Permainan

Cara Menaikkan Diri dengan Steam Dengan Pantas

Apa yang terlintas di fikiran anda apabila anda mendengar ungkapan "naik level?" Adalah selamat untuk mengatakan bahawa kebanyakan orang dengan senang hati berseru, "Permainan video!" Kemudian, pemain permainan mungkin menggambarkan proses peningkatan tahap dalam permainan kegemaran mereka atau kemungkinan kemahiran lain yang sedang mereka kerjakan untuk ditingkatkan. Anda mungkin atau mungkin tidak memikirkan Steam khususnya mengenai "naik level."

Cara Menaiki Steam dengan pantas

Apabila anda "naik level", itu memenuhi anda dengan rasa pencapaian. Anda telah mencapai tahap seterusnya yang didambakan dan mencapai sedikit kepuasan peribadi. Steam telah berusaha untuk mereplikasi kesan ini dengan menambahkan tahap ke platform perpustakaan permainan mereka. Ciri ini memberi anda kelebihan dan prestij untuk setiap pencapaian yang anda capai di Steam.

Apa yang Anda Perolehi dengan Meningkat di Steam

Senarai dari apa yang anda perolehi melalui pemerataan Steam merangkumi yang berikut:

 • Senarai Rakan yang meningkat: Senarai rakan Steam anda ditetapkan pada 250 slot secara lalai. Dengan setiap tahap Steam yang diperoleh, jumlah ini meningkat sebanyak lima slot tambahan. Setakat ini, tidak ada maksimum yang disahkan untuk senarai ini.

 • Slot Pameran Steam Tambahan: Pameran akan memaparkan pelbagai pencapaian yang anda rasa bangga. Pencapaian itu muncul di bahagian atas profil anda dan boleh dipilih dari senarai tonggak pencapaian yang telah anda capai.

  Anda membuka satu slot pameran tambahan untuk setiap sepuluh tahap yang diperoleh. Pencapaian ini tidak mempengaruhi jumlah slot yang dapat dilihat tetapi juga mempengaruhi jenis lain yang dapat anda paparkan. Terdapat sejumlah 16 jenis pameran yang berbeza untuk dipilih, dan anda boleh menetapkannya dengan cara yang anda mahukan.

 • Kemungkinan Pek Booster Meningkat: Setelah anda mencapai tahap 10 pada profil Steam anda, pek booster tersedia dengan peluang 20% ​​untuk memperolehnya. Peluang ini bermaksud anda layak menerima paket penggalak yang mengandungi tiga kad rawak dari set permainan setelah semua kad yang mungkin diperoleh untuk permainan itu.

  Setiap sepuluh tahap akan menggandakan peluang anda untuk menerima booster pack. Pek booster diberikan secara rawak kepada pengguna yang layak setiap kali ahli komuniti Steam membuat lencana.

Perolehan Asas Pengalaman (XP)

Apa yang harus anda ketahui sebelum memperoleh lebih banyak XP:

 • Lencana memberikan XP paling banyak, jadi anda mahu membuat sebanyak mungkin. Setiap satu dapat ditingkatkan empat kali dan akan memberi anda 100 XP setiap satu.
 • Anda boleh membuat Lencana melalui kad perdagangan anda memperoleh dari permainan yang paling banyak anda mainkan di Steam.

 • Anda hanya dapat mengumpulkan setengah set kad perdagangan daripada bermain satu permainan. Untuk mendapatkan bahagian kad permainan yang tinggal, anda perlu menukar atau membelinya di pasar Steam.

 • Setelah membuat lencana permainan, anda mungkin akan menerima booster pack bergantung pada tahap Steam anda sekarang. Pek penggalak ini akan mengandungi tiga kad rawak. Setiap sepuluh tahap yang anda capai akan memberi anda kenaikan 20% dalam kadar penurunan pek booster.

Cara Menaikkan Aras di Steam

Mungkin anda telah membeli begitu banyak permainan selama bertahun-tahun, dan hampir tidak ada skor dalam skor anda. Setiap pengguna Steam mempunyai tahap, tetapi kebanyakan tidak pasti mengenai langkah apa yang diperlukan untuk memperoleh lebih banyak. Dengan tahap yang lebih tinggi memberikan setiap pengguna lebih banyak bonus, mungkin sudah waktunya untuk memahami kaedah untuk naik level di Steam.

Kaedah 1: Meningkat di Steam tanpa Bermain

Anda tidak perlu membeli atau bermain permainan di Steam untuk membuat lencana permainan. Ini mungkin mengejutkan bagi sesetengah orang tetapi itu benar. Anda boleh menukar atau membeli kad yang diperlukan dari pasar Steam.

