Internet

Cara Mendapatkan RP di League of Legends

League of Legends menggunakan dua mata wang utama, Blue Essence (BE) dan RP (Riot Points). Walaupun pemain mengumpulkan BE dari masa ke masa dari permainan biasa dan menyelesaikan misi, RP jauh lebih sukar difahami. Satu-satunya cara untuk mendapatkan beberapa RP adalah membelinya secara langsung dengan mata wang fiat.

Cara Mendapatkan RP di League of Legends

League of Legends dan Teamfight Tactics pada PC menggunakan sistem RP untuk membuka kunci kandungan kosmetik dan memberi jalan kepada pemain untuk menyokong pembangun permainan secara langsung. Sistem untuk mendapatkan RP agak mudah.

Apakah Riot Points (RP)?

Sebelumnya dikenali sebagai Riot Points, RP adalah satu-satunya mata wang premium permainan. Nama mereka berasal dari pembangun, tetapi pautan itu tercabut ketika Riot Games mengumumkan gelaran di luar League of Legends. RP tidak dapat diperoleh dengan bermain permainan. Mereka hanya boleh dibeli terus dari kedai permainan di klien PC.

Baki RP semasa anda boleh didapati di kanan atas skrin, di sebelah baki BE.

Cara Dapatkan Mata Rusuhan Dengan Cepat

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, salah satu kaedah terbaik dan cepat untuk mendapatkan sejumlah besar RP adalah dengan membelinya dari kedai permainan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka pelanggan League of Legends.

 2. Pergi ke menu "Shop" di kanan atas. Ikon itu kelihatan seperti tiga timbunan duit syiling.
 3. Klik pada "Pembelian RP."

 4. Pilih kaedah transaksi pilihan anda dari menu sebelah kiri.

 5. Pilih jumlah RP yang ingin anda beli dari menu di sebelah kanan.

 6. Ikuti arahan untuk menyelesaikan transaksi dan segera dapatkan jumlah RP yang diminta dimasukkan ke akaun anda.

Berikut adalah harga RP jika anda menggunakan PayPal atau kad kredit untuk membelinya:

 • 650RP: $ 5 (AS)
 • 1380RP: $ 10
 • 2800RP: $ 20
 • 5000RP: $ 35
 • 7200RP: $ 50
 • 15000RP: $ 100

Pembelian yang lebih besar secara berperingkat akan memberikan lebih banyak RP daripada beberapa pembelian yang lebih kecil. Sekiranya anda ingin membeli jumlah RP yang signifikan dalam satu masa, gunakan rancangan pembelian tertinggi yang ada yang akan menampungnya untuk mendapatkan nilai wang anda yang paling banyak.

Anda juga boleh menebus kad hadiah untuk mendapatkan RP. Kad hadiah boleh dibeli di beberapa peruncit rantai seperti 7-Eleven, Walmart, Target, Gamestop, dan banyak lagi. Kad-kad ini biasanya terdapat dalam denominasi $ 10 (AS), $ 25 (3500 RP), $ 50 dan $ 100, bergantung pada kedai. Anda boleh membeli kad hadiah dengan wang tunai, yang pada dasarnya membolehkan anda membeli RP walaupun anda tidak mempunyai PayPal atau akaun perbankan.

Sekiranya anda telah membeli kad hadiah atau menerimanya sebagai hadiah, berikut adalah cara anda boleh menebusnya:

 1. Buka kedai permainan melalui ikon koin di kanan atas di skrin pelanggan.
 2. Klik pada "Pembelian RP."
 3. Pilih "Kad & Kod Prabayar."
 4. Masukkan kod unik yang terdapat pada kad hadiah (biasanya perlu dicakar).
 5. Tekan "Hantar."
 6. Anda akan langsung menerima jumlah RP yang sepadan dengan nilai kad.

Beberapa laman web juga mempromosikan promosi RP, baik dengan bermain game atau memasukkan berbagai undian dan hadiah. Terutama, beberapa laman web juga membuat pertandingan khas untuk pemain masuk dan mendapatkan pelbagai hadiah, termasuk RP, jika mereka menang.

