PC & Mudah Alih

Cara Menggunakan Aplikasi Kik pada Mac

Masih belum ada aplikasi Kik rasmi untuk Mac, walaupun ada satu untuk iOS. Memang, ia tidak dikaji dengan sangat baik, tetapi sekurang-kurangnya ia mempunyai satu. Windows mempunyai aplikasi Kik dan begitu juga Android, tetapi Mac belum merasakan cinta Kik. Semua tidak hilang, kerana anda masih boleh menggunakan aplikasi Kik di Mac jika anda sudah bertekad. Anda hanya memerlukan emulator.

Cara Menggunakan Aplikasi Kik pada Mac

Ironinya, walaupun terdapat aplikasi Kik untuk iOS, cara terbaik untuk menggunakannya di Mac adalah dengan menggunakan emulator Android yang berjalan di Mac OS. Ia berjalan sedikit perlahan, kerana ia bukan aplikasi asli, tetapi berfungsi. Sekiranya rakan anda semua menggunakan Kik, itu satu-satunya pilihan yang sesuai sekarang kecuali anda mahu terpaku pada iPhone atau iPad anda sepanjang hari dan malam untuk terus berhubung.

Bluestacks untuk Mac

Walaupun terdapat sejumlah besar, emulator yang cenderung saya gunakan adalah Bluestacks. Ini adalah program komersial yang mempunyai versi untuk Windows dan Mac. Ini adalah emulator Android yang sangat berkesan yang membolehkan anda bermain permainan mudah alih dan menggunakan aplikasi di komputer anda dengan cara yang sama seperti yang anda gunakan pada peranti mudah alih. Harganya $ 2 sebulan untuk terus menggunakan selepas percubaan percuma tetapi sangat bagus dalam apa yang dilakukannya. Benar, Kik sendiri percuma, tetapi Bluestacks tidak terlalu mahal, dan setelah anda memilikinya, anda boleh menggunakannya lebih dari sekadar Kik. Sekiranya anda mesti menggunakan Kik di Mac anda, inilah cara untuk melakukannya.

 1. Muat turun dan pasang Bluestacks untuk Mac. Butang muat turun mengesan sistem operasi anda secara automatik dan memuat turun versi yang paling sesuai.
 2. Buka aplikasinya dan daftarkannya.
 3. Klik dua kali Google Play Store di skrin Utama.
 4. Cari aplikasi Kik dan pasangkannya.

Desktop Bluestacks kelihatan dan terasa seperti telefon Android dan berfungsi dengan cara yang hampir sama. Oleh kerana ia adalah aplikasi yang sah, anda boleh menggunakan Google Play Store seperti yang anda lakukan sekiranya menggunakan telefon pintar Android. Anda boleh memasang aplikasi apa pun dari kedai dan aplikasi tersebut boleh berfungsi di Bluestacks. Beberapa permainan yang lebih baru mungkin mempunyai masalah keserasian, tetapi ini biasanya disebut di laman web Bluestacks dan untuk aplikasi popular masalah ini dapat ditangani dengan cepat. Untuk tujuan memasang Kik, semuanya mesti berjalan lancar.

Menggunakan Kik pada Mac

Setelah Kik dipasang, anda membuka dan menggunakannya seperti aplikasi lain.

 1. Klik dua kali ikon aplikasi Kik.
 2. Pilih Daftar jika anda pengguna baru atau Log masuk jika anda sudah mempunyai akaun.
 3. Berikan nombor sel sebenar anda (Kik tidak akan berfungsi tanpanya).
 4. Cari rakan anda atau sertai sembang atau kumpulan awam.

Saya menggunakan Bluestacks dan Kik, dan kedua-duanya berfungsi dengan baik. Bluestacks kadang-kadang ketinggalan, tetapi selain itu ia adalah emulator yang sangat dipercayai. Kerana ia adalah produk komersial, produk ini terus dikembangkan dan sering diperbaiki. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ia tidak percuma tetapi tidak memerlukan banyak kos untuk dijalankan.

Sekiranya anda pengguna baru, anda perlu memasukkan nama depan dan belakang anda, membuat nama pengguna, nama paparan, memberikan alamat e-mel yang sah untuk pengesahan dan membuat kata laluan yang baik. Kemudian anda boleh memasukkan tarikh lahir, nombor telefon dan tekan Daftar. Anda mungkin atau tidak perlu melengkapkan Captcha.