Betul. Untuk naik dengan cepat di platform permainan, anda bahkan tidak perlu membeli atau bermain permainan. Anda juga tidak perlu mengeluarkan wang untuk naik level. Apa persediaan yang pelik!

Walau apa pun, jika anda tidak tahu kad mana yang hendak dibeli atau diperdagangkan, anda tidak akan berjaya dalam usaha meningkatkan tahap. Pengetahuan tentang bagaimana Steam berfungsi adalah kunci untuk mencapai kemajuan.

Kaedah 2: Gunakan Steam Tools untuk Naik Ke Atas

Untuk membuat sesuatu yang terus berjalan pada penciptaan lencana dan ribut XP berikut, anda harus terlebih dahulu melihat Steam Tools. Di sini anda boleh mendapatkan senarai set kad yang dijual.

Senarai tersebut memaparkan nama set, harga rata-rata di pasar Steam, jumlah potongan, dan ketika ia diposkan. Anda boleh menggunakan banyak penapis untuk mencari set termurah dan menyembunyikan yang sudah anda buat.

Dengan menggunakan Steam Tools, anda dapat menjimatkan banyak masa dengan keseluruhan proses berbanding pembelian yang dilakukan secara langsung di Steam.

Steam Tools juga mempunyai ciri kecil yang bagus yang akan membantu meletakkan kos keseluruhan proses meratakan ke dalam perspektif. Kalkulator kos tahap akan memberikan anggaran berapa banyak yang perlu anda belanjakan untuk pembelian kad untuk mencapai tahap yang diinginkan.

Walaupun cukup berguna, ia tidak mengambil kira jumlah XP yang dapat atau anda peroleh melalui lencana bukan kad atau penjualan Steam (lebih banyak lagi nanti).

Kaedah 3: Naik Tahap melalui Kerajinan

Kerajinan menawarkan lebih daripada sekadar XP. Untuk setiap lencana yang dibuat, anda akan menerima tiga item rawak. Item ini boleh menjadi seperti emoticon dan latar belakang profil, antara lain. Anda mungkin merasakan bahawa pilihan ini tidak bernilai dan lebih baik dibuang dan dilupakan.

Tidak begitu pantas! Item-item tertentu ini mungkin tidak menarik bagi anda, tetapi seperti yang mereka katakan, "sampah seseorang adalah harta orang lain."

Barang-barang tersebut dapat dijual di Steam Marketplace dengan harga yang cukup baik bergantung pada permintaan. Walaupun anda membuat lencana dari permainan paling popular dan terkini, item tersebut mungkin hanya akan memberi anda beberapa sen setiap satu.

Anda boleh memperoleh keuntungan dari perkara yang sudah anda anggap sampah dan melaburkannya semula menjadi lencana tambahan. Apa-apa yang tidak diambil di pasar boleh dipecah menjadi permata dari mana anda boleh membuat pek booster untuk kad tambahan. Ini boleh menjadi kitaran XP berterusan jika anda melakukannya dengan betul.

Kaedah 4: Dapatkan Lencana Steam tanpa Set Kad

Terdapat beberapa cara untuk memperoleh lencana tanpa memerlukan set kad. Memperoleh lencana Game Collector adalah automatik setelah sejumlah permainan terkumpul di perpustakaan Steam anda. Proses ini bermula dengan pembelian pertama anda dan terus meningkat ketika anda menambahkan lebih banyak permainan. Bagi anda yang melepaskan permainan semasa penjualan tetapi masih belum menyentuhnya, ini hadiah anda.

Lencana "Tiang Komuniti" dibuat melalui beberapa tugas pemulihan yang dilakukan di Steam. Tinjau permainan atau undi projek "Greenlight", dan anda mungkin mendapati lencana ini diberikan kepada profil anda. Lencana juga dapat dinaikkan satu kali tambahan untuk lebih banyak XP, jadi mungkin bagi kepentingan anda untuk turut serta. Dengan menuju ke bahagian "Lencana" profil Steam anda, anda dapat mencari senarai semua tugas yang diperlukan.

Kaedah 5: Gunakan Kaedah Peningkatan Tahap Tidak Sah

Perjanjian Pelanggan Steam menetapkan bahawa "Anda tidak boleh menggunakan cheat, perisian automasi (bot), mod, peretasan, atau perisian pihak ketiga yang tidak sah, untuk mengubah atau mengotomatisasi sebarang proses Marketplace Langganan." Walau bagaimanapun, jika anda merasakan ganjarannya setimpal dengan risiko, anda boleh melihat beberapa sumber peningkatan tahap Steam.