Perlu diingat bahawa kebanyakan laman web yang mempromosikan mendapatkan RP secara percuma biasanya tidak boleh dipercayai. Sekiranya anda tidak perlu membuat pelaburan masa yang signifikan untuk mendapatkan jumlah RP yang dapat diabaikan atau mengisi tinjauan yang tidak berkesudahan, kemungkinan besar ini adalah penipuan. Tapak yang menjanjikan atau mempromosikan penjana RP percuma tidak berfungsi, dan laman web yang memerlukan bukti kelayakan akaun anda untuk beberapa alasan akan mengejar akaun anda dengan alasan yang tidak masuk akal.

Apa yang Boleh Dibeli Menggunakan Riot Point?

Anda boleh menggunakan RP untuk membeli juara, pelbagai barang kosmetik, dan faedah di luar permainan. Oleh kerana RP hanya dapat digunakan untuk menambah daftar juara yang tersedia, dan ada cara lain untuk mendapatkan juara, RP tidak memberikan kelebihan permainan. Secara efektif, menghabiskan wang di kedai permainan tidak akan memberi anda peluang yang lebih baik untuk memenangi permainan.

Berikut adalah senarai item yang boleh anda beli dengan RP:

 • Ikatan juara

 • Juara

 • Halaman rune tambahan

 • Kulit dan kromas

 • Bahan kraf (peti dan kunci)

 • Emosi

 • Telur Little Legends (digunakan untuk Teamfight Tactics)

 • Kulit arena (untuk Teamfight Tactics)

 • Kulit bangsal

 • Ikon summoner

 • Kekal

 • Acara berlalu
 • Item khusus acara
 • Tiket pertembungan premium
 • Pengalaman meningkatkan
 • Nama summoner berubah

 • Pemindahan akaun ke wilayah lain

Satu-satunya cara yang mungkin anda dapat mengatasi lawan adalah dengan membeli juara. Dengan membuka kunci juara, anda mempunyai lebih banyak pilihan dan dapat mengatasi pilihan lawan atau membuat strategi untuk bertukar dengan pemain lain dalam barisan anda. Namun, perlu diingatkan bahawa anda harus berpeluang mendapatkan semua juara hanya dengan bermain permainan, menyelesaikan misi, dan menggunakan sistem mata wang BE, dan membuat.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah laman web menawarkan penipuan RP percuma?

Terdapat banyak sumber dalam talian yang menjanjikan RP percuma kepada pengguna yang melakukan sesuatu yang cetek, seperti membuat akaun atau hanya menghantar alamat e-mel mereka. Walau bagaimanapun, laman web ini jarang dipercayai. Walaupun terdapat beberapa tawaran berasaskan kejohanan atau undian yang sah di internet, ini hanya sedikit dan tidak selalu memberikan banyak RP di tempat pertama.

Sebagai peraturan, jika laman web meminta League of Legends anda, atau platform lain, bukti kelayakan (iaitu kata laluan), menjauhkan halaman web tersebut. Bahkan pekerja Riot tidak akan meminta maklumat semacam itu semasa menjalankan rasmi. Menjaga keselamatan akaun anda bukanlah tanggungjawab orang lain melainkan anda sendiri.

Adakah Riot memberikan RP percuma?

Riot Games telah menawarkan RP percuma semasa waktu henti pelayan yang ketara yang mempengaruhi banyak pengguna sekaligus. Walau bagaimanapun, pemberian semacam ini belum berlaku selama beberapa tahun sekarang. Dengan keupayaan pelayan yang jauh lebih baik dan mengurangkan risiko kemalangan besar, jangan bergantung pada rehat pelayan untuk mendapatkan RP percuma.

Apa yang diketahui oleh pekerja Riot adalah memberikan jumlah RP yang lebih kecil (biasanya 10-20) jika anda menghantar karya asli kepada mereka. Latihan ini sudah menjadi tradisi sekarang, dan Riot mengekalkan galeri yang membenarkan kemasukan baru untuk kemungkinan hadiah RP. Lihatlah, dan jika anda kekurangan RP untuk memiliki kulit baru yang hebat itu, lukiskan sesuatu dan siarkan di media sosial.

RP Tidak Sama LP

Walaupun membeli RP akan memberi anda lebih banyak penyesuaian kosmetik yang dapat meningkatkan keseronokan permainan anda secara keseluruhan, ia tidak memberi anda kelebihan persaingan berbanding lawan. Sekiranya anda masih bersikeras untuk mendapatkan sejumlah RP untuk dibelanjakan untuk kulit atau krom LoL, berhati-hatilah dengan sebarang tawaran yang kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

Apa yang akan anda lakukan dengan RP anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found