PC & Mudah Alih

Bagaimana Mengetahui Jika Seseorang Menolak Panggilan Anda

Apabila anda membuat panggilan telefon, anda akan mendengar deringan untuk memberitahu anda bahawa panggilan telefon itu bersambung. Bergantung pada sama ada orang itu menjawab, atau mel ke mel suara boleh membuat anda tertanya-tanya apakah mereka menolak panggilan anda.

Bagaimana Mengetahui Jika Seseorang Menolak Panggilan Anda

Bilangan dering berbeza mengikut penyedia dan juga tetapan peribadi. Sebilangan orang menggunakan nada dering yang lebih panjang untuk memberi mereka lebih banyak masa untuk menjawab.

Mengetahui sama ada Seseorang Menolak Panggilan Anda

Terdapat beberapa tanda yang menunjukkan bahawa seseorang menolak panggilan anda. Telefon penerima akan bertindak balas berbeza jika anda disekat, telefon mati atau dalam mod pesawat, atau jika mereka hanya menolak panggilan anda.

Bilangan Cincin

Satu tanda bahawa panggilan telefon anda diabaikan adalah berapa banyak dering sebelum masuk ke mel suara. Secara amnya, nada dering maklum balas akan melalui beberapa kitaran sebelum mesej mel suara muncul.

Sekiranya semasa membuat panggilan telefon, ia hanya berdering sekali atau dua kali dan pergi ke mel suara maka panggilan anda mungkin ditolak. Ini kerana penerima panggilan telefon telah mengklik secara manual pilihan "tolak" pada telefon mereka.

Bilangan Kali yang Anda Panggil

Ini boleh menjadi tanda lain bahawa panggilan anda ditolak. Sekiranya anda menghubungi dua atau tiga kali berturut-turut (walaupun sedikit menjengkelkan), dan penerima masih tidak menjawab; kemungkinan mereka sibuk dan tidak menghiraukan panggilan anda.

Sekiranya orang yang anda cuba hubungi biasanya menjawab panggilan anda tetapi tiba-tiba bukan kerana mereka sibuk. Beri masa selama beberapa jam dan cuba menghubungi mereka lagi.

Terdapat banyak petunjuk bahawa penerima menyekat panggilan telefon. Sebaiknya gunakan pertimbangan anda tetapi tanda-tanda yang tertera di atas biasanya menunjukkan panggilan telefon yang ditolak. Terdapat cara lain seseorang dapat mengelakkan panggilan telefon anda tanpa menolaknya.

Menyekat Panggilan

Menyekat panggilan berbeza daripada menolak panggilan kerana panggilan telefon anda tidak pernah dapat dihubungi oleh orang lain. Ini adalah ciri yang terdapat di dalam perisian kebanyakan model telefon. Sekiranya pengguna masuk ke kenalan mereka dan memilih pilihan maklumat ('i' kecil dengan lingkaran di sekelilingnya) di sebelah nama anda, mereka boleh menetapkan kenalan anda sebagai "Dicekal."

Sekiranya anda ingin menyekat kenalan daripada memanggil nombor telefon anda, lihat Cara Menyekat Nombor Telefon & Panggilan.

Sejak saat itu, penerima tidak akan lagi diberitahu mengenai panggilan telefon masuk. Ini akan mempengaruhi pesanan teks juga. Segala bentuk komunikasi yang datang ke nombor telefon tersebut akan dihentikan.

Mengetahui sama ada Panggilan Telefon Anda Disekat

Menyekat nombor telefon anda serupa dengan nombor mereka yang terputus dari rangkaian. Anda akan menerima ralat yang menyatakan "Kami minta maaf, tetapi pihak yang Anda kunjungi tidak dilayan" atau semacamnya.

Sekiranya nombor anda telah disekat, anda tidak akan diberitahu. Cara terbaik untuk menguji ini adalah memanggil dari nombor telefon lain atau aplikasi panggilan seperti TextNow.

Sekiranya kenalan menjawab telefon mereka; ini bermaksud kenalan anda telah disekat. Sekiranya mereka tidak menjawab telefon dan terus ke mel suara, mereka mungkin menghadapi masalah dengan telefon bimbit mereka.

Panggilan Telefon Langsung ke Mel Suara

Kebimbangan mungkin timbul semasa anda cuba membuat panggilan telefon dan terus ke mel suara. Sekiranya ini berlaku, biasanya kerana salah satu daripada dua sebab:

  1. Telefon tidak dihidupkan - sama ada bateri mati atau orang telah mematikan telefon mereka
  2. Telefon dalam mod kapal terbang - Mod pesawat adalah fungsi yang akan digunakan oleh pemilik telefon untuk memutuskannya dari perkhidmatan
  3. Telefon berada dalam Jangan Ganggu - Jangan Ganggu dapat diatur untuk semua kenalan atau hanya beberapa. Untuk membenarkan komunikasi untuk keadaan darurat, ciri Jangan Ganggu biasanya membenarkan kenalan melalui tiga panggilan telefon berulang-ulang.

Sekiranya orang ini biasanya menerima panggilan anda, semua ini merupakan tanda yang berpotensi bahawa mereka enggan menerima panggilan anda.