Pilihan 1: Gunakan Steam Card Exchange untuk Meningkat

Steam Card Exchange mempunyai Bot Perdagangan automatik yang membantu memperdagangkan semua kad pendua anda untuk orang lain yang anda perlukan.

Pilihan 2: Gunakan Komuniti Kad Perdagangan Steam Reddit

Sekiranya anda tidak malu dengan kemungkinan terjebak menggunakan perisian automasi, Reddit juga mempunyai pilihan untuk anda. Pergi ke komuniti Steam Trading Cards dan lihatlah apa yang mereka tawarkan. Dua permainan yang disyorkan termasuk Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) dan Team Fortress 2 (TF2).

 1. Beli kunci yang boleh didagangkan dengan menuju ke OPSkins dan dapatkan kunci dengan harga sekitar $ 2.

 2. Cari tawaran di komuniti Steam Trading Cards Reddit dengan 20: 1 untuk CS: GO atau 16: 1 untuk TF2. Nisbah ini menunjukkan bahawa mereka bersedia memberi anda 20 (atau 16) set kad untuk satu kunci yang boleh diperdagangkan.

 3. Tambahkan bot yang disenaraikan ke senarai rakan anda di Steam.

 4. Buka sembang antara anda dan bot, dan ketik "! Check." Abaikan noktah. Langkah ini memberitahu anda jika set yang dijanjikan di pos Reddit tersedia pada masa ini. Sekiranya semuanya kelihatan baik, taip "! Tolong." Kecualikan noktah. Entri ini memaparkan senarai perintah yang boleh dipilih.
 5. Cari perintah perdagangan dan masukkan ke dalam medan teks.

 6. Bot akan bermula dengan perdagangan, dan set akan muncul di profil anda.
 7. Dari profil Steam, klik pada "Lencana." Mulakan membuat lencana dari set yang baru diperoleh.

Anda boleh mengulangi proses di atas untuk mengumpulkan banyak XP!

Tahap Peningkatan Stim: Pilihan yang Harus Dielakkan untuk Meratakan Pantas

Kerajang adalah Pembaziran Masa untuk Meratakan Cepat

Kerajang adalah versi item pengumpul kad perdagangan Steam standard yang ‘cantik’. Walau bagaimanapun, jika meratakan cepat adalah matlamat anda, maka mencari musuh untuk membuat lencana bukanlah kepentingan terbaik anda. Paling tidak, bukan jika anda membuat sendiri. Seperti berkilat dan jarang, kad foil tidak mempunyai tujuan langsung untuk meratakan cepat.

Lencana yang dibuat menggunakan kad foil akan memperoleh 100 XP yang sama dengan lencana yang dibuat daripada bukan kerajang. Penendangnya ialah terdapat banyak pemungut di luar sana yang sanggup membayar mahal untuk mereka.

Sebarang foil yang anda temui harus dijual di Steam Marketplace kerana foil dijual lebih banyak daripada versi biasa. Sebarang wang tunai yang anda terima melalui penjualan kad foil dilaburkan semula menjadi beberapa kad biasa yang lebih murah. Dengan menggunakan kaedah ini, anda dapat mencapai matlamat meratakan lebih cepat, yang jauh lebih baik daripada naik secara perlahan!

Memanfaatkan Penjualan Steam

Oleh itu, anda telah mengumpulkan banyak set dan kini bersedia untuk memulakan pembuatan. Maksud saya, ini adalah langkah paling logik seterusnya, bukan? Secara teknikal ya, tetapi anda mungkin mahu menunda sehingga penjualan Steam Summer atau Winter semakin hampir.

Sebab untuk ini adalah bahawa semua lencana yang dibuat semasa acara penjualan permainan memberi anda kad acara Steam bonus. Ini kad bonus kemudian dapat dibuat menjadi lencana khusus acara, masing-masing dapat terus naik sepanjang tempoh penjualan. Itu adalah jumlah XP yang tidak berkesudahan dapat anda kumpulkan dalam jangka masa yang panjang.

Anda boleh (dan harus) meningkatkan level profil anda, kerana masa terbaik untuk naik level adalah semasa salah satu acara ini, turun tangan.

Adakah anda tahu ada helah atau petua untuk naik lebih cepat di Steam? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai mereka di bahagian komen di bawah!