Alat

Ulasan LG G Watch R - jam pintar yang bagus dengan jangka hayat bateri yang luar biasa

£ 210 Harga semasa dikaji

Sebilangan besar jam tangan pintar Android Wear yang telah kita lihat sejauh ini menawarkan layar segi empat tepat, tetapi paparan G Watch R adalah lingkaran yang sempurna. Itu menjadikannya langsung tersendiri, walaupun tidak serupa dengan Motorola Moto 360. Di mana bahagian bawah layar Motorola dipotong oleh bar hitam kecil, bagaimanapun, jam pintar terbaru LG berlaku. Lihat juga: apakah jam tangan pintar terbaik tahun 2014?

Ulasan LG G Watch R - jam pintar yang bagus dengan jangka hayat bateri yang luar biasa

Ulasan LG G Watch R - wajah jam tangan yang berbeza

Ini adalah reka bentuk yang memberikan pinjaman G Watch R dengan segera. Untuk pandangan kami, jam tangan pintar berwajah persegi, tidak kira betapa mewahnya, pasti mengingatkan jam tangan digital kos rendah di masa lalu. Bentuk klasik G Watch R menunjukkan aksesori yang lebih dewasa, kesan yang disokong oleh tombol berliku palsu (yang sebenarnya menghidupkan dan mematikan layar), dan dilengkapi dengan bezel gaya jam tangan menyelam. Tubuh chunky tidak akan sesuai dengan pergelangan tangan yang langsing, tetapi pada 62g lebih ringan daripada kebanyakan kronometer bodoh, dan tali kulit yang selesa mudah diganti melalui pemasangan 22mm standard.

Ulasan LG G Watch R: paparan

Bangunkan jam tangan dan anda akan disambut oleh skrin 1.3 inci, dengan diameter 320 piksel yang diterjemahkan ke kepadatan piksel 246 ppi. Itu tidak begitu tajam pada Retina pada jarak membaca jam tangan biasa, tetapi memberikan teks dan gambar yang jelas dan jelas. LG juga memilih untuk menggunakan teknologi P-OLED, yang memberikan warna mewah yang benar-benar melancarkan pergelangan tangan anda; pada kecerahan maksimum adalah pemandangan yang dapat dilihat (sekitar 310cd / m2), dan mudah dibaca, walaupun di bawah sinar matahari yang terang.

lg_g_watch_r_7

Setakat ini bagus - tetapi ada sedikit tangkapan. Tetapan kecerahan tinggi G Watch R sedikit terlalu mempesonakan untuk penggunaan dalaman yang bijaksana, dan tidak ada sensor cahaya sekitar untuk menurunkan kecerahan secara automatik apabila diperlukan. Untungnya, kemas kini Android Wear terbaru memperkenalkan "mod sinar matahari" baru, yang secara sementara mendorong kecerahan ke maksimum, secara automatik kembali normal pada saat layar terbangun. Pada jam tangan dengan tombol samping - seperti ini - anda boleh mengaktifkannya dengan cepat dengan mengklik tiga kali, jadi setelah anda terbiasa, ini adalah penyelesaian yang baik.

Perlu juga disebutkan bahawa skrin OLED mudah terkena layar, yang tidak dilindungi oleh jaminan. Masih dapat dilihat apakah jam tangan Android Wear generasi awal ini akan tetap digunakan dalam jangka masa yang lama sehingga menjadi masalah. Android Wear cuba meminimumkan pembakaran dengan mengubah kedudukan jam tangan anda secara halus setiap minit, dan anda dapat membantu perkara lebih jauh dengan memilih kebanyakan wajah hitam dan beralih di antara mereka secara berkala.

Ulasan LG G Watch R: ciri lain dan jangka hayat bateri

Cincin luar yang mengelilingi skrin, menurut pandangan kami, reka bentuk salah. Ia sebenarnya tidak berputar - bukan juga anda benar-benar dapat menyelam G Watch R, kerana penilaian IP67nya bermaksud ia hanya tahan air hingga kedalaman satu meter. Lingkaran yang dinaikkan mengganggu gerakan leret yang digunakan untuk menavigasi Android Wear, mewujudkan rasa bahawa perisian dan perkakasan tidak cukup gel. Mereka yang lebih suka wajah minimalis mungkin menganggap tanda fizikal sebagai gangguan visual yang tidak perlu.

