Hiburan

Ulasan Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Gambar 1 dari 7

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)
£ 500 Harga semasa dikaji

Lenovo adalah salah satu pengeluar pertama yang benar-benar menggunakan hibrid Windows 8 dengan konsep Yoga lipatnya, dan IdeaPad Yoga 2 adalah ungkapan termurahnya. Dengan skrin sentuh 11.6 inci, ia mengulangi reka bentuk IdeaPad Yoga 11S £ 1.099, tetapi mengurangkan harganya dengan pemproses Pentium quad-core. Lihat juga: apakah komputer riba terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2014?

Ulasan Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci): lihat dan rasakan

Kesamaan Yoga 2 dengan 11S bukanlah perkara buruk. Kami sedih bahawa ia tidak tersedia dalam warna oren khas pendahulunya - hanya dengan kemasan perak dan hitam yang lebih tenang - tetapi sama bergaya dan berkadar sedikit. Lengkung badan yang halus disederhanakan dan, dengan berat 1.3kg, ukuran dan berat yang sempurna untuk menyelongkar beg dan dibawa setiap hari. Ia juga agak ramping: casis berukuran 18mm pada titik paling tebal, termasuk kaki getah di bahagian bawahnya.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Beberapa kompromi telah dibuat untuk mengurangkan kos, yang terpenting adalah beralih dari pembinaan logam Yoga 11S ke casis plastik semua. Syukurlah, ini tidak mempengaruhi kualiti keseluruhan bangunan secara dramatik. Terdapat sedikit kelenturan di bahagian papan kekunci jika anda memutarnya dengan kejam dari sisi ke sisi, tetapi - yang penting, memandangkan aspirasi mudah alih Yoga 2 - kedua-dua penutup langsing dan engsel bersendi dua tetap terasa megah dan tahan lasak. Pakej keseluruhan terasa disatukan, terutamanya untuk hibrida £ 500.

Ulasan Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci): reka bentuk hibrid

Reka bentuk Yoga sangat serba boleh. Dalam mod komputer riba, Yoga 2 memberikan kesan hebat dari Ultrabook 11.6in berkualiti tinggi. Kekunci Scrabble-tile dapat dilakukan dengan perjalanan yang lebih sedikit, dan hasilnya tidak begitu sentuhan dan responsif seperti yang terbaik yang kami gunakan, tetapi kami mendapati mereka mudah untuk terbiasa. Walaupun kuncinya sedikit lebih kecil daripada ukuran penuh, Lenovo tidak menggunakan kunci penyusutan atau penempatan kunci yang tidak perlu. Pad sentuh tanpa butang juga tidak menimbulkan masalah, dan segala-galanya dari isyarat dua jari hingga leret tepi berfungsi dengan pasti.

Engsel bersendi dua bermaksud bahawa Yoga 2 juga dapat berubah menjadi pelbagai format lain. Balikkan penutupnya sendiri dan bahagian papan kekunci menjadi pendirian yang boleh disesuaikan, yang membolehkan paparan bersudut mengikut kehendak anda. Putar Yoga 2 terbalik dan "mod khemah" menjadikannya boleh digunakan walaupun di ruang yang paling sempit. Lipat paparan sepanjang masa dan Yoga 2 menjadi tablet.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 (11 inci)

Ini adalah reka bentuk yang hebat. Seperti biasa, papan kekunci dan pad sentuh secara automatik dilumpuhkan sebaik sahaja skrin dimiringkan melebihi 180 darjah, jadi anda tidak akan menaip atau mengklik secara tidak sengaja dalam mod tablet. Tombol togol kuasa, kelantangan dan putaran skrin automatik semuanya diletakkan di sepanjang tepi Yoga 2 sehingga selalu mudah untuk digunakan, dan terdapat kunci Windows fizikal yang tertanam di bezel bawah layar sentuh.

Perincian

Jaminan

Jaminan1 thn kembali ke pangkalan

Spesifikasi fizikal

Dimensi298 x 206 x 18 mm (WDH)
Berat1.300kg
Berat perjalanan1.6kg

Pemproses dan ingatan

PemprosesIntel Pentium N3520
Kapasiti RAM4.00GB
Jenis memoriDDR3L
Soket SODIMM percuma0
Jumlah soket SODIMM0

Skrin dan video

Saiz skrin11.6in
Skrin resolusi melintang1,366
Skrin resolusi menegak768
Resolusi1366 x 768
Chipset grafikGrafik Intel HD
Keluaran VGA (D-SUB)0
Keluaran HDMI1

Pemacu

Kelajuan gelendong5,400 RPM
Teknologi cakera optikN / A
Pemacu optikN / A
Harga bateri ganti termasuk PPN£0

Rangkaian

Kelajuan penyesuai berwayarN / A
Sokongan 802.11atidak
Sokongan 802.11biya
802.11g sokonganiya
802.11 sokongan-n rancanganiya
Penyesuai 3G bersepadutidak
Sokongan Bluetoothiya

Ciri-ciri lain

Suis gabungan kunci tanpa wayariya
Port USB (hilir)1
Bicu audio 3.5mm1
Pembaca kad SDiya
Jenis peranti penunjukPad sentuh / skrin sentuh
Mikrofon bersepadu?iya
Kamera web bersepadu?iya
Peringkat megapiksel kamera0.9mp

Ujian bateri dan prestasi

Hayat bateri, penggunaan ringan7jam 17min
Tetapan rendah prestasi 3D (crysis)19fps
Tetapan prestasi 3DRendah
Skor Penanda Aras Dunia Nyata keseluruhan0.42
Skor respons0.50
Skor media0.44
Skor berbilang tugas0.32

Sistem operasi dan perisian

Sistem operasiWindows 8 64-bit
Keluarga OSWindows 8