PC & Mudah Alih

Ulasan Advent 7113

£ 451 Harga semasa dikaji

Sudah lama kami melihat mesin Advent tiba di Makmal, tetapi jelas bahawa PC World memanfaatkan pelancaran Vista sepenuhnya. Walaupun kami biasanya menjangkakan nilai buruk dari buku nota jalan raya, 7113 dengan harga murah menarik perhatian kami.

Ulasan Advent 7113

Sebab ia murah kerana ia dilengkapi dengan Vista Home Premium. Home Basic tidak mempunyai Edisi Pusat Media Premium, antara muka Aero, sandaran berjadual, Pratonton Langsung atau Pusat Mobiliti. Walaupun kedua yang terakhir adalah ciri kecil, yang lain adalah kelebihan sebenar.

Advent juga merangkumi memori 1GB yang berlimpah - syarat minimum yang diterima untuk Vista - ditambah dengan penulis DVD dua lapisan dan cakera keras 80GB. Hanya terdapat sedikit kekurangan pada kualiti TFT: skrin lebar berkilat 15,4 inci 1,280 x 800 terang dan menawarkan kontras yang baik. Hanya sedikit kebocoran lampu latar yang dapat dilihat.

Kualiti binaan juga sangat mengejutkan, dengan perlindungan yang baik untuk TFT, serta casis yang tegar. Susun atur papan kekunci tidak sempurna, tetapi selain daripada kekunci yang tidak betul dan sedikit bunyi, selesa digunakan untuk jangka masa panjang.

Radio Wi-Fi dapat dihidupkan atau dimatikan dengan suis yang berguna dan bahkan terdapat output S / PDIF optik, yang berkongsi soket fon kepala. Slot ExpressCard / 54 berpandangan ke hadapan dialu-alukan, walaupun memalukan hanya terdapat tiga port USB dan tidak ada pembaca kad media.

Walaupun bateri 2,000mAh kecil, Advent masih bertahan hampir dua jam dengan penggunaan cahaya. Namun, ini hanya menjadi 53 minit ketika kami menjalani ujian intensif. Tanda aras kami juga menunjukkan bahawa Celeron M 430 bukan CPU terpantas di dunia dan berjaya memperoleh skor Keseluruhan 2D hanya 0,56. Tidak perlu dikatakan, GPU Intel yang terintegrasi tidak sesuai dengan tugas permainan - hanya PC Nextday yang bersempadan dengan menjalankan permainan moden di sini.

Tetapi jika anda hanya mencari buku nota bajet untuk DVD, muzik, foto serta penyemakan imbas dan e-mel web, 7113 adalah pilihan terbaik di sini. Ia hanya mempunyai jaminan satu tahun berbanding dengan MSI dua, tetapi jika anda dengan senang hati mengambil risiko bahawa tidak ada yang salah, ciri tambahan Home Premium bermaksud Adventure £ 384 harus menjadi yang teratas dalam senarai pendek anda.