Internet

Cara Menyambung ke Wi-Fi di TV LG

Sekiranya anda mempunyai TV LG, salah satu ciri utamanya adalah keupayaan untuk menyambung ke internet dan menggunakan TV anda sebagai stesen penyemakan imbas dan streaming. Rancangan TV dan filem yang ditayangkan akan kelihatan lebih baik di layar yang lebih besar berbanding dengan ukuran monitor yang agak kecil.

Cara Menyambung ke Wi-Fi di TV LG

Ketahui cara menghubungkan TV LG anda ke rangkaian WiFi.

Menyambungkan TV LG anda ke WiFi

Sekiranya anda ingin menyambungkan TV ke WiFi, ikuti langkah berikut:

 1. Klik butang Gear pada alat kawalan jauh anda untuk memaparkan Menu Pantas di TV anda.
 2. Tekan kekunci anak panah ke bawah pada alat kawalan jauh anda sehingga anda mengarahkan kursor ke Rangkaian.
 3. Tekan butang tengah pada alat kawalan jauh anda untuk memilih Rangkaian.
 4. TV anda kini akan membuka Tetapan. Klik pada anak panah kanan untuk memasuki menu Rangkaian yang dituding.
 5. Pilih pilihan Sambungan Wi-Fi dengan menavigasi ke bawah dan memilih dengan butang tengah alat kawalan jauh anda.
 6. Tekan butang tengah sekali lagi untuk menghidupkan WiFi di TV anda.
 7. Pilih rangkaian WiFi yang ingin anda sambungkan. Sekali lagi, gunakan anak panah atas dan bawah untuk menelusuri semua rangkaian Wi-Fi dan tekan butang pemilih di tengah untuk menyambung ke rangkaian yang dikehendaki.
 8. Sekiranya Wi-Fi anda dilindungi kata laluan, gunakan papan kekunci maya untuk memasukkan kata laluan. Setelah selesai memasukkan watak, pergi ke butang Enter di papan kekunci dan tekan.
 9. Setelah memasukkan kata laluan, pilih pilihan Sambungkan pada menu, kemudian tekan butang tengah pada alat kawalan jauh anda lagi untuk menyambung ke rangkaian WiFi yang anda inginkan.
 10. Uji rangkaian Wi-Fi anda dengan menekan Beranda pada alat kawalan jauh anda dan melalui kedai aplikasi, penyemak imbas, atau perkhidmatan streaming TV anda untuk memeriksa sama ada anda tersambung ke internet.

Menyambungkan ke rangkaian WiFi tidak memerlukan masa lebih dari beberapa minit. Pastikan kata laluan WiFi anda ditulis terlebih dahulu, atau sekurang-kurangnya tahu di mana mencarinya.

Sekiranya anda menyembunyikan rangkaian WiFi, anda perlu memilih pilihan "Tambahkan Rangkaian Tanpa Wayar Tersembunyi" dalam pilihan Rangkaian WiFi. Anda kemudian dapat memasukkan nama dan kata laluan rangkaian WiFi tersembunyi anda secara manual dan menyambungkan TV LG anda ke dalamnya.

LG TV Sambung ke WiFi

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Saya Tidak Dapat Menyambung?

Sekiranya TV LG anda tidak dapat menyambung ke rangkaian WiFi, ada beberapa langkah untuk mencuba dan menyelesaikan masalah:

 1. Matikan ciri Quickstart. Untuk melakukannya, tekan Tetapan pada alat kawalan jauh anda, kemudian pergi ke Semua Tetapan> Umum> Mulakan Pantas. Tekan butang tengah pada alat kawalan jauh sehingga ciri Quickstart dimatikan.
 2. Daya Putar TV anda: Matikan TV, cabut plag, kemudian tekan dan tahan butang kuasa selama 30 saat.
 3. Hidupkan semula TV LG.
 4. Cuba sambungkan ke rangkaian Wi-Fi.

Sebagai alternatif, periksa tetapan Tarikh & Masa di TV LG anda:

 1. Tekan Tetapan pada alat kawalan jauh anda.
 2. Pilih Semua Tetapan.
 3. Pergi ke Jeneral.
 4. Pilih Masa dan Tarikh.
 5. Pastikan tetapan waktu dan tarikh terkini.

Sekiranya penghala anda mempunyai tarikh luput pajakan, waktu yang salah adalah sebab mengapa anda tidak dapat menyambung ke rangkaian.

Juga, pastikan TV anda mempunyai semua kemas kini perisian yang diperlukan:

 1. Tekan Tetapan pada alat kawalan jauh anda.
 2. Pergi ke Semua Tetapan.
 3. Pilih Umum.
 4. Pilih Mengenai TV ini.
 5. Tekan pada Semak untuk kemas kini.
 6. Matikan TV, kemudian hidupkan semula.

Sekiranya anda masih tidak mendapat sambungan, gunakan kabel Ethernet untuk menyambungkan TV LG anda terus ke penghala. Sambungan Ethernet langsung berfungsi lebih baik jika penghala atau modem internet anda lebih jauh dari TV anda.

Sekiranya anda tidak dapat mendapatkan sambungan internet dengan sambungan Ethernet, matikan dan hidupkan modem internet anda. Anda juga boleh menetapkan semula rangkaian WiFi anda pada modem dengan menekan butang WLAN dua kali.

TV LG

Sentiasa berhubung

Kami yakin bahawa salah satu perkara di atas dapat menyelesaikan masalah anda. TV pintar mempunyai banyak pilihan jika disambungkan ke internet. Anda boleh menggunakan pelbagai aplikasi dan perkhidmatan streaming yang disertakan dengan TV LG anda untuk menikmati masa lapang anda yang berharga.

Adakah anda berjaya menyambungkan TV LG anda ke WiFi? Untuk apa anda menggunakan sambungan internet anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found