Berkawan dengan Kik

Sekiranya anda sudah mempunyai rakan yang menggunakan Kik, anda adalah emas. Sekiranya tidak, sudah tiba masanya untuk mencari beberapa. Sekiranya anda menggunakan telefon untuk Kik, anda boleh membenarkan Pencocokan Buku Alamat, yang menjaring kenalan anda untuk pengguna Kik lain dan menghubungkannya dengan mereka. Semasa anda menggunakan emulator, anda tidak akan mempunyai kenalan, jadi pilihan tersebut tidak berfungsi. Kita harus pergi mencari mereka.

Mula-mula kita perlu melengkapkan profil Kik anda dengan menambahkan gambar. Navigasi ke Tetapan di Kik dan pilih Tetapkan Foto di bahagian atas. Tambahkan gambar yang anda suka, tetapi jadikan gambar yang bagus. Kemudian kami bersedia untuk pergi dan mencari beberapa rakan. Pertama, beritahu kami bahawa anda sekarang adalah pengguna Kik.

 1. Navigasi ke Tetapan di Kik dan pilih Kongsi Profil Anda.
 2. Pilih rangkaian sosial yang menjadi ahli anda dan bagikan profil anda.

Kongsi Profil Anda membiarkannya keluar dan membolehkan pengguna Kik lain dapat melihat profil anda. Berkongsi profil anda melalui kenalan rangkaian sosial anda di rangkaian lain itu, memberitahu mereka tentang nama Kik baru anda.

Untuk mencari rakan baru atau mereka yang mempunyai minat bersama, anda mungkin ingin menyertai kumpulan awam. Ini biasanya dipasang mengikut minat atau lokasi.

 1. Pilih butang ‘+’ di tetingkap sembang Kik.
 2. Pilih Kumpulan Awam dari pop timbul di bahagian bawah.
 3. Tambahkan hashtag diikuti dengan kata kunci untuk kumpulan yang mungkin ingin anda sertai.

Contohnya, anda mungkin mencuba #s soccer, #GoT, #Denver, #Metal, #DallasCowboys, atau apa sahaja yang anda minati. Cukup bereksperimen sehingga anda menemui kumpulan aktif yang sesuai dengan tujuan anda. Anda juga boleh mengikuti proses yang sama untuk memulakan kumpulan awam anda sendiri atau mencari orang yang menggunakan fungsi carian.

Semasa mencari orang, anda boleh mencari dengan nama pengguna, kenalan telefon, atau dengan Kik Code. Apabila anda menggunakan emulator, anda tidak akan mempunyai kenalan telefon, jadi pencarian dengan nama pengguna biasanya paling berkesan.

Terdapat juga banyak laman web yang dapat membantu anda mencari orang untuk berbual. Sudah tentu, ada yang lebih baik daripada yang lain dan ada yang hanya alasan yang tidak baik untuk laman web penyambungan. Beberapa yang lebih baik termasuk:

 • Kenalan Kik
 • Pencari Kawan Kik
 • Kik kawan
 • KUserfinder

Saya mengulas lebih lanjut mengenai cara mencari rakan Kik dalam ‘Cara Mencari Kawan Di Kik Dan Apa Pencari Rakan Kik Terbaik?’

Sekiranya anda mendapati Kik bukan untuk anda, saya juga merangkumi beberapa aplikasi sembang lain yang mungkin lebih sesuai dalam 'Bosan dengan Kik? Inilah 7 alternatif yang mungkin anda cuba '. Sebahagian daripadanya mempunyai aplikasi khusus Mac, sementara yang lain akan berfungsi dalam Bluestacks.

Saya mempunyai hubungan cinta / benci dengan Kik. Seperti apa sahaja yang melibatkan internet dan banyak orang dalam satu ruang digital, kadang-kadang tidak mengapa. Kadang kala anda dapat menemui orang yang baik di sana yang bercakap tentang pelbagai perkara menarik, dan anda boleh berinteraksi dengan mereka. Dan kadang-kadang nampaknya keseluruhan platform telah diambil alih oleh remaja yang bertindak bodoh atau cuba mengaitkannya. Memang, pangkalan pengguna Kik cenderung kepada remaja, jadi ingatlah jika anda memutuskan untuk mencubanya. Saya harap anda mempunyai hari yang lebih baik daripada hari-hari buruk dengannya.

Adakah anda menggunakan cara lain untuk menggunakan aplikasi Kik pada Mac? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!