Ulasan LG G Watch R - awasi latar belakang keluli tahan karat

Namun, kerana semua jam tangan pintar Android Wear menjalankan perisian asas yang sama, G Watch R tidak dapat disalahkan dari segi fungsinya. Selain mod cahaya matahari, kemas kini Android Wear 5 baru-baru ini membawa API rasmi untuk wajah pihak ketiga - jadi anda boleh melihat lebih banyak lagi di masa depan - bersama dengan bateri dan monitor simpanan dan "mod teater" baru (berguna diterjemahkan ke "mod pawagam" untuk pengguna UK) untuk sementara membungkam pemberitahuan. Terdapat juga monitor denyut jantung terpasang untuk bacaan nadi satu pukulan, yang kekurangan beberapa model, termasuk G Watch yang asli.

Yang paling penting, LG telah memasukkan bateri terbesar yang belum pernah kita lihat pada peranti Android Wear, dengan nilai 410mAh. Dalam ujian standard kami, ini memberikan jangka hayat bateri G Watch R yang diproyeksikan selama dua hari dan 21 jam setiap cas (pada tetapan lalai), dan itu cukup mencerminkan apa yang kami lihat dalam penggunaan dunia nyata: setelah mematikan skrin yang selalu aktif mod, kami melalui tiga hari bekerja dengan sekali caj, dibantu oleh kecekapan paparan OLED.

Bateri biggish memerlukan sedikit masa untuk dicas: disambungkan ke port USB biasa, diperlukan sekitar 1 jam 45 minit untuk mengisi semula; dengan penyesuai utama USB 2A, cas penuh memakan masa sekitar satu jam. Cukup pantas untuk digunakan, walaupun kita bukan peminat alat pengecas itu sendiri: sama dengan G Watch biasa, G Watch R mengecas melalui dok USB yang melekat secara magnetis ke belakang. Tetapi ia sangat longgar, terasa lebih seperti alas daripada klip. Hanya memerlukan dorongan yang tidak disengajakan untuk melepaskan pengecasnya.

Ulasan LG G Watch R - dengan latar belakang berwarna

Ulasan LG G Watch R: keputusan

Sekiranya anda mencari jam tangan pintar kelas atas, G Watch R mempunyai saingan yang jelas: pengecas tanpa wayar Moto 360, sensor cahaya terbina dalam dan skrin dari tepi ke tepi menjadikannya peranti yang lebih licin dan lebih digilap. Sentuhan lebih murah juga.

Secara keseluruhan, G Watch R memperoleh keseimbangan yang lebih baik. Ia tidak menghampiri keanggunan arloji mewah yang sebenarnya, dan jauh lebih mahal daripada pesaing segi empat tepatnya. Tetapi di mana Moto 360 menawarkan jangka hayat bateri hampir lebih dari 24 jam, G Watch R adalah juara, bertahan 19 jam lebih lama daripada juara hayat bateri kami sebelumnya, G Watch yang asli.

Sekiranya anda mencari jam tangan Android Wear yang menarik yang tidak akan mengecewakan anda pada akhirnya, kita harus mengatakan bahawa G Watch R adalah pertaruhan terbaik anda - setakat ini.

Spesifikasi LG G Watch R

PedometerYa
Monitor kadar jantungYa
GPSYa
Kalis airYa (IP67)
Ciri-ciri lain
Paparan
Saiz paparan1.3in (bulat)
Resolusi320 x 320
Teknologi paparanP-OLED
Sambungan telefon pintar
Sokongan OSAndroid 4.3+
Tanpa Wayar
Bateri
Saiz bateri410mAh
Hayat bateri2 hari 21jam
Membeli maklumat
Harga termasuk PPN£210
Pembekalwww.amazon.co.uk
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found