PC & Mudah Alih

Cara Mengubah Kamera di Kik

Mungkin kelihatan bertentangan, tetapi menghantar teks bukan hanya bermaksud menaip teks dan menghantar. Ini adalah keseluruhan pengalaman. Teks sekarang jauh lebih visual daripada sebelumnya. Perkara yang sama berlaku untuk panggilan telefon. Sekiranya anda tidak memanggil video dengan rakan baik anda, atau membuat gif dan meneruskannya kepada semua orang, anda tidak menggunakan aplikasi pemesejan dengan betul.

Cara Mengubah Kamera di Kik

Pengguna Kik faham bahawa. Ini adalah aplikasi pesanan tanpa nama terkemuka yang kini melayani remaja dengan sangat baik. Tetapi apa yang paling menarik mengenai Kik? Dan bagaimana anda mengubah ciri seperti menukar kamera?

Menukar Kamera pada Kik

Menyiapkan Kik sangat mudah. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi. Pergi ke Google Play Store jika anda menggunakan telefon Android dan Apple Store, jika anda pengguna iPhone. Salah satu perkara terbaik mengenai Kik ialah anda tidak perlu memberikan nombor telefon anda untuk menggunakannya. Alamat e-mel dan kata laluan yang sah sudah mencukupi. Tetapi anda perlu memberikan nama dan nama pengguna.

Selepas persediaan awal dan mudah, anda boleh meneruskannya. Oleh kerana pertukaran gambar adalah yang membuat Kik sangat seronok, mari kita lihat bagaimana ia berfungsi.

  1. Semasa anda membuka Kik Messenger, pilih salah satu rakan anda untuk menghantar foto atau video.
  2. Di bahagian bawah skrin ketuk ikon foto (ikon kedua dari kiri).
  3. Kamera akan terbuka, dan anda dapat mengambil gambar dengan hanya mengklik sekali. Atau menahan untuk merakam video.
  4. Sekarang, untuk menukar dari kamera depan ke kamera belakang dan sebaliknya, anda harus mengetuk ikon telefon kecil yang menunjukkan kamera depan ke belakang. Ia berada di sudut kanan bawah skrin.

Itu sahaja. Ia hanya memerlukan satu ketukan. Selepas anda membuat foto atau video, anda akan mempunyai pilihan untuk menghantarnya secara langsung atau kembali dan membuat yang lain. Adalah pilihan yang baik jika selfie anda gagal secara tiba-tiba.

kik

Anda juga boleh menukar kamera di Kik semasa anda melakukan panggilan video. Yang harus anda lakukan ialah mengetuk dua kali pada skrin dan kamera akan kembali dari depan ke belakang atau sebaliknya. Ini adalah alat yang berguna kerana ini bermakna anda tidak perlu menghidupkan telefon anda dan tidak pasti sama ada anda mengarahkan perkara yang betul.

Kik Tukar Kamera

Menghantar Foto melalui Kik

Salah satu ciri menarik dari Kik ialah ia menunjukkan kepada anda kapan gambar itu dihantar secara langsung, pada saat itu juga. Seperti semua aplikasi pesanan merentas platform, anda boleh menghantar gambar atau video dari gulungan kamera anda atau terus dari aplikasi. Tetapi dengan Kik, ketika Anda menggunakan aplikasi untuk mengambil foto atau membuat video, akan tertera "Kamera" di bawah foto, di sudut kanan.

Ini menandakan kepada siapa pun yang mengirim gambar kepada anda bahawa anda telah mengambil foto ini atau video ketika anda sedang berbicara. Ini bermaksud bahawa anda tidak menghantar selfie yang telah dibuat sebelumnya, misalnya, yang berasal dari gudang selfie anda. Seperti yang anda nampak pada masa ini. Ia juga berfungsi dengan baik. Anda boleh yakin seseorang memberi anda laporan masa nyata mengenai apa yang sedang berlaku.

Cara Menukar Kamera pada Kik

Ciri Utama Kik

Kik mempunyai sekitar 300 juta pengguna di seluruh dunia. Dianggarkan bahawa sekitar 40% adalah remaja dari AS dan Eropah. Seseorang dapat melihat rayuan itu. Ia mempunyai antara muka yang sederhana dan banyak emoji dan pelekat untuk dipilih. Anda juga dapat meneroka bot dan memulakan perbualan kumpulan. Terdapat sembang yang boleh anda ikuti. Ini adalah kaedah terbaik untuk bertemu orang baru tanpa merasa terdedah dengan memberikan nombor telefon anda.

Tukar Kamera pada Kik

Adakah Kik untuk Anda?

Sekiranya anda mencari aplikasi pemesejan yang boleh dipercayai yang tidak akan menekankan nombor telefon anda, Kik mungkin merupakan pilihan yang baik. Ia mempunyai semua yang anda mahukan dari aplikasi pesanan, ditambah beberapa ciri tambahan. Peralihan kamera dari depan ke belakang adalah mudah dan ada baiknya anda mengetahui bahawa anda juga boleh melakukannya semasa panggilan video.

Setakat ini, Kik adalah kegemaran di kalangan remaja dan dewasa muda. Tetapi tidak ada peraturan untuk dibincangkan. Aplikasi pesanan ringkas dan intuitif akan selalu menemui banyak pengguna.

Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.