PC & Mudah Alih

Ulasan MSI GE72 2QD Apache Pro: Komputer riba impian untuk pemain

£ 1049 Harga semasa dikaji

MSI tidak menggunakan komputer riba di tengah jalan - ia menjadikan komputer riba yang kurang kemas dan sesuai untuk permainan. Dengan GE72 2QD Apache Pro, MSI memberikan sebiji komputer riba 17 inci yang disertakan dengan komponen yang kuat dengan harga yang sederhana.

Ulasan MSI GE72 2QD Apache Pro: Komputer riba impian untuk pemain Lihat yang berkaitan Komputer riba terbaik 2016: Beli komputer riba UK terbaik dari £ 180 Tablet terbaik pada tahun 2018: Tablet terbaik untuk dibeli tahun ini

Walaupun mempunyai silsilah permainan, Apache Pro adalah komputer riba yang sangat mengejutkan. Bahagian bawahnya mungkin terbuat dari plastik yang dibentuk, tetapi penutup dan papan kekunci dilapisi aluminium hitam yang disikat mewah. Berbanding dengan Chillblast Helix 2 yang agak hambar atau plastik sudut Dell's Alienware 17 R2, mesin MSI terasa agak mewah.

Sebaik sahaja anda menghidupkannya, Apache Pro mempunyai simpanan sebenar: kabus halusinogenik lampu yang sentiasa berubah yang menyala dari bawah papan kekunci. Anda boleh mematikannya tetapi - panggil saya gila - Saya lebih suka mereka, terutamanya pilihan untuk membuat pilihan pelangi.

Pada kebiasaannya, saya tidak akan bersusah payah menyebut trackpad komputer riba, tetapi saya tidak dapat memahami mengapa MSI menganggap bijak untuk membawa tekstur aluminium yang disikat ke casis ke permukaan pad sentuh. Ini adalah keputusan reka bentuk yang buruk yang merosakkan kebolehgunaannya. Syukurlah, kerana sebilangan besar gamer yang berminat menggunakan tetikus permainan khusus, tidak mungkin menjadi sedikit kerengsaan bagi kebanyakan orang.

Seperti kebanyakan komputer riba 17in, GE72 adalah babi meja. Ukurannya berukuran 419 x 280 x 29mm (WDH) dan beratnya 2,7kg tanpa pengecas, jadi anda tidak akan ingin menggunakannya. Namun, ini adalah komputer riba do-it-all yang direka untuk menggantikan desktop anda yang besar - malah mempunyai penulis DVD.

MSI GE27 2QD Apache Pro: Spesifikasi

Inti dari semuanya adalah Intel Core i7-5700HQ generasi kelima dengan kelajuan jam nominal 2.7GHz, turbo meningkat hingga 3.5GHz pada masa yang diperlukan. Menyokongnya adalah RAM 8GB yang terhormat, walaupun anda boleh mencapai 16GB, ditambah Nvidia GeForce GTX 960m yang dibekalkan dengan memori GDDR5 2GB. Apabila anda tidak memerlukan kuasa 960m, GPU HD Graphics 5600 on-chip Intel sendiri mengambil alih dan mengurangkan beban bateri.

Untuk penyimpanan, Apache Pro dilengkapi dengan SSD 128GB ditambah dengan cakera keras 1TB mekanikal. Dengan Windows 10 yang dipasang di SSD, Apache Pro akan berjalan dalam beberapa saat, yang selalu dialu-alukan.

Kesalinghubungan juga sangat baik, terutamanya ketika menggunakan video. Anda boleh memasukkan dua monitor luaran melalui output HDMI dan DisplayPort, dan jika anda cukup bernasib baik untuk memiliki dua monitor 4K, anda boleh mengeluarkan kedua-duanya pada masa yang sama - walaupun tidak mengharapkan permainan resolusi penuh yang lancar jika anda melakukannya .

Pembesar suara berjenama Dynaudio mengeluarkan suara yang besar dan, walaupun pada tetapan yang paling kuat, tidak memutarbelitkan. Walau bagaimanapun, jika anda bermain menggunakan papan kekunci dan tetikus luaran (kerana tangan anda tidak menekan komputer riba ke bawah meja) casis cenderung bergema dan bergetar pada tahap kelantangan yang lebih tinggi.

Di tempat lain, anda mempunyai semua yang anda harapkan dari komputer riba kelas atas: tiga port USB 3, satu USB 2, Wi-Fi 802.11ac dual-band, Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0 dan slot kad SD.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found