Internet

Bagaimana Mengekalkan Lokasi Anda di Life360 di Satu Tempat

Sebagai aplikasi penjejakan GPS dan lokasi, Life360 tidak dirancang untuk tinggal di satu tempat. Ini melacak setiap pergerakan Anda dan memberikan data yang tepat mengenai tempat, kapan, dan seberapa cepat Anda bergerak. Tetapi ada kalanya anda hanya mahu keluar dari grid dan menyembunyikan keberadaan anda dari kalangan lain.

Bagaimana Mengekalkan Lokasi Anda di Life360 di Satu Tempat

Ini lebih mudah dikatakan daripada dilakukan kerana aplikasi ini dirancang untuk mengikuti anda dan sukar untuk ditipu. Walau bagaimanapun, terdapat peretasan tertentu yang dapat membantu. Berikut adalah beberapa petua untuk mengatasi perisian aplikasi dan menyimpannya di satu lokasi.

Di mana Telefon Anda?

Meninggalkan telefon anda di satu tempat, semasa anda berkeliaran di jalan bebas adalah perkara yang wajar dilakukan. Tetapi kemudian anda melucutkan diri dari peranti apabila tidak perlu. Life360 adalah perisian seperti yang lain dan terdapat beberapa kaedah mudah untuk menghentikannya dari bernafas di leher anda setiap masa.

Wi-Fi dan Data Selular dimatikan

Mematikan sambungan internet anda mematikan Life360 sepenuhnya dan aplikasi biasanya hanya menunjukkan lokasi terakhir anda. Kelemahan kaedah ini adalah bahawa semua aplikasi lain kehilangan sambungan, yang membatasi pemberitahuan, aplikasi pesanan dan perkhidmatan lain. Selain tidak mempunyai sambungan internet, orang lain dalam kumpulan anda akan dengan cepat melihat bahawa ada sesuatu yang tidak beres. Tambahan, mungkin tidak cukup untuk menipu keberadaan anda.

Nasib baik, pengguna iPhone dapat mematikan data selular dari tetapan untuk aplikasi Life360 sementara pengguna Android harus menggunakan kaedah lain.

Untuk mematikan data selular Life360, pengguna iPhone boleh pergi ke Tetapan di telefon mereka dan mengetuk 'Selular.' Togol suis hidup untuk Life360 dan selagi wifi tidak tersedia, Life360 tidak akan dapat melaporkan lokasi sebenar.

Penipuan Lokasi, Telefon "Burner", dan Banyak Lagi

Untuk menipu lokasi anda, anda memerlukan VPN seperti ExpressVPN atau aplikasi lokasi palsu. Untuk integrasi VPN, kami mengesyorkan membaca panduan kami mengenai cara menggunakan VPN dengan telefon anda. Untuk aplikasi lokasi palsu, kami tidak akan mengesyorkan yang tertentu kerana terdapat banyak pilihan yang baik di PlayStore dan App Store. Tetapi perlu diingat, sebahagian besar aplikasi ini dibayar, penyiapannya sukar, dan aplikasi ini mempengaruhi semua aplikasi lain di telefon anda.

Mendapatkan telefon "pembakar" mungkin merupakan helah tertua dalam buku ini. Ini bermaksud anda mempunyai dua telefon dan peranti "burner" tetap dipasang dan telah memasang Life360 di atasnya. Tidak perlu mengganggu tetapan mana pun yang anda tinggalkan hanya satu telefon dan yang satu lagi dengan anda.

Caranya di sini adalah berfikir sedikit di luar kotak. Contohnya, jika anda mempunyai iPad atau iPod touch, anda boleh menggunakan peranti itu sebagai "pembakar" atau membawanya bersama anda dan menjadikan telefon pintar anda sebagai boneka.

Akhirnya, kaedah paling selamat untuk tinggal di satu tempat adalah dengan menyahpasang aplikasi. Selepas itu, peta menunjukkan lokasi terakhir anda. Tidak ada penjejakan, tetapi anda mungkin perlu memasangnya semula untuk tidak menimbulkan kecurigaan.

Muat turun Aplikasi Latar Belakang

Fungsi ini direka untuk membolehkan aplikasi berjalan di latar belakang dan mengemas kini maklumat. Life360 menggunakan GPS dan penjejakan gerakan telefon pintar anda. Atas sebab itu, mematikan internet tanpa mematikan Penyegaran Aplikasi Latar Belakang mungkin tidak menjadikan anda berada di satu tempat.

Ciri ini, misalnya, dapat diakses melalui aplikasi Tetapan pada iPhone dan Android. Ketik aplikasi Tetapan, arahkan ke Life360, dan masukkan menu. Tekan butang di sebelah Background App Refresh untuk menukarnya. Dengan cara ini, anda yakin 100% bahawa lokasi tidak akan dikemas kini ketika Wi-Fi dimatikan.

tetapan life360

Pengguna Android perlu pergi ke Tetapan mereka, ketuk ‘Aplikasi’, dan matikan ‘Benarkan Penggunaan Data Latar Belakang’ setelah mengetuk ‘Life360’.

Android juga menawarkan ciri penjimatan bateri untuk banyak model. Ketik ‘Device Care’ dan matikan aplikasi Life360 Background di bawah tetapan Bateri.

Matikan Lokasi dan Gerakan

Melumpuhkan pergerakan dan penjejakan lokasi harus cukup untuk membuat anda berada di satu tempat. Ini bermaksud anda tidak perlu mematikan Wi-Fi dan selular agar berjaya. Namun, tetap disarankan untuk mematikan Penyegaran Aplikasi Latar Belakang.

