Media Sosial

Apakah Ikon Hati Life360?

Sekiranya anda baru menggunakan Life360, anda mungkin merasa agak rumit dan sukar difahami. Bahagian maklumat dan Soalan Lazim di laman web rasmi banyak menangani masalah besar, meninggalkan beberapa perkara kecil. Malangnya, ia tidak menerangkan ikon Hati.

Apakah Ikon Hati Life360?

Sekiranya anda tidak mendapat makna ikon ini, anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui semua tentangnya.

Apa yang Menggerakkan Kekeliruan?

Ikon jantung ada di perpustakaan aset aplikasi, dan anda boleh menggunakannya di Life360, walaupun hanya muncul dalam keadaan tertentu. Fungsi dan maknanya berbeza sedikit dari standard, sehingga kekeliruan. Seseorang biasanya akan mengaitkan ikon hati dengan kekasih atau hubungan romantis. Namun, ikon hati di Life360 bermaksud anda melihat orang dalam lingkungan keluarga anda.

tiang

Apa itu Lingkaran Keluarga?

Family Circle adalah kumpulan muzik, majalah, pelbagai biskut, dan fungsi di Life360. Sekiranya anda memilih, anda boleh menetapkan lingkaran keluarga di Life360, dan anda boleh menggunakan ikon hati untuk mewakili anggotanya di peta. Dengan cara itu, anda dapat memberitahu mereka selain daripada orang yang bukan ahli keluarga anda. Simbol menjadi lebih berguna kerana bilangan orang yang anda dapati meningkat.

Kalangan Keluarga

Sama seperti dengan Facebook, anda boleh menambahkan orang ke profil anda dan kemudian memberikan label kepada mereka. Anda boleh menentukan profil yang mana ibu, ayah, saudara kandung anda dan sebagainya. Orang yang anda tambahkan ke kalangan keluarga anda tidak perlu mempunyai nama belakang yang sama dengan anda, dan mereka juga tidak perlu menjadi anggota keluarga anda. Titik bulatan keluarga anda di Life360 adalah mengumpulkan semua kenalan terpenting anda bersama-sama.

Sekiranya anda menggunakan aplikasi untuk mengesan pekerja anda, maka anda akan menubuhkan rakan sekerja atau kalangan pekerja. Anda tidak akan memasukkannya ke dalam keluarga anda.

Mengapa Ikon Hati?

Tetapi mengapa hati ada? Anda mungkin membuka peta anda dan melihat banyak orang yang anda kenal di atasnya. Dalam kes ini, ikon hati akan menandakan orang mana yang menjadi anggota keluarga anda (iaitu, kalangan keluarga anda).

Mengapa Tidak Menggunakan Ikon Hati untuk Kekasih atau Pasangan Anda?

Sebab lain untuk kekeliruan adalah kerana hati cinta biasanya bermaksud sesuatu yang lain. Walaupun orang mengasihi keluarga mereka, hati cinta telah dikaitkan secara budaya (sekurang-kurangnya di Barat) dengan cinta romantis. Idea ini disokong oleh perkara seperti hari Valentine dan panah Cupid ke dalam hati orang.

Bolehkah Anda Membuat Lingkaran Baru?

Pada bulan September 2013, Life360 memperluas dan melancarkan fitur Lingkaran kepada umum. Itu membolehkan orang menambahkan pengguna ke dalam kumpulan yang berasingan. Ia adalah ketika pengguna pertama kali diizinkan untuk menentukan kumpulan di mana mereka menempatkan orang.

Sebagai contoh, anda boleh mempunyai satu untuk pasukan besbol anda yang disebut, "John's Baseball team" atau satu untuk keluarga besar anda, atau satu untuk pengasuh, dan sebagainya. BMW mempunyai lingkaran yang digunakannya untuk pekerja yang berbeza.

Orang Boleh Melihat Orang di Kalangannya?

Ideanya ialah anda dapat mencari orang lain dalam kalangan anda. Anda mungkin menjadi ahli dari tiga kalangan. Anda mungkin termasuk dalam kumpulan "Keluarga", "Rakan", dan "Keluarga Luas". Orang-orang di ketiga-tiganya dapat melihat lokasi anda, dan anda dapat melihat di mana mereka berada pada waktu tertentu. Namun, seseorang dari kalangan "Keluarga" tidak dapat melihat seseorang dari kalangan "Rakan" kecuali orang itu adalah anggota kedua-dua kumpulan.

Hati Adalah untuk Keluarga

Laman web dan aplikasi Life360 tidak menerangkan apa yang dimaksudkan atau dibuat oleh ikon hati, tetapi kami pasti anda akan gembira mengetahui bahawa ini menunjukkan anggota keluarga anda. Ini bukan ciri utama, tetapi mungkin berguna apabila peta penuh sesak.

Adakah anda fikir bahawa Life360 harus menawarkan tutorial yang lebih baik dan mendalam? Adakah anda fikir ikon hati hanya menunjukkan kekasih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.