuat peluru dan bahan bakar Forward Artillery untuk alat pembaikan anda, Omni. Proses ini memerlukan masa kurang dari satu minit, tetapi anda mesti mempunyai sumber daya yang mencukupi.

Perlu diingat bahawa Railjack dapat mengisi semula HP dan perisai, tetapi kerosakan struktur mesti diperbaiki secara manual. Itulah sebabnya menjaga tahap bahan bakar di Omni anda adalah mustahak. Anda mungkin kehabisan bahan bakar dalam situasi yang lebih teruk dan gagal dalam misi.

Terakhir, menggunakan Railjack adalah bagaimana anda mengumpulkan sumber dan barang dari medan perang. Anda perlu mengarahkan dan mengumpulkannya secara manual.

Bagaimana Anda Mendapatkan Railjack di Warframe?

Langkah-langkah untuk memperoleh Railjack memerlukan masa dan sumber. Secara amnya, anda akan memainkan misi, memulihkan bahagian tertentu, dan kemudian menunggu ia diperbaiki. Tidak seperti membuat barang di pengecoran, anda tidak boleh tergesa-gesa prosesnya.

Selepas enam jam, anda akan mengulanginya sehingga anda mendapat semua enam bahagian. Sementara itu, pastikan anda mengisi simpanan Kredit anda kerana setiap bahagian memerlukan banyak wang untuk diperbaiki. Apabila semua bahagian selesai, anda boleh menyelesaikan pencarian dan memperoleh Railjack yang berfungsi sepenuhnya.

Bagaimana Misi Railjack Berfungsi?

Sama seperti misi lain, misi Railjack mempunyai objektif untuk anda selesaikan, dan selalunya anda harus melawan sejumlah kapal angkasa tempur musuh dan Crewships. Selepas fasa ini, anda boleh sampai ke pangkalan musuh dan menyelesaikan objektif akhir. Ini mungkin pertarungan bos, memusnahkan reaktor, atau yang lain.

Mod pertempuran utama adalah Railjack, dan ia juga berfungsi sebagai pangkalan mudah alih anda. Tenno juga boleh bertarung dengan Archwings atau berjalan kaki di dalam pangkalan dan Crewships. Ketahui kaedah pertempuran mana yang diperlukan untuk situasi tersebut dan sesuaikan dengan sewajarnya.

Di tengah pertempuran, anda akan melihat beberapa sumber dan item. Anda boleh mengumpulkannya dengan Railjack atau dengan Archwings.

Selepas anda menyelesaikan objektif, anda boleh kembali ke Railjack sendiri atau menunggu pemasa untuk mengira. Tenno, yang masih berada di luar, akan dihantar balik ke Railjack. Setelah skrin lengkap misi muncul, anda bebas memainkan misi lain atau kembali ke Dojo anda.

Perlu diingat bahawa jika anda ingin menyimpan harta benda perang, anda mesti kembali untuk menyimpannya dalam inventori anda. Jika tidak, anda akan kehilangan mereka jika gagal dalam misi.

Bolehkah Anda Solo Railjack?

Ya awak boleh. Selagi Railjack anda dilengkapi dengan betul, bermain misi Empyrean sahaja adalah urusan sederhana. Cuba biasakan diri dengan strategi dan dapatkan beban terbaik sebelum ini.

Adakah Anda Sedia Berjuang di Antara Bintang, Tenno?

Misi Railjack sangat menyeronokkan, terutama dengan rakan-rakan. Sekarang setelah anda tahu bagaimana bermain dalam misi ini, anda dapat meningkatkan beban anda ke tahap seterusnya. Beberapa item, senjata, dan sumber daya hanya terdapat di misi Railjack, jadi anda ingin segera mendapatkannya.

Adakah anda sering bermain misi Empyrean? Apakah konfigurasi Railjack kegemaran anda? Beritahu kami dalam komen di bawah!