Media Sosial

Kik Captcha Tidak Bekerja - Apa Yang Perlu Dilakukan

Aplikasi sembang Kik adalah aplikasi sembang yang sangat popular dan berkualiti tinggi dengan pangkalan pengguna yang besar, terutama di kalangan orang muda. Dengan lebih daripada 300 juta akaun berdaftar (termasuk sekitar separuh daripada semua remaja di Amerika Syarikat), Kik adalah salah satu aplikasi sembang yang paling banyak digunakan di luar sana. Ia mempunyai banyak ciri, dirancang dengan baik dan dilaksanakan, dan mudah didaftarkan. Namun, semua aplikasi media sosial, dan Kik tidak terkecuali, harus mengambil langkah untuk menghilangkan spam dan bot. Kik melakukan ini dalam proses pendaftaran dengan pengesahan Captcha yang mudah. Tidak ada masalah selagi semuanya berfungsi - tetapi apa yang berlaku jika Kik Captcha tidak berfungsi?

Kik Captcha Tidak Bekerja - Apa Yang Perlu Dilakukan

Apa itu Captcha?

Captchas ada di mana-mana sekarang. Mereka adalah barisan pertahanan pertama terhadap bot dan berfungsi dengan baik. Mereka adalah sekeping kod yang terdapat di dalam pendaftaran atau halaman yang memerlukan interaksi manusia selesai. Ideanya adalah untuk menggagalkan bot pendaftaran besar-besaran yang hanya akan merosakkan pengalaman bagi semua orang dengan mengenakan tugas yang sangat mudah bagi seseorang, tetapi sangat sukar bagi robot. Sebagai contoh, Google mempunyai sistem Captcha di mana ia menyajikan sejumlah gambar yang sangat kecil dan meminta anda mengenal pasti semua gambar yang mengandungi kereta, atau tanda, atau sesuatu yang serupa.

Captcha sengaja dibuat sehingga tidak ada sistem automatik yang murah yang dapat menyelesaikannya. Walaupun mereka dilihat sebagai kesakitan, mereka benar-benar membantu meningkatkan pengalaman web anda. Dengan mengurangkan jumlah bot spam di sekitar, seluruh pengalaman Kik anda meningkat. Walaupun Kik sendiri menggunakan bot, mereka adalah "ramah" yang tidak cuba menipu anda untuk berfikir bahawa mereka adalah manusia, dan tidak mahu menghantar spam, mencuri atau merobek anda.

apa-buat-jika-yang-kik-captcha-tidak-kerja-2

Kik Captcha

Pada masa ini, Kik menggunakan ‘FunCaptcha’ aplikasi mini yang memerlukan anda memutar gambar sehingga haiwan di dalamnya berdiri. Ini adalah variasi 'ketik huruf' biasa atau 'ketuk kotak dengan depan kedai' Captcha dan sedikit lebih menggembirakan, maka namanya.

Anda disajikan dengan gambar dengan haiwan di dalamnya. Tugas anda adalah memutar gambar itu sehingga haiwan itu berdiri tegak. Oleh kerana ini dirancang untuk mengelirukan bot, haiwan itu biasanya berada dalam kekacauan gambar lain sehingga tidak dapat dikenali oleh mesin.

Sekiranya anda melihat gambar itu, pegang jari anda di satu tepi dan putar sehingga haiwan yang ditampilkan berdiri tegak. Captcha akan selesai dan anda teruskan ke langkah seterusnya. Sepatutnya itu.

apa-apa-jika-yang-kik-captcha-tidak-kerja-3

Kik Captcha tidak berfungsi

Ada kalanya Kik Captcha tidak berfungsi. Atas sebab tertentu anda tidak dapat melihat gambar, gambar tidak bergerak atau tidak lengkap setelah anda memindahkannya. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan. Anda boleh memuat semula Captcha, memuat semula aplikasi atau memasangnya semula.

Segarkan Captcha - Captcha harus mempunyai sedikit lingkaran penyegaran di bawahnya. Ketik ini dan cuba lagi. Terdapat had masa pada gambar dan jika ini tamat atau tidak mendaftar dengan betul, ia boleh menyebabkan masalah.

Muat semula aplikasi Kik - Sekiranya penyegaran tidak berfungsi, tutup Kik ke bawah, paksa menghentikan aplikasi pada telefon pintar anda dan buka lagi. Anda mungkin perlu memasukkan semula maklumat anda untuk kembali ke Captcha tetapi perkara terbaik seterusnya sekiranya penyegaran tidak berfungsi.

Pasang semula Kik - Sesuatu yang tidak ada yang mahu dilakukan sekiranya mereka dapat menolongnya. Hentikan aplikasi, nyahpasang sepenuhnya dari telefon pintar anda, kembali ke gedung aplikasi dan muat turun salinan baru.

Salah satu daripada tiga kaedah tersebut pasti akan membolehkan anda melewati Kik Captcha. Walaupun mungkin mengecewakan, setelah anda melalui itu adalah kali terakhir anda melihatnya.