PC & Mudah Alih

Adakah Life360 Membunuh Bateri Anda? Inilah Cara Memperbaikinya

Aplikasi pencari masih agak kontroversial, tetapi dengan begitu banyak model di pasaran, mereka bukan lagi perkara baru. Yang utama, mereka digunakan di kalangan ibu bapa dan saudara-mara yang berkenaan. Tetapi akhirnya, aplikasi Pencari bermasalah, terutamanya jika orang yang dilacak tidak menyedarinya.

Adakah Life360 Membunuh Bateri Anda? Inilah Cara Memperbaikinya

Life360 mempunyai pendekatan yang berbeza untuk ini. Aplikasi ini direka untuk menjadikan seluruh keluarga berasa lebih selamat dan lebih terlibat dalam pergerakan seharian. Tetapi ini boleh menyebabkan bateri telefon pintar anda habis lebih cepat, dan itu adalah kesalahan terburuk yang boleh dilakukan oleh aplikasi. Tetapi adakah sesuatu yang boleh anda lakukan mengenainya?

Bateri dan Kehidupan Anda360

Sebilangan besar aplikasi pencari pasti ada tekanan pada bateri anda. Dengan Life360 tidak begitu. Syarikat ini berpendapat bahawa mereka menggunakan algoritma dengan kemampuan untuk mengemas kini lokasi anda dan membangunkan telefon anda hanya apabila perlu. Ini bermaksud bahawa GPS tidak selalu aktif. Dan ini bagus kerana ini adalah fakta yang terkenal bahawa GPS dengan ketara memendekkan jangka hayat bateri.

Sebenarnya, apa yang anda harapkan adalah penggunaan lebih kurang 10% daripada biasa. Namun, jika mempunyai aplikasi Life360 di telefon anda bermakna anda akan memeriksa ahli keluarga anda lebih banyak, maka bateri mungkin akan habis dengan lebih cepat. Dan itu tidak ada kaitan dengan aplikasi, tetapi kenyataan bahawa skrin anda akan lebih kerap dihidupkan, dengan aplikasi berfungsi di latar depan.

Tetapi juga, dengan kerap memeriksa ahli keluarga di Life360 bermakna mereka juga akan kehilangan bateri. Begitu juga, apabila seseorang yang anda jejak bergerak di dalam kenderaan, GPS akan menyala untuk memberi anda laluan dan bateri akan habis.

Kehidupan360

Perkara Yang Boleh Anda Lakukan

Sekiranya anda berpuas hati dengan Life360 dan ini sangat bermakna bagi anda dan keluarga, maka anda tidak mahu menyahpasangnya hanya untuk memanjangkan jangka hayat bateri telefon anda. Tetapi apakah beberapa perkara lain yang boleh anda lakukan untuk memastikan telefon anda mati pada tengah hari?

Life360 Membunuh Bateri Beberapa Petua untuk Anda

Nyahpasang Aplikasi Lain

Bateri suatu hari nanti mungkin akan cukup kuat untuk bertahan selama-lamanya, tetapi sehingga berlaku, ia agak terhad. Kebanyakan orang bimbang tentang peratusan bateri pada suatu ketika pada waktu siang. Anda sentiasa boleh menyahpasang apl yang tidak kerap anda gunakan atau bahkan yang anda buat, jika tidak penting daripada mengekalkan Life360 di telefon anda.

Keluarkan Widget dari Skrin Anda

Sekiranya anda pengguna Android, semua widget keren yang sentiasa diperbaharui, seperti cuaca dan berita, menyerap bateri anda. Penyegerakan berterusan akan menghilangkan peratusan bateri berharga, jadi anda mungkin mempertimbangkan untuk mengeluarkannya dari skrin utama.

Life360 Membunuh Bateri Anda Beberapa Petua untuk Anda

Mod kapal terbang

Pasti, semasa anda berada di dalam kapal terbang, mod kapal terbang adalah suatu keharusan. Tetapi ia terbukti berguna dalam situasi lain juga. Contohnya, jika anda berada di kawasan di mana isyaratnya rendah dan anda tahu bahawa telefon pintar anda tidak akan dapat mencarinya, mungkin yang terbaik adalah meletakkan telefon anda dalam mod kapal terbang. Ini juga sesuatu yang boleh anda lakukan pada waktu malam jika anda tanpa pengecas dan anda telah mengesahkan bahawa ahli keluarga anda berada di rumah.

Mengecilkan Skrin & Mod Gelap

Bukan rahsia lagi bahawa skrin telefon pintar anda adalah salah satu penyebab terbesar ketika kehabisan bateri. Seperti yang disebutkan, jika anda tidak dapat membantu tetapi bimbangkan ahli keluarga anda, memeriksa aplikasi Life360 anda hanya akan meningkatkan penggunaan bateri. Begitulah keadaannya, anda boleh menyesuaikan kecerahan skrin anda.

Ini mungkin berbeza dari telefon ke telefon, tetapi selalunya yang perlu anda lakukan adalah menurunkan panel skrin utama dan menurunkan peratusan kecerahan. Ini sangat berguna semasa anda berada di dalam rumah dan tidak memerlukan skrin yang sangat terang. Dan jika peranti anda mempunyai ciri mod gelap, yang banyak dilakukan, anda boleh menggunakannya setelah matahari terbenam untuk menjimatkan bateri.

Pengisian Strategik

Adakah anda seseorang yang mengecas telefon mereka hingga 100% dan kemudian menggunakannya hingga 1%? Sekiranya demikian, itu mungkin bukan kaedah terbaik untuk menyelesaikan sesuatu. Terutama jika anda menggunakan aplikasi pencari seperti Life360 dan anda tidak pernah tahu bila anda akan sangat memerlukannya.

Mungkin terbaik untuk memastikan bateri anda dicas antara 40-80% sepanjang masa. Atau sekurang-kurangnya jangan biarkan di bawah 40% melainkan anda perlu. Juga, pastikan pengecas anda berfungsi dengan baik dan bukan salah satu sebab bateri anda habis.

Jauhkan Keluarga dan Pengecas Anda

Dan jika anda tidak dapat mencari jalan keluar, fikirkan pengecas mudah alih. Setelah anda memutuskan bahawa anda memerlukan Life360, anda mungkin harus mengorbankan aplikasi yang menghabiskan bateri lain di telefon anda. Atau sentiasa berwaspada mengenai tahap bateri setiap masa. Sebagai alternatif, mungkin hadkan daftar masuk minimum.

Adakah anda pernah menggunakan Life360 atau aplikasi pencari lain? Apa pengalaman anda dengan bagaimana ia mempengaruhi penggunaan bateri? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found