Hiburan

Cara Menghalau Seseorang dari Akaun Hulu anda

Hulu adalah perkhidmatan streaming lain yang menambah pilihan hiburan kami. Dari filem hingga rancangan TV dan dokumentari, perkhidmatan bermula pada $ 5.99 / bulan. Langganan sering dijalankan khas untuk dijalankan dengan perkhidmatan lain seperti Spotify dan Disney +.

Cara Menghalau Seseorang dari Akaun Hulu anda

Anda bahkan boleh mendapatkan pilihan TV langsung yang bermaksud ia boleh menjadi pengganti program kabel dan satelit tradisional. Perkhidmatan streaming sering dikongsi di kalangan rakan dan ahli keluarga. Untuk mengatasi kehilangan pendapatan yang dilihat syarikat, mereka telah menerapkan sejumlah aliran. Ini bermaksud bahawa hanya begitu banyak orang yang dapat menonton program dalam satu masa.

Anda mungkin mendapat ralat ketika berusaha mengikuti rancangan kegemaran anda yang menyatakan bahawa tidak ada aliran yang tersedia sekarang, atau seseorang mungkin mempunyai akses yang tidak sah ke akaun anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah ini, anda boleh mem-boot pengguna lain dari akaun anda.

Teruskan membaca untuk mendapatkan arahan mengenai langkah seterusnya yang diperlukan untuk menjadikannya kenyataan ...

Aktiviti Mencurigakan

Anda mungkin sudah mengetahui siapa yang menggunakan akaun Hulu anda, atau mungkin, anda hanya mengesyaki orang lain. Walau apa pun, terdapat beberapa tanda yang mengatakan bahawa orang lain menggunakan akaun Hulu anda.

Mungkin bendera merah terbesar yang ada atau telah menggunakan akaun Hulu anda selain anda sendiri, adalah pilihan yang ganjil dalam filem yang disyorkan. Hulu mempunyai ciri yang mengatur semua kandungan yang sedang anda tonton tetapi anda belum selesai.

Dengan melihat di bahagian itu, anda mungkin melihat rancangan atau filem yang belum anda tonton. Ini bukan kesalahan, ini bermaksud bahawa orang lain menggunakan profil anda untuk menstrimkan kandungan.

Hulu membolehkan anda menambahkan profil yang berbeza untuk memastikan kandungan setiap orang terpisah. Terdapat profil utama yang semestinya menjadi milik anda sekiranya anda membuat akaun, dan mungkin ada yang lain. Profil biasanya muncul, tetapi jika tidak semua yang perlu anda lakukan adalah klik pada ikon profil di sudut kanan atas antara muka Hulu.

Dari sini, klik ‘Urus Profil’ untuk melihat apakah ada yang bukan miliknya.

Petunjuk lain, dan mungkin lebih serius termasuk maklumat hubungan yang berubah dan amaran masuk. Sekiranya anda menerima e-mel dari Hulu yang menyatakan bahawa terdapat log masuk baru, perlu disiasat.

Anda juga harus memastikan bahawa e-mel anda terkini dengan mengklik profil di sudut kanan atas dan memilih 'Akaun.' Di sinilah anda akan melihat apakah e-mel anda telah diubah.

Setelah kita membincangkan beberapa tanda akses yang tidak sah, mari kita bahas bagaimana anda akan mengeluarkannya dan melindungi akaun anda.

Ini dia.

Cara Menendang Seseorang Di Hulu

Untuk mengeluarkan seseorang dari akaun Hulu anda, lakukan ini:

Klik pada ikon profil anda (terletak di sudut kanan atas penyemak imbas Hulu).

Pilihan menu ini akan muncul dan kami akan berfungsi dari sini.

Tatal ke bawah halaman yang muncul dan klik pada ‘Manage Devices’ di lajur kanan.

Di sini, anda dapat melihat nama mana-mana peranti dan tarikhnya log masuk pertama. Malangnya, anda tidak akan mendapat Alamat IP atau lokasi seperti yang anda lakukan dengan senarai peranti Netflix, tetapi anda seharusnya dapat mengenali peranti yang tidak dibenarkan.

Dengan mengandaikan peranti muncul yang bukan miliknya, Hulu menjadikannya mudah untuk menendang pengguna.

Klik ‘Alih Keluar’

Mana-mana perkara yang tidak dikenali atau anda tahu pasti ada di sana boleh dihapuskan dengan cepat dengan mengklik Keluarkan, terletak di sebelah peranti tertentu. Nasib baik, Hulu menyenaraikan tarikh akses di sini, jika anda memberikan kata laluan kepada sepupu anda minggu lalu, kemungkinan itu adalah peranti mereka.

Log Keluar dari Semua Peranti

Perkara menarik lain yang boleh anda lakukan ialah log keluar dari semua penyemak imbas web, selain dari penyemak imbas yang sedang anda gunakan, terus di PC anda. Anda boleh melakukan ini:

 1. Sekiranya anda kembali ke bahagian "Akaun Anda", klik Lindungi Akaun Anda. Anda boleh mendapatkannya di bawah "Privasi dan Tetapan".
 2. Dari tetingkap pop timbul, pilih Log keluar dari semua komputer.

Sesiapa sahaja yang log masuk ke akaun anda dari komputer mana pun, selain dari yang anda gunakan sekarang, akan di-boot daripadanya. Tetapi ini tidak akan menjadikannya tidak kekal jika mereka mempunyai kata laluan anda!

