Permainan

Cara Meningkatkan Persahabatan dalam Kesan Genshin

Sekiranya anda ingin membuka cerita watak baru dan garis suara di Genshin Impact, anda harus membina tahap Persahabatan anda. Sekiranya anda keliru tentang cara melakukannya, kami sedia membantu.

Cara Meningkatkan Persahabatan dalam Kesan Genshin

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan bagaimana meningkatkan persahabatan di Genshin Impact. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan tahap Persahabatan dalam permainan.

Cara Meningkatkan Persahabatan dalam Kesan Genshin

Mari selami terus. Untuk meningkatkan tahap persahabatan anda di Genshin Impact, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka Komisen Harian dengan mencapai Adventure Rank 12 dan menyelesaikan World Quest “Every Day a New Adventure”.

 2. Dapatkan pengalaman bersama.

 3. Semua watak dalam parti anda sekarang mendapat pengalaman persahabatan, dan persahabatan meningkat secara automatik.

 4. Anda boleh memeriksa tahap persahabatan watak di skrin profil mereka.
 5. Untuk meningkatkan persahabatan dengan setiap watak, anda mungkin perlu menyelesaikan tugas beberapa kali, kerana watak mempunyai tahap persahabatan yang berbeza.

  Meningkat Persahabatan Mengenai Kesan Genshin

Cara Memperoleh Pengalaman Sahabat dalam Kesan Genshin

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan pengalaman menemani Genshin Impact - dengan menyelesaikan komisen harian, domain, dan mengalahkan bos. Ikuti petua di bawah:

 1. Sentiasa periksa ganjaran sebelum menyelesaikan misi - tidak setiap acara akan memberi anda pengalaman bersama.
 2. Buka kunci Adventure Rank 12 untuk mendapatkan akses kepada komisen harian.
 3. Buka kunci Adventure Rank 20 untuk membuka komisen harian Battle Pass yang memberikan ganjaran yang lebih baik.
 4. Pastikan untuk mengikuti berita acara - selalunya semasa acara, anda boleh mendapat bonus hanya untuk masuk ke gim.
 5. Selesaikan pencarian setiap hari - jika anda terlepas misi harian, misi itu tidak akan tersedia lagi.
Persahabatan di Kesan Genshin

Soalan Lazim

Sekarang setelah anda mengetahui asas-asas meningkatkan persahabatan di Genshin Impact, anda mungkin ingin mendapatkan maklumat yang lebih terperinci. Baca bahagian ini untuk mencari jawapan kepada beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan Genshin Impact.

Di manakah anda mengusahakan EXP di Genshin Impact?

EXP dalam Genshin Impact digunakan untuk menaikkan watak. Ia dapat diusahakan dengan beberapa cara - pertama, EXP meningkat setiap kali anda membunuh musuh. Kedua, anda mendapat EXP tambahan untuk mendapatkan Wanderer's Advice (1000 EXP), Adventurer's Experience (5000 EXP), dan Hero's Wit (20,000 EXP), yang diberikan untuk menyelesaikan misi. Mereka juga boleh didapati di peti harta karun.

Apakah tahap persahabatan di Genshin Impact?

Terdapat sepuluh tahap persahabatan dalam permainan. Tahap 1-3 hanya membuka cerita watak. Pada tahap 4, anda membuka kunci cerita bonus dan garis suara yang berkaitan dengan watak lain. Tahap 5 dan 6 memberi akses kepada cerita watak yang tinggal. Pada tahap 10, anda akan mendapat kad nama watak dan ganjaran Hingga kini Tidak Diketahui.

Bagaimana anda bermain dengan rakan-rakan di Genshin Impact?

Anda boleh menjemput hingga 45 rakan untuk bergabung dengan anda di Genshin Impact - namun, anda dan rakan anda terlebih dahulu perlu mencapai Adventure Rank 16. Dari menu utama, klik pada dua orang dengan ikon tambah. Tambahkan rakan dengan menaip nombor UID 9 digit mereka. Nombor UID terletak di bahagian bawah skrin profil anda.

Bagaimana anda meningkatkan Adventure XP?

Adventure XP sangat mustahak untuk memastikan Adventure Rank anda meningkat dan membuka kemungkinan baru, seperti komisen harian. Anda boleh mendapatkannya dengan menyelesaikan pencarian cerita utama dan komisen harian. Apabila anda mendapat akses ke Buku Panduan Petualang, anda dapat belajar bagaimana mengaktifkan titik jalan, membuka peti, dan memasak makanan, dan mulai memperoleh Adventure XP dari tindakan ini. Adventure XP juga meningkat ketika anda menjelajahi tempat baru di peta.

Bagaimana anda membuka kunci watak baru dalam Genshin Impact?

Untuk membina pasukan pada awal permainan, anda hanya perlu maju melalui pencarian utama. Beberapa watak boleh direkrut dengan menyelesaikan cabaran tambahan. Namun, untuk membuka kunci kebanyakan watak, anda harus menghabiskan mata wang dalam permainan - Nasib. Tidak ada pilihan untuk memilih watak - mereka diberikan secara rawak. Untuk memperoleh lebih banyak Nasib, selesaikan aktiviti harian dalam permainan untuk mendapatkan Primogems, yang jauh lebih biasa dan kemudiannya dapat diperdagangkan untuk Nasib. Cara lain untuk memperoleh lebih banyak Nasib adalah dengan menukarnya dengan Masterless Stardust yang anda perolehi setiap kali menggunakan Wish. Akhirnya, anda boleh membeli mata wang dalam permainan dengan wang sebenar.

Berapa banyak pengalaman persahabatan yang anda dapat dari pelbagai aktiviti?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan pengalaman bersama, dan ganjarannya berbeza-beza. Komisen setiap hari akan membawa anda 25-55 mata bergantung pada Peringkat Pengembaraan anda - semakin tinggi, semakin banyak mata yang anda dapat. Ganjaran bonus komisen harian lebih tinggi - 45-95 mata bergantung pada Kedudukan Pengembaraan anda. Singkapan Ley line hanya membawa 10-20 mata, sama dengan domain. Anda boleh memperoleh 30-45 mata untuk mengalahkan bos biasa dan 55-70 mata untuk mengalahkan bos mingguan. Acara rawak dapat diselesaikan sehingga 10 kali sehari dan masing-masing membawa 10-15 mata.

Tingkatkan Persahabatan Anda

Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda dapat meningkatkan silaturahim dengan watak Genshin Impact anda. Jangan lupa masuk ke permainan secara berkala untuk mengikuti acara khas dan mengelakkan kehilangan misi harian - ini akan membantu anda untuk memajukan cerita watak dengan lebih cepat.

Adakah anda bermain Genshin Impact dengan rakan? Berapa banyak watak Genshin Impact yang telah anda buka? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.