Hiburan

Ulasan Lenovo IdeaPad Flex 15

Gambar 1 dari 8

Lenovo IdeaPad Flex 15

Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
Lenovo IdeaPad Flex 15
£ 550 Harga semasa dikaji

Lenovo IdeaPad Flex 15 adalah komputer riba anggaran dengan kelainan. Di mana kebanyakan harga ini jarang tersasar jauh dari yang dicuba dan diuji, Flex 15 menampilkan reka bentuk yang luar biasa fleksibel. Lihat juga: apakah komputer riba terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2014?

Walau bagaimanapun, komputer riba ini bukan salinan karbon dari model Yoga yang jauh lebih mahal dari Lenovo. Di mana para Yogas membanggakan diri dengan casis kelas Ultrabook yang berpakaian logam, Flex 15 adalah urusan yang lebih berat yang dibina dari plastik bulat. Ini adalah Yoga yang digabungkan menjadi berpatutan.

Ulasan Lenovo IdeaPad Flex 15: penampilan dan reka bentuk

Bukan bahawa Flex 15 merasa bajet. Berat badannya 2.19kg terlihat dan terasa lebih tinggi dari yang sesuai dengan anggarannya, dengan casis yang kokoh dan padat yang hampir tidak dapat diseret di pangkal, dan hanya sedikit lenturan pada penutupnya.

Ia juga lebih fotogenik daripada kebanyakan komputer riba yang anda dapati dalam kategori ini. Plastik hitam sentuhan lembut melengkung dengan lembut ke arah tepi komputer riba, mengepit jalur trim oren yang mencolok yang berjalan di bahagian depan komputer riba dan menyala ke luar ketika menghampiri engsel. Ia adalah sekeping kit yang cantik.

Ulasan Lenovo IdeaPad Flex 15: hibrid kos rendah

Sentimeter ekstra di pinggang Flex 15 yang menunjukkan kehadiran engsel fleksibelnya yang baru. Tolak ke belakang dan anda akan dapati paparan berputar hingga 300 darjah, membolehkan Flex 15 berfungsi sebagai komputer riba standard, atau terbalik dan berfungsi sebagai PC skrin sentuh all-in-one yang ringkas. Setelah terbalik, papan kekunci dan pad sentuh dinyahaktifkan, jadi anda tidak perlu risau untuk menaip dengan lutut secara tidak sengaja. Tidak ada mod "khemah", atau mod tablet, walaupun - jika fleksibiliti seperti itu menarik, anda perlu melihat salah satu model Yoga yang lebih multitalen Lenovo.

Lenovo IdeaPad Flex 15

Sebagai komputer riba, Flex 15 adalah salah satu model bajet terbaik yang kami temui selama ini. Kami lebih suka Lenovo tidak memendekkan tombol Shift kanan untuk memberi ruang kepada kunci kursor, tetapi ini adalah pertengkaran kecil. Jika tidak, susun atur jubin Scrabble tepat, tanpa kelenturan atau berkubang di pangkal dan nuansa indah, ringan, segar untuk setiap penekanan tombol. Ia juga berjaya menampung pad angka.

Pad sentuh tanpa butang di bawah ini tidak begitu halus. Bibir sedikit di sepanjang sempadannya kadang-kadang mengganggu sapuan tepi Windows 8, tetapi sebaliknya tidak terlalu buruk. Gerakan tatal dan zum dua jari berfungsi dengan baik, dan keseluruhan pad menekan dengan klik yang padat dan teredam. Dan ada baiknya anda mempunyai pilihan mod pendirian dalam situasi tertentu. Ia sangat berguna untuk melayari web kasual di pangkuan atau penggunaan stesen kerja di meja dengan papan kekunci dan tetikus bersaiz penuh. Dalam kedua-dua senario tersebut, skrin sentuh multitouch sepuluh titik bertindak balas terhadap setiap sentuhan jari.

Perincian

Jaminan

Jaminan1jam kumpulkan dan pulangkan

Spesifikasi fizikal

Dimensi332 x 273 x 27mm (WDH)
Berat2.190kg
Berat perjalanan2.5kg

Pemproses dan ingatan

PemprosesIntel Core i5-4200U
Kapasiti RAM4.00GB
Jenis memoriDDR3

Skrin dan video

Saiz skrin15.6in
Skrin resolusi melintang1,366
Skrin resolusi menegak768
Resolusi1366 x 768
Chipset grafikGrafik Intel HD 4400
Keluaran VGA (D-SUB)0
Keluaran HDMI1

Pemacu

Kelajuan gelendong5,400 RPM
Teknologi cakera optikN / A
Pemacu optikTiada
Kapasiti bateri3,500mAh
Harga bateri ganti termasuk PPN£0

Rangkaian

Kelajuan penyesuai berwayar100Mbit / saat
Sokongan 802.11atidak
Sokongan 802.11biya
802.11g sokonganiya
802.11 sokongan-n rancanganiya
Sokongan Bluetoothiya

Ciri-ciri lain

Modemtidak
Port USB (hilir)2
Bicu audio 3.5mm1
Pembaca kad SDiya
Jenis peranti penunjukPad sentuh, skrin sentuh
Mikrofon bersepadu?iya
Peringkat megapiksel kamera0.9mp

Ujian bateri dan prestasi

Hayat bateri, penggunaan ringan9jam 59min
Hayat bateri, penggunaan berat3jam 50min
Tetapan rendah prestasi 3D (crysis)52fps
Tetapan prestasi 3DRendah
Skor Penanda Aras Dunia Nyata keseluruhan0.63
Skor respons0.71
Skor media0.69
Skor berbilang tugas0.49