Hiburan

Komputer riba terbaik untuk pelajar 2018: 5 komputer riba terbaik untuk dibawa pulang ke sekolah

Bahagian terpenting dalam kehidupan setiap pelajar adalah komputer riba mereka. Bukan hanya bagaimana mereka melakukan sebahagian besar pekerjaan mereka, ia juga merupakan pintu masuk ke aktiviti sosial, berhubungan dengan rakan dan keluarga, dan sebagai cara untuk bersantai dengan permainan atau Netflix atau perkhidmatan streaming lain.

Komputer riba terbaik untuk pelajar 2018: 5 komputer riba terbaik untuk dibawa pulang ke sekolah Lihat Lima kursus universiti UK terbaik yang berkaitan untuk reka bentuk permainan 5 pemimpin teknologi tanpa ijazah

Namun tidak semua komputer riba, malah komputer riba terbaik yang boleh anda beli, akan memenuhi kehendak pelajar. Bagi pelajar, komputer riba dengan jangka hayat bateri sepanjang hari adalah mustahak. Komputer riba yang mempunyai kekuatan yang cukup untuk berjalan menuntut, program khusus kursus adalah kunci, faktor ukuran dan berat untuk memudahkan pengangkutan, dan anda mendapat komputer riba yang sangat baik. Seperti semua yang berkaitan dengan pelajar, yang terpenting adalah komputer riba dengan tanda harga yang berpatutan.

Harga dan spesifikasi: Tidak ada komputer riba lama?

Walaupun cukup menggoda untuk membeli komputer riba termurah yang dimiliki oleh John Lewis tempatan anda, terdapat beberapa sebab yang anda ingin mengelakkannya. Komputer riba yang didiskaun sering dikurangkan dengan alasan - mungkin mereka tidak mempunyai ruang simpanan yang diperlukan untuk semua karangan yang perlu dibuat, terlalu besar dan kikuk untuk diangkut dengan mudah, atau rapuh dan tidak akan bertahan lama lama.

Sebaliknya, perlu menghabiskan sedikit lebih banyak untuk mendapatkan peranti yang akan bertahan sepanjang darjah anda - jika ijazah adalah pelaburan, bukankah anda juga harus melabur dalam komputer riba yang mantap?

Walaupun anda boleh mendapatkan beberapa komputer riba hebat dengan harga yang agak rendah, perlu diingat bahawa pelajar mendapat diskaun yang berguna yang akan mengurangkan harga yang lebih besar. Apple, Dell, ASUS dan pengeluar lain menawarkan potongan harga, dengan purata potongan 10%, yang membantu menurunkan harga pada model yang lebih mahal.

Satu perkara yang tidak diperlukan oleh komputer riba pelajar, namun RAM dan kuasa pemprosesan. Mencari internet, menstrimkan kandungan atau menulis dokumen sama sekali tidak memberi kesan. Walaupun begitu, jika kursus anda memerlukan perisian yang menuntut - seperti program penyuntingan video atau gambar - anda perlu memastikan komputer riba anda dapat menjalankannya dengan lancar.

Komputer riba terbaik untuk pelajar pada tahun 2018

1. Dell Inspiron 15 5000

Harga: £ 553

best_laptops_students_dell_inspiron

Dell Inspiron 15 5000 mempunyai beberapa ciri yang menjadikannya komputer riba pelajar yang hebat - harganya berpatutan, yang bermaksud ia tidak akan merosakkan bank; ia mempunyai kualiti binaan yang tinggi, yang bermaksud ia akan menghabiskan kehidupan pelajar secara kasar, dan cakera keras 1TBnya akan menyimpan sebanyak mungkin karangan separuh tulisan yang diinginkan oleh hati.

Ia sedikit besar pada 15.6 ", tetapi paparan definisi tinggi dan sistem bunyi yang hebat menjadikannya sempurna untuk digunakan sebagai pawagam peribadi atau pembesar suara.

2. Apple MacBook Air

Harga: £ 949

best_laptops_students_apple_macbook_air

Komputer riba pelajar lain yang popular ialah Apple MacBook Air - jarang menghadiri kuliah atau seminar tanpa melihat lautan logo Apple yang bersinar. MacBook Air bukanlah MacBook terbaru, tetapi itu bermakna ia mampu dimiliki secara relatif, sambil mengekalkan semua ciri hebat yang dimiliki oleh komputer riba Apple.

Faktor jangka hayat baterinya yang panjang, sistem operasi yang lancar, sebilangan besar program seni dan reka bentuk yang sesuai dengannya, dan pad sentuh dan papan kekunci yang selesa, jelas bahawa peranti Apple adalah alat yang sangat disukai oleh mana-mana pelajar. Diskaun pelajar Apple juga menurunkan harganya dengan ketara.

3. Linx 12X64

Harga: £ 239

best_laptops_students_linx12c64

Komputer riba yang paling murah dalam senarai ini juga adalah yang paling lemah. Ini mungkin bukan alat terbaik jika anda akan menggunakan semua Adobe Creative Suite secara berterusan, atau jika anda ingin bermain permainan yang hebat, tetapi ia mempunyai manfaatnya.

Saiznya yang kecil menjadikannya sangat mudah alih - muat di dalam beg anda dengan baik dan, dengan berat kurang dari satu kilogram, anda hampir tidak akan menyedarinya sama sekali. Hayat bateri mungkin melarang pekerja keras, kerana ia hanya berfungsi selama sekitar 7 jam, tetapi kebanyakan tidak akan menggunakannya dari pengecas selama ini. Walau bagaimanapun, tarikan sebenarnya adalah harganya yang rendah berbanding pesaing - untuk jumlah yang akan anda simpan, anda juga boleh membeli konsol permainan, TV bersaiz sederhana atau telefon pintar yang mampu dimiliki. Atau, anda tahu, bayar sewa ...

4. Microsoft Surface Pro 4

Harga: £ 553

best_laptops_students_microsoft_surface_pro

Microsoft Surface Pro 4 yang baru dikeluarkan adalah komputer riba serba boleh yang ideal. Ia ringan, dibina dengan baik dan kuat, dengan papan kekunci yang selesa dan hayat bateri yang sangat lama. Sebagai kacukan komputer riba komputer riba, tablet ini membawa yang terbaik dari kedua-dua dunia ke hujung jari anda - tetapi anda perlu ingat untuk membeli papan kekunci, kerana ia tidak disertakan.

5. Dell XPS 13

Harga: £ 1,199

best_laptops_students_dell_xps_13

Dengan harga yang begitu tinggi, Dell XPS 13 hampir tidak kelihatan seperti komputer riba yang sesuai untuk pelajar yang lemah. Walau bagaimanapun, tidak ada komputer riba yang lebih baik untuk universiti. Ia mempunyai semua yang diperlukan oleh pelajar dan lebih banyak lagi: serat karbon menjadikannya terlindung dengan baik, papan kekunci sensitif menjadikan penaipan menjadi senang, lebih tipis daripada kebanyakan buku, boleh bertahan hampir 20 jam dengan sekali caj, dan sangat kuat.

Dell XPS 13 mengalahkan pesaingnya dalam setiap aspek, itulah sebabnya harganya sangat tinggi. Sekiranya belanjawan menanggungnya atau, lebih realistik, ibu bapa bersedia menanggung beberapa kos, itu adalah pembelian yang bermanfaat.