Masa Untuk Kata Laluan Akaun Baru dan Lebih Baik

Sebaik sahaja anda boot setiap peranti dari akaun Hulu anda, anda harus segera menukar kata laluan anda. Sekiranya seseorang telah masuk ke dalam akaun anda, itu bermakna kata laluan anda telah disusupi. Tidak kira sama ada anda sengaja atau tidak, ini merupakan pelanggaran besar terhadap keselamatan peribadi anda dan perlu ditangani dengan cepat dan tanpa belas kasihan. Penyelesaian? Sekiranya anda mahu mereka tetap berada di luar akaun anda, anda perlu menukar kata laluan.

Semasa log masuk ke akaun Hulu anda:

 1. Di bawah bahagian "Akaun Anda", cari "Kata Laluan" dan pilih Ubah.
 2. Masukkan kata laluan anda yang sedang dikompromikan dan isikan kata laluan baru yang lebih selamat.
  • Kata laluan anda hendaklah terdiri daripada gabungan huruf besar, huruf kecil, dan huruf khas. Elakkan menggunakan perkataan Inggeris penuh. Sebagai gantinya, pilih frasa atau senarai perkataan yang tidak rawak dan tidak koheren. Panjang juga bermanfaat. Kata laluan yang lebih panjang lebih sukar ditebak daripada yang lebih pendek. Contohnya ialah [dilindungi e-mel] $ hiR7, yang hanya BearAutomobileShirt dalam konteks yang kurang senang diuraikan. Sudah tentu, anda harus mengingati kata laluan ini sendiri, jadi pastikan anda dapat mengingat watak tertentu yang anda gunakan.
 3. Klik Simpan Perubahan apabila anda selesai untuk menyelesaikan prosesnya.

Bijak dan jangan sampaikan maklumat ini kepada sesiapa pun. Anda tidak boleh melakukan ini lagi dengan mengamalkan prosedur dan protokol keselamatan yang baik. Sekiranya anda berkongsi kata laluan anda dengan orang lain, mungkin ada baiknya anda menggunakan LastPass atau perkhidmatan perkongsian kata laluan yang lain.

Ia juga bermanfaat bagi anda untuk menukar e-mel yang didaftarkan menjadi sesuatu yang baru kerana itu juga mungkin telah dikompromikan.

Untuk melakukannya:

 1. Anda meneka. Itu akan berada di bahagian "Akaun Anda". Cari "E-mel" dan pilih Ubah.
 2. E-mel semasa anda akan dipaparkan. Cukup masukkan e-mel baru dan sahkan.
 3. Anda akan diminta untuk memasukkan kata laluan (baru diubah). Taip dan klik Simpan Perubahan.

Memadamkan Profil yang Tidak Diingini

Seperti yang dicadangkan oleh tajuknya, inilah masanya untuk membuang semua profil yang tidak diingini dari akaun Hulu anda. Sama seperti proses lain dalam artikel ini, ini akan menjadi proses yang mudah. Pastikan bahawa apabila anda sudah bersedia untuk membuang profil, anda pasti 100% yakin bahawa itulah yang ingin anda lakukan. Langkah ini kekal.

Sekiranya anda sudah bersedia:

 1. Angkat kursor anda dan arahkan kursor ke nama yang terletak di sudut kanan atas halaman.
 2. Klik Urus Profil.
 3. Cari profil yang ingin anda hapus dan pilih. Tetingkap pop timbul akan ditunjukkan.
 4. Dari tetingkap pop timbul, pilih Padamkan Profil.
 5. Sahkan.

Profil tidak lebih. Ulangi langkah-langkah ini untuk setiap profil yang ingin dikeluarkan dari akaun anda.

Sama ada anda memilih untuk membiarkan rakan dan keluarga anda menggesek Hulu dari anda pada masa hadapan adalah keputusan yang boleh anda buat sahaja. Walau bagaimanapun, jika ia membantu anda membuat keputusan, pertimbangkan seberapa kerap anda ingin mengulangi langkah di atas untuk mengamankan semula akaun Hulu anda setelah keadaan menjadi masam (atau musim cerita anda akan dilancarkan). Mungkin lebih mudah untuk mendapatkan Kad Hadiah Hulu dan meneruskan kehidupan anda.

Soalan Lazim

Seseorang menukar kata laluan saya dan saya tidak dapat log masuk. Apa patut saya buat?

Dengan andaian anda telah mengesahkan bahawa anda sebenarnya menggunakan kelayakan log masuk yang betul, namun Hulu memberitahu anda bahawa mereka tidak betul, anda harus melayari laman web Hulu u003ca href = u0022 // help.hulu.com / s / article / recovery-email? Language = en_US # no-accessu0022u003eHubungi Kami pageu003c / au003e. Isi borang dan hantarkan kepada pasukan bantuan. u003cbru003eu003cbru003eAnda akan menerima e-mel dengan arahan untuk mendapatkan kembali akaun anda. Cukup bersedia untuk memberikan bukti seperti e-mel dan maklumat pembayaran anda. Hulu mungkin mengesyorkan agar anda memulakan akaun yang sama sekali baru dan akan memberikan arahan mengenai cara melakukannya.

Berapa banyak peranti yang dapat disalurkan oleh Hulu dalam satu masa?

Sekiranya anda terus menerima banyak video u0022, ini kerana dua peranti mengalirkan kandungan semasa log masuk ke akaun anda. Hulu hanya membenarkan dua peranti untuk menonton filem dan tayangan pada satu masa. Sekiranya anda menonton salah satu alat tambah ini dan terus menerima ralat, perlu diketahui bahawa tidak semua perkhidmatan membenarkan lebih daripada satu peranti pada satu masa.

Sekiranya saya menukar kata laluan, adakah log keluar peranti lain?

Tidak. Peranti lain akan tetap log masuk kecuali pengguna lain log keluar atau anda mengeluarkan peranti tersebut. Cukup dengan menukar kata laluan anda tidak akan menyingkirkan sesiapa dari akaun Hulu anda.