Alat

Kindle Fire Terus Membeku - Apa yang Perlu Dilakukan

Tidak ada yang merosakkan hari anda seperti tablet beku, terutamanya ketika anda sedang berusaha menyelesaikan sesuatu yang penting. Tablet Amazon Fire umumnya cukup dipercayai, tetapi tidak kebal terhadap kerosakan, pembekuan dan kesilapan yang ganjil. Sekiranya anda mengalami masa tindak balas yang perlahan atau pembekuan langsung, anda tidak sendirian.

Api Kindle Terus Membeku - Apa yang Perlu Dilakukan

Terdapat banyak sebab mengapa tablet Fire anda boleh membeku, tetapi kebanyakannya disebabkan oleh masalah perisian atau keserasian. Di sini, anda akan menemui beberapa penyelesaian untuk masalah umum yang dialami oleh tablet Fire dan cara melaksanakannya.

Mengapa Kindle Saya Membeku?

Seperti yang dinyatakan di atas, penyebabnya dapat berlipat ganda dan mungkin ada kesan penggabungan di mana beberapa masalah berlaku sekaligus. Walau bagaimanapun, kemungkinan besar ia berkaitan dengan beban pemproses.

Sekiranya permintaan pemprosesan yang ditempatkan pada perangkat lebih besar daripada permintaan yang dirancang untuk disokong, itu menimbulkan masalah. Sekiranya pemproses berusaha untuk menguraikan permintaan dari pelbagai sumber, itu akan menjadikan masalahnya semakin teruk.

Ini bukan satu-satunya kemungkinan, tetapi ini adalah masalah biasa. Untuk mengelakkannya berlaku, cuba diukur bagaimana anda menggunakan Api anda. Jangan buka terlalu banyak aplikasi secara serentak atau akses ke beberapa laman web sekaligus, jika anda dapat menolongnya.

Juga, elakkan penggunaan peranti dalam keadaan suhu yang melampau. Persekitaran yang sangat panas atau sejuk memberi kesan negatif kepada pemproses.

Dalam beberapa keadaan yang jarang berlaku, kes atau lengan baju diketahui mempengaruhi prestasi tablet Fire. Sekiranya anda menghadapi masalah berulang dengan tablet anda membeku, cuba gunakannya tanpa sebentar untuk melihat apakah ia menyelesaikan masalah.

Penyelesaian # 1 - Mulakan semula

Ini semestinya sesuai dengan kebanyakan peranti elektronik sekiranya tidak responsif. Dan melainkan jika anda berisiko kehilangan data yang sedang anda kerjakan, itu adalah perkara yang selamat untuk dilakukan.

langkah-langkah

Sekiranya skrin anda sama sekali tidak responsif, mulailah dengan menekan dan menahan butang kuasa pada tablet selama 40 saat penuh. Setelah beberapa saat, layar akan menjadi kosong tetapi terus menekan butang selama 40 saat penuh. Adalah berguna untuk menggunakan pemasa untuk ini, untuk memastikan bahawa anda telah menahannya cukup lama.

Setelah 40 saat berlalu, lepaskan butang. Tablet anda mungkin mula disandarkan sendiri. Sekiranya tidak, hidupkan seperti biasa dan tunggu skrin permulaan. Anda kini boleh menggunakan peranti ini tanpa penyesuaian lebih lanjut.

Sekiranya ini tidak berfungsi, dan skrin tidak responsif, pasangkan peranti anda untuk mengisi dengan penyesuai asal yang disertakan dengannya. Isi selama 30 minit dan kemudian cuba prosedurnya sekali lagi.

Sekiranya skrin tidak sepenuhnya responsif, anda akan melihat mesej yang berbunyi "Adakah anda ingin mematikan Kindle anda?" setelah menahan butang kuasa selama beberapa saat. Dalam kes ini, pilih pilihan "Matikan" atau "Matikan Daya" dan mulakan sahaja setelah ia ditutup.

Kemas kini Perisian

Penyebab umum lain dari pelbagai masalah adalah versi perisian yang lebih lama pada tablet. Nasib baik, mudah untuk memeriksa sama ada anda mempunyai versi terbaru perisian ini, dan memuat turun yang lebih baru jika perlu.

tarikh bomba

Anda boleh pergi ke halaman Kemas kini Perisian Amazon untuk tablet Kindles dan Fire. Di sana anda dapat menggunakan pelbagai pautan untuk mengetahui model Api yang anda miliki, perisian mana yang anda perlukan, dan cara memuat turun dan memasangnya.

Sekiranya anda terus mengalami masalah setelah mengemas kini perisian, anda tidak sepenuhnya kekurangan. Walau bagaimanapun, mereka menjadi lebih ekstrem.

Pilihan Nuklear

Cubalah ini hanya jika semuanya gagal, kerana ia akan menghapuskan semua data pada tablet anda, mengembalikannya kepada bagaimana ia adalah hari pertama anda menggunakannya. Anda akan kehilangan aplikasi, gambar, filem, dan apa sahaja yang ada di storan. Sekiranya anda membeli aplikasi, aplikasi ini juga akan hilang, jadi anda harus memeriksa dengan pemaju mengenai dasar pemulihan untuk aplikasi yang hilang dengan cara ini.

Pada kebanyakan tablet, anda boleh menetapkan semula kilang dengan menggeser ke bawah dari atas layar dan mengakses "Tetapan". Dalam tetapan cari "Pilihan Peranti" dan pada menu itu ketuk "Tetapkan Semula ke Piawai Piawai". Ikuti arahan pada skrin untuk menyelesaikan semula.

Sekali lagi, ini harus menjadi barisan pertahanan terakhir anda. Sebelum anda melakukan tetapan semula kilang, pertimbangkan untuk menghubungi sokongan peranti Amazon di sini. Anda mungkin mengalami sesuatu yang tidak diliputi dalam artikel ini.

Apabila Api Anda Sedap

Peranti yang tidak responsif boleh menjadi batu kerikil sebenar pada kasut anda. Jangan biarkan ia membuat anda kecewa, ini mungkin bukan masalah kekal. Ikuti penyelesaian yang digariskan dalam artikel ini dan jika mereka gagal, tetapan semula kilang sepenuhnya hampir selalu berfungsi untuk menghidupkan semula tablet anda.

Untuk mengelakkan pembekuan dan ketinggalan pada masa akan datang, cubalah melaksanakan langkah berjaga-jaga yang disenaraikan di sini. Semoga anda sekurang-kurangnya dapat mengurangkan kejadian pembekuan.

Adakah anda pendatang baru di tablet Amazon's Fire atau anda memiliki model sebelumnya? Adakah anda mempunyai masalah dengan tablet lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found