Media Sosial

Cara Muat turun & Gunakan Kik pada PC Windows 10 anda

Seperti yang mungkin anda ketahui, terdapat banyak aplikasi pemesejan di luar sana untuk penggunaan peranti mudah alih dan desktop. Yang telah kita bincangkan sebelumnya (seperti Telegram dan WhatsApp) memerlukan nombor telefon bimbit pengguna untuk menggunakannya. Di sinilah perbezaan utusan Kik.

Biasanya dikenali sebagai hanya Kik, anda boleh mendaftar untuk akaun pemesejan dengan alamat e-mel (tetapi mesti berumur sekurang-kurangnya tiga belas tahun untuk menggunakannya). Ia bahkan dapat diselaraskan dengan senarai kenalan anda dari beberapa aplikasi pemesejan lain jika anda mempunyai lebih daripada satu yang dipasang pada peranti yang sama.

Kik tersedia untuk peranti iOS, Android, Windows, dan peranti Amazon. Sekiranya anda mencari pemesejan merentas platform — seperti dari peranti mudah alih anda ke PC desktop — ia dapat diselesaikan dengan sedikit usaha.

Anda mungkin ingin mengakses dan menggunakan Kik di PC anda, atau mungkin Kik hanyalah aplikasi pesanan pilihan anda dan anda ingin menggunakannya dari desktop atau komputer riba anda. Jadi hei, mengapa tidak; kebanyakan aplikasi sembang dan pesanan lain sudah mempunyai ciri ini.

Sekiranya anda belum memasang Kik pada peranti mudah alih pilihan anda, anda mesti melakukannya terlebih dahulu. Dengan cara ini, maklumat akaun dan log masuk anda sudah siap dan anda sudah bersedia untuk masuk setelah kami sampai ke titik pemasangan dan penggunaan aplikasi Kik dari PC anda.

Dapatkan Kik pada Peranti Mudah Alih anda

Jadi, perkara pertama yang ingin anda lakukan ialah memuat turun dan memasang Kik pada peranti mudah alih anda dan menyiapkan akaun anda. Ikut langkah-langkah ini:

 • Pergi ke Google Play, gedung aplikasi Apple, gedung Windows, atau gedung aplikasi Amazon untuk mendapatkan aplikasi pesanan Kik. Jangan risau, percuma.Aplikasi Kik
 • Setelah dimuat turun dan dipasang, buka aplikasi Kik. Kemudian, ketik butang daftar untuk membuat akaun Kik anda. Masukkan semua maklumat yang diperlukan dan buat Nama Pengguna Kik. Persediaan Kik
 • Seterusnya, Anda akan melihat layar sambutan Kik, dan Anda akan mempunyai pilihan untuk "Cari Kawan" atau memilih "Tidak Sekarang." Ini adalah keputusan anda semata-mata. Kik menghantar mesej segera kepada anda yang menyambut anda di kapal dan mengucapkan terima kasih kerana menggunakan aplikasinya. Pesan Pasukan Kik
 • Mesej yang anda terima dari Tim Kik memberi tahu anda bahawa jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghantarnya kembali dan mereka akan berusaha membantu anda semaksimal mungkin.
 • Kik meminta anda untuk menetapkan gambar profil, jadi teruskan dan lakukan itu. Kami suka Bitmoji, yang anda boleh gunakan untuk gambar profil anda, yang keren. Kik tambah Pic

Sekarang anda sudah siap dengan aplikasi pemesejan Kik dari peranti mudah alih anda, mari kita bahas bagaimana anda akan mendapatkan dan memasang Kik di PC anda.

Pasang BlueStacks - Android Emulator

Anda akan dapat menggunakan Kik messenger dari PC dengan menggunakan emulator Android. Untuk memuat turun BlueStacks, pergi ke laman web muat turun BlueStacks.

Walaupun terdapat banyak emulator yang tersedia untuk dimuat turun, ini mungkin menjadi emulator masuk baru anda pada PC anda kerana ia membolehkan anda mengakses penuh bukan sahaja messenger Kik tetapi juga banyak aplikasi Android yang lain.

 1. Muat turun dan pasang emulator Android pada PC anda. Kami menggunakan Windows 10, tetapi juga tersedia untuk Windows 7 dan 8. Kompatibel dengan Mac juga, untuk OS X 10.8 atau yang lebih baru.

 2. Setelah BlueStacks dimuat turun, klik dua kali pada fail untuk memasangnya ke komputer anda. Anda akan melihat kemajuan pemasangan di skrin PC anda.
 3. Setelah proses pemasangan selesai, buka emulator BlueStacks di desktop anda.

 4. Kemudian, anda perlu menyediakan maklumat akaun anda untuk masuk ke akaun Google anda. Anda akan mengklik "Google Play Store" seperti yang anda mahu pasang aplikasi baru pada peranti mudah alih anda.

 5. Seterusnya, anda akan diarahkan untuk masuk ke akaun Google anda yang ada, atau membuatnya jika anda belum melakukannya. Ikuti prosedur log masuk dan penerimaan syarat Google Play dan sebagainya. Anda mesti berada di Google Play Store. Tidak menghairankan, ia kelihatan sama seperti ketika anda mengaksesnya pada peranti mudah alih, lebih besar.

Pasang Kik di BlueStacks pada PC anda

Andy Win 10

Sekarang kita akan membuka BlueStacks dan mendapatkan aplikasi pesanan Kik. Klik di Google Play Store untuk mendapatkan aplikasi Kik.

 • Di bar carian di bahagian atas Gedung Google Play, ketik "Kik." Aplikasi tersebut akan muncul terlebih dahulu dalam hasil carian anda — klik padanya. google kik
 • Anda sekarang akan berada di halaman untuk memasang aplikasi pesanan Kik. Klik pada butang "Pasang" hijau. Kik Andy Pasang
 • Proses pemasangan akan dipaparkan di layar desktop anda, di dalam BlueStacks.

 • Apabila Kik dipasang, ia akan muncul seperti aplikasi Kik pada peranti mudah alih anda. Anda perlu menggunakan maklumat log masuk yang kami gunakan untuk menyiapkan anda dengan Kik semasa kami memasangnya pada peranti mudah alih anda. Kik Login PC
 • Selepas anda masuk ke Kik, anda akan melihat utusan Kik anda seperti yang anda lakukan dari peranti atau telefon Android. Anda masih boleh menggunakan aplikasi Kik di PC, walaupun anda telah memuat turun dan memasangnya di iOS, telefon Windows, atau peranti mudah alih Amazon. Maklumat akaun anda untuk log masuk ke Kik adalah semua yang anda perlukan. Mesej Kik Pc

Aplikasi pemesejan Kik kini dapat diakses dari kedua-dua peranti mudah alih anda atau dengan memasang emulator Android pada PC anda. Nikmati penggunaan Kik langsung dari keselesaan komputer desktop atau komputer riba anda. Pada masa penulisan ini, Kik tidak menawarkan Web atau aplikasi yang boleh dimuat turun untuk sistem operasi komputer, jadi pertaruhan terbaik anda adalah kaedah yang kami gunakan dalam catatan ini.

Kami berharap kaedah penggunaan aplikasi pesanan Kik ini merupakan pengalaman yang berjaya bagi anda. Selagi anda mengikuti arahan kami, anda tidak akan menghadapi masalah. Sekali lagi, perkara asing boleh berlaku. Beri tahu kami sekiranya anda mengalami masalah atau mengalami komplikasi.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found