Untuk meletakkan sesuatu dalam perspektif, ini memberi anda peluang untuk mengambil makan tengah hari yang panjang atau menjalankan tugas tanpa memberitahu orang lain dalam kalangan anda. Aplikasi masih akan menunjukkan lokasi terakhir yang dirakam dan tinggal di tempat itu sehingga maklumat dikemas kini.

Terlebih lagi, Anda dapat mengatur Lokasi ke "Tanya Waktu Berikutnya" dan aplikasi akan memperkenalkan pop-up sebelum mula mengesan anda. Ingat, ini telah diuji pada iPhone dan nama ciri mungkin berbeza pada Android.

lokasi - tanya lain kali

Mod Penjimatan Bateri

Life360 menggunakan banyak sumber bateri untuk memantau dan melaporkan lokasi dan statistik pergerakan anda. Sebenarnya, sebahagian besar fungsinya mati apabila bateri anda berada di bawah 20%. Perkara yang sama berlaku apabila anda sengaja mencetuskan mod penjimatan bateri. Tetapi ada tangkapan.

Anda perlu mematikan Penyegaran Aplikasi Latar Belakang untuk memastikan lokasi tidak dilacak. Tidak jelas sama ada aplikasi boleh mengatasi mod penjimatan bateri apabila anda mencetuskannya pada bateri penuh 50% atau 70%.

Kedua-dua pengguna Android dan iPhone mempunyai pilihan mod kuasa rendah. Pengguna Android boleh memilih antara, Pilihan penjimatan kuasa Berprestasi Tinggi, Dioptimumkan, Sederhana, dan Maksimum.

Penjimatan Daya Maksimum hanya membolehkan proses dalam telefon anda berjalan yang semestinya diperlukan, jadi mungkin inilah yang anda mahu agar Life360 tidak berjalan di latar belakang.

Pengesanan Pemacu

Lancarkan aplikasi, pilih Tetapan, dan ketuk pilihan Pengesanan Drive; ia mestilah tepat di atas Soalan Lazim. Sekarang, anda hanya perlu mengetuk butang di tetingkap seterusnya untuk mematikan ciri tersebut.

tetapan

Daripada menjaga Anda di satu tempat, ini mencegah aplikasi melacak pergerakan, kecepatan, dan lokasi Anda. Ini mungkin berfungsi dengan baik jika anda ingin melakukan perjalanan singkat, tetapi ahli kalangan anda yang lain akan mengetahui bahawa anda telah melumpuhkan Pengesanan Drive.

Terdapat juga pilihan untuk menonaktifkan Berbagi Lokasi, cukup ketuk di dalam Menu Tetapan dan matikan butang. Sekiranya anda tergolong dalam beberapa kalangan yang berbeza, anda perlu mengulanginya untuk setiap satu. Sekali lagi, peta menunjukkan lokasi terakhir anda dan ada mesej "Perkongsian Lokasi Dijeda".

Sejujurnya, ini bukan penyelesaian yang ideal kerana boleh menimbulkan kecurigaan dengan pentadbir kalangan dan anggota lain. Oleh itu, anda mungkin perlu menggunakan kaedah yang lebih kreatif.

Soalan Lazim

Sekiranya saya mematikan lokasi saya, adakah ia akan memberi tahu orang lain?

Ya, orang lain dalam kalangan anda akan mengetahui jika anda telah mematikan wifi (yang bukan masalah besar dengan rancangan data tanpa had tidak perlu wifi sepanjang masa) dan jika anda telah mematikan lokasi anda.

Adakah mudah untuk menipu Life360?

Sekiranya anda ibu bapa remaja atau pemandu baru, ini tidak akan menjadi lebih baik daripada Life360. Malah pilihan percuma memberi anda lokasi, kelajuan, dan membolehkan anda menetapkan dua tempat untuk makluman (misalnya anak telah tiba di sekolah). Tetapi, terdapat ratusan video TikTok yang menunjukkan kepada remaja cara memintas mata Life360. Bagi mereka yang tidak mahir teknologi, menipu aplikasinya mungkin kelihatan rumit, tetapi bagi sesiapa yang menggunakan teknologi secara berkala, ia cukup mudah dan mudah.

Adakah Life360 akan berfungsi jika telefon dimatikan?

Tidak, hanya akan menunjukkan lokasi terakhir dan perjalanan terakhir anda. Tetapi, ia juga akan menunjukkan bahawa telefon anda mati. Fakta yang sangat menyeronokkan mengenai Life360; ia akan menunjukkan peratusan bateri anda juga sehingga memalsukan bateri mati mungkin tidak berfungsi.

Bolehkah saya menggunakan Life360 tanpa data selular?

Anda memerlukan nombor telefon untuk masuk ke Life360 tetapi anda tidak memerlukan data selular untuk menjalankan aplikasi. Sekiranya anda telah memilih untuk menggunakan pilihan telepon pembakar yang kami senaraikan dalam artikel ini, semua yang anda perlukan adalah sambungan Wi-Fi dan kemampuan untuk masuk ke akaun Life360 anda pada telepon pembakar tersebut.

Main Sembunyikan dan Cari

Menjaga Life360 di satu tempat adalah sukar tetapi tidak mustahil dan anda harus tahu bahawa ia melumpuhkan semua perkhidmatan kecemasan dalam aplikasi. Dengan kata lain, anda harus menggunakan helah ini dengan berhati-hati.

Petua manakah yang paling berguna untuk anda? Mengapa anda mahu menyimpan lokasi anda di satu tempat? Kongsi pengalaman anda dengan komuniti TechJunkie yang lain.