Cara Melalui

Sekiranya anda berdua mempunyai iPhone, cubalah menghantar SMS kepada mereka. Sekiranya teks tersebut ditandai sebagai "Dihantar," itu bermaksud telefon mereka tidak mati atau dalam mod pesawat. Sekiranya teks tidak dihantar, kemungkinan telefon mereka mati atau tidak memasuki rangkaian.

Sekiranya percubaan menghubungi penerima tidak berjaya, anda boleh cuba menghubungi orang itu melalui Media Sosial seperti; WhatsApp, Facebook, Instagram, Twitter, atau bahkan LinkedIn.

Sejauh mengelakkan mesej pergi; Utusan WhatsApp dan Facebook akan menunjukkan sama ada mesej telah dihantar atau dibaca.

Panggilan dari nombor "ramah" palsu

Bagi mereka yang tidak dapat menghubungi kenalan tertentu pilihan lain disebut "Spoofing." Dengan menggunakan aplikasi dan perisian percuma yang dimuat turun dari internet, anda boleh membuat akaun dan menghubungi nombor yang dimaksud.

Tidak seperti menggunakan TextNow atau aplikasi panggilan lain, spoofing membolehkan anda meniru nombor telefon lain pada ID pemanggil. Ini mungkin rakan kenalan anda atau saudara mara.

Spoofing adalah teknologi yang dihentikan oleh FCC sehingga mungkin tidak berfungsi lebih lama. Dengan aplikasi baru yang disediakan oleh syarikat telefon bimbit, kenalan anda mungkin diberitahu bahawa ada sesuatu yang tidak betul dengan nombor telefonnya.

Adakah seseorang akan tahu jika saya menolak panggilan mereka?

Walaupun mereka tidak akan menerima lampu merah yang menyala mengatakan bahawa pemanggil ini mengabaikan anda! U0022 Sebilangan besar pengguna dapat membuat kesimpulan berdasarkan aktiviti telefon anda bahawa mereka tidak diendahkan.

Bagaimana jika panggilan tidak masuk ke mel suara?

Sekiranya telefon mereka hanya berdering sekali kemudian menutup telefon tanpa mel suara, mereka mungkin tidak mengabaikan panggilan telefon anda. Tingkah laku ini biasanya boleh dikaitkan dengan ralat rangkaian. Cuba reboot telefon anda atau periksa u003ca href = u0022 // downdetector.com / u0022u003edown detectoru003c / au003e untuk masalah rangkaian.

Bagaimana saya boleh menolak panggilan tanpa diperhatikan?

Pertaruhan terbaik anda, biarkan ia berdering dan pergi ke mel suara. Nasib baik, kebanyakan telefon pintar akan menghentikan panggilan tanpa menolaknya jika anda mengetuk butang kelantangan di sebelah.

Apa yang dilakukan oleh pilihan 'Hantar Mesej'?

Sekiranya anda menolak panggilan seseorang, model Android dan iPhone mempunyai pilihan 'Kirim Mesej'. Untuk mengelakkan konfrontasi di kemudian hari, ketuk ini (ia akan mematikan panggilan) dan kirim pemanggil mesej bahawa anda sibuk.

Adakah seseorang akan tahu jika saya membisukan pendering ketika mereka menelefon?

Tidak. Telefon anda akan terus berdering di hujungnya tetapi anda tidak akan mendengarnya. Sekiranya anda ingin mengelakkan seseorang, ini adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan panggilan masuk mereka tidak dikesan.u003cbru003eu003cbru003eJika pemanggil memanggil berulang kali dan anda masih membisu, mereka mungkin mula mengesyaki bahawa anda mengabaikan mereka.

Mengapa saya tidak dapat menolak panggilan pada iPhone saya?

Ini adalah persoalan yang telah melanda pengguna iOS selama bertahun-tahun. Anda mempunyai pilihan untuk menolak panggilan semasa telefon bimbit anda tidak terkunci, tetapi jika panggilan masuk semasa telefon anda dikunci, anda tidak mempunyai pilihan di skrin melainkan meluncur dan menjawab.u003cbru003eu003cbru003e Walaupun tidak ada yang benar-benar tahu mengapa Apple memutuskan untuk melakukan ini , anda masih boleh menolak panggilan pada iPhone. Ketik butang Tidur / Bangun sekali untuk menghentikan panggilan. Ketuk dua kali untuk menolak panggilan.

Menunggu

Salah satu perkara terbaik yang boleh anda lakukan sekiranya anda mengesyaki bahawa seseorang menolak panggilan anda adalah menunggu. Penerima mungkin sibuk atau mungkin mereka menghadapi masalah dengan telefon mereka. Sebilangan kaedah yang disenaraikan di atas (walaupun berjaya) terbukti dapat menyekat anda jika anda belum melakukannya.

Sekiranya anda telah mencuba beberapa kali dalam satu hari untuk menghubungi seseorang yang tidak berjaya, lebih baik menunggu beberapa hari jika tidak mendesak untuk berkomunikasi dengan mereka. Sekiranya mendesak, lebih baik menghubungi rakan, ahli keluarga, atau rakan rapat orang itu.