Media Sosial

Cara Memperbaiki Mesej yang Tidak Dihantar di Kik

Kik adalah salah satu aplikasi sembang yang paling popular di kalangan anak muda di seluruh dunia. Aplikasi ini ringan dan mesra pengguna. Selain itu, anda tidak perlu memberikan nombor telefon anda untuk mendaftar.

Cara Memperbaiki Mesej yang Tidak Dihantar di Kik

Namun, Kik tidak sempurna, dan kadang-kadang pengguna menghadapi masalah ketika cuba menghantar mesej. Sekiranya mesej Kik anda tidak akan dihantar, apakah maksudnya?

Dan yang lebih penting, adakah perkara yang boleh anda lakukan mengenainya? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana penerimaan pesanan pesanan Kik dan cara mengoptimumkan apl.

Apabila Mesej Tersekat

Kik mempunyai cara mudah untuk memberitahu anda mengenai status mesej yang anda hantar. Sekiranya anda melihat huruf "S" di sebelahnya, itu bermaksud mesej anda masih ada di pelayan Kik. Itu belum dihantar kepada penerima.

Sekiranya anda melihat huruf "D" di sudut kiri atas teks anda, ini bermaksud bahawa mesej tersebut disampaikan kepada penerima, tetapi mereka belum membukanya. Akhirnya, jika huruf "R" melayang di atas kata-kata anda, itu bermaksud bahawa orang yang anda hantar SMS telah membaca mesej anda.

Tetapi bagaimana jika anda melihat ketiga-tiga titik itu bukan huruf? Ketiga titik “…” bermaksud bahawa mesej anda belum sampai ke pelayan dan ia berada di tempat penyucian mesej Kik.

Apabila anda melihat ketiga-tiga titik itu, itu bermakna anda menghadapi masalah sambungan atau ada masalah dengan telefon anda. Ketiga titik mungkin berlama-lama selama beberapa saat dan kemudian berubah menjadi "S" dan kemudian "D." Tetapi jika anda tidak melihat "S" lebih lama dari itu, sudah waktunya untuk bertindak.

Kik Mesej Anda Tidak Dihantar

Periksa Sambungan Anda

Anda mesti memeriksa sambungan internet anda terlebih dahulu. Adakah anda disambungkan ke Wi-Fi? Dan jika anda tidak mempunyai penghala di dekat anda, adakah data mudah alih anda dihidupkan?

Sekiranya anda berada di rumah, anda boleh mencuba menghidupkan semula penghala anda. Juga, agar telefon anda mendapat isyarat Wi-Fi terbaik, anda mesti berada dekat dengan penghala.

Kemas kini Kik

Pengguna Kik lama tahu bahawa utusan, walaupun sangat baik, kadang-kadang dapat kereta. Apabila pepijat dan gangguan mula berlaku, ini mungkin bermaksud bahawa kemas kini sedang dalam perjalanan.

Oleh itu, pergi ke Play Store atau App Store untuk memastikan anda mempunyai versi aplikasi terkini. Sekiranya anda dapat menghantar mesej, kemungkinan kemas kini akan menyelesaikan masalah anda.

Mesej Kik Tidak Dihantar Cara Memperbaiki

Apabila Mesej Tersekat di "S"

Tiga titik dalam utusan Kik anda bermaksud bahawa peranti anda tidak berkomunikasi dengan aplikasinya. Tetapi begitu sambungannya terjalin, anda akan melihat huruf "S" di layar anda. Sekiranya anda baru mengenal Kik, anda mungkin membingungkan “S” dengan status yang disampaikan.

Dan kemudian bertanya-tanya mengapa orang yang anda kirimkan mesej tidak bertindak balas. Resit ini bermaksud bahawa Kik mempunyai mesej anda dan akan meneruskannya kepada penerima - jika itu mungkin. Dan jika anda melihat resit "Terkirim" tergantung terlalu lama, itu boleh membawa maksud beberapa perkara.

Penerima Di Luar Talian

Penjelasan paling kerap mengapa mesej anda mengatakan "S" adalah bahawa penerima sedang offline saat ini. Mereka mungkin tidak memiliki akses Wi-Fi, atau mereka semua kehabisan data mudah alih. Mereka juga boleh melakukan perjalanan, dan mereka tidak mahu menggunakan telefon mereka ke luar negara.

Penerima Dihapus Kik

Adakah anda pasti bahawa orang yang anda cuba hantarkan saat ini menggunakan Kik? Mereka mungkin telah menggunakan aplikasi sebelumnya, tetapi jika "S" tetap ada, mereka mungkin telah menghapus aplikasi tersebut.

Untuk memastikannya, anda boleh mencuba menghubungi melalui aplikasi lain dan memberitahu mereka bahawa ada masalah. Sekiranya rakan anda masih mempunyai aplikasinya di telefon mereka, mungkin mereka perlu memperbaruinya.

Penerima Telah Menyekat Anda

Bukan senang untuk menghiburkan, tetapi orang yang anda hantar SMS mungkin telah menyekat anda. Pengguna Kik yang disekat hanya akan melihat resit “S” dan tidak ada yang lain.

Sekiranya anda ingin memeriksa sama ada anda disekat, anda boleh mencuba menambahkannya ke sembang kumpulan dan melihat apakah itu akan berjaya. Sekiranya anda tidak dapat menambahkannya, anda akan disekat.

Mesej Kik Tidak Dihantar

Kik Mungkin Turun

Ada kemungkinan pelayan Kik dimatikan. Itu tidak sering berlaku, tetapi untuk memastikan anda boleh pergi ke halaman ini dan memeriksa statusnya.

Anda akan dapat melihat kapan kali terakhir Kik mempunyai masalah dan masalah Kik yang paling biasa. Anda juga dapat melaporkan masalah yang anda alami di halaman ini, walaupun tidak ada yang dilaporkan secara rasmi.

Dari Tiga Titik hingga Resit "R"

Resit baca Kik yang paling mengecewakan adalah huruf "S." Sekiranya anda melihat ketiga-tiga titik, anda tahu bahawa ini hanya masalah sambungan, dan mudah dibetulkan. Mesej anda akan dihantar dalam masa yang singkat. Tetapi jika "S" tidak berubah menjadi "D" dengan cepat, saat itulah anda mula risau.

Adakah mereka di luar talian? Adakah mereka telah memadamkan Kik? Atau adakah mereka telah menyekat anda? Semua pilihan ini mungkin. Tetapi juga, Kik mungkin turun sebentar.

Adakah anda pernah menghadapi masalah menghantar mesej pada